Ως «επιτομή του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης» χαρακτήρισε «το ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, που για πολλοστή φόρα υποκινήθηκε σκόπιμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ... Περισσότερα

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Epiloges Team

Epiloges Team

Ως «επιτομή του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης» χαρακτήρισε «το ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, που για πολλοστή φόρα υποκινήθηκε σκόπιμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες» η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στην Ολομέλεια του ΕΚ, που συνεδριάζει στο Στρασβούργο. Το σχετικό ψήφισμα προωθείται για έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας. Είχε προηγηθεί σχετική συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Βόζεμπεργκ, κατά την παρέμβασή της, «επέκρινε την τακτική αυτή, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω ψήφισμα στερείται αξιοπιστίας, καθώς παραγνωρίζει εσκεμμένα τις σοβαρές θεσμικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις που έφερε η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και παραλείπει συνειδητά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα επίσημα συμπεράσματα της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου το 2023».

Επιπλέον, η κ. Βόζεμπεργκ «ανέδειξε το γεγονός ότι το ψήφισμα αναφέρεται σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης, αμφισβητώντας το θεσμικό της ρόλο, και καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «τέτοια ψηφίσματα τα οποία υιοθετούν σκόπιμα fake news, που διαδίδουν κύκλοι της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Με τη σχετική ανακοίνωση, κοινοποιείται ο σύνδεσμος με το βίντεο και ολόκληρη η παρέμβαση της κ. Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια (https://youtu.be/L7j-WZ_UM8I):

«Κύριοι συνάδελφοι,

Την Τετάρτη, στην Ολομέλεια, οι ίδιες γνωστές πολιτικές ομάδες για μια ακόμα φορά επιτίθενται στη χώρα μου την Ελλάδα, προωθώντας ένα ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου επιεικώς απαράδεκτο.

Διότι, συνειδητά παραγνωρίζονται οι σοβαρές θεσμικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και παραλείπονται σκοπίμως τα επίσημα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής του 2023 για το Κράτος Δικαίου, στην οποία υπογραμμίζεται η πρόοδος της χώρας μου στις συστάσεις της.

Είναι δε προκλητικό το γεγονός ότι το ψήφισμα υιοθετεί σκόπιμα fake news και αυθαίρετους ισχυρισμούς που διαδίδει η αντιπολίτευση στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, επιχειρείται παρέμβαση αθέμιτα στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για εκκρεμείς υποθέσεις.

Advertisement
MEGA

Το θέμα συνάδελφοι είναι πολύ σοβαρό!

Το εν λόγω ψήφισμα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των ευρωεκλογών σε μια προσπάθεια να πληγεί η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ελλάδας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κείμενα όπως το εν λόγω, αποτελούν επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης και δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

31/01/26 2:46 μμ

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

– Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

31/01/26 2:34 μμ

Δύο παρεμβάσεις για προσιτή στέγη προ των πυλών – Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

31/01/26 2:07 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχη Lions Σέρρες Στρυμονιάς

31/01/26 2:01 μμ

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχης Lions Σέρρες Στρυμονιάς

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - video

31/01/26 1:57 μμ

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – video

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες - video

31/01/26 1:49 μμ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες – video

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

31/01/26 1:47 μμ

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

Πανσερραϊκός – Che Guevara Club: Ένα μαύρο πέπλο σκέπασε την Ελλάδα – Πέντε γυναίκες και επτά οπαδοί χάθηκαν

31/01/26 1:11 μμ

Μήνυμα ανθρωπιάς και σεβασμού από τον σύνδεσμο Πανσερραϊκός Che Guevara Club

Με σεβασμό στη βάση και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ

31/01/26 12:57 μμ

ΠΑΣΟΚ Σερρών για ΝΟΕΣ: «Πρωτοφανής πολιτική επιλογή που υπονομεύει την εσωκομματική δημοκρατία»

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

31/01/26 11:48 πμ

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

Χρ.Καζακίδης: "Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές"

31/01/26 11:40 πμ

Χρ.Καζακίδης: “Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές”

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης - Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση - video

31/01/26 11:06 πμ

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης – Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση – video