Σε ένα παραπάνω βήμα για να σταματήσουν οι παράνομες διακινήσεις μεταναστών στο Αιγαίο φαίνεται ότι προχωρούν Αθήνα και Άγκυρα καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα ΝΕΑ, τα σκάφη του ... Περισσότερα

Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο για να σταματήσουν τους δουλεμπόρους

Epilogestv

Epilogestv

Σε ένα παραπάνω βήμα για να σταματήσουν οι παράνομες διακινήσεις μεταναστών στο Αιγαίο φαίνεται ότι προχωρούν Αθήνα και Άγκυρα καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα ΝΕΑ, τα σκάφη του ελληνικού Λιμενικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής θα είναι σε επικοινωνία όταν πραγματοποιούν περιπολίες.

Όπως εξηγούν άτομα με γνώση των επαφών των δύο χωρών, με την εξέλιξη αυτή Ελλάδα και Τουρκία προχωρούν από τις παράλληλες δράσεις για το μεταναστευτικό στην κοινή δράση στη θάλασσα.

Κατά τις ίδιες πηγές η πραγματοποίηση κοινών περιπολιών σημαίνει και την αποδοχή από πλευράς Τούρκων ότι χρειάζεται η δράση να ξεκινά πριν τη θάλασσα, ότι, δηλαδή, χρειάζεται, για παράδειγμα, να σπάσουν τα κυκλώματα διακινητών με ανταλλαγή πληροφοριών.

Ένα πρώτο δείγμα της νέας στενότερης επικοινωνίας των δύο πλευρών ήταν η εξάρθρωση από την τουρκική Αστυνομία δουλεμπορικών κυκλωμάτων τόσο στη Σμύρνη όσο και στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από πληροφορίες που «επικοινώνησε» η ελληνική πλευρά – τόσο η ΕΥΠ όσο και το Λιμενικό – στις αρμόδιες τουρκικές Αρχές.

Το καλό κλίμα είχε διαφανεί και από τη στενή συνεργασία που είχαν στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη για να εξειδικεύσουν το σχέδιο δράσης, ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Ιμπραχίμ Καλίν.

Το σχέδιο αυτό φέρεται να συζητήθηκε, δε, στις τεχνικές του λεπτομέρειες και στη συνάντηση που είχε ο αρχηγός του Λιμενικού και ο αρχηγός της τουρκικής Ακτοφυλακής στο περιθώριο της επίσκεψης στην Τουρκία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδης όπου συναντήθηκε με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Advertisement
Family Kitchen

Κατά το δημοσίευμα ήδη αξιωματικός της τουρκικής Ακτοφυλακής έχει ήδη φτάσει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ανταλλαγής ανδρών του Λιμενικού από τις δύο χώρες και παραμένει στην Αθήνα μέχρι να μεταβεί στις αρχές καλοκαιριού στη Λέσβο, όπου δέχεται και τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 21 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εσωτερικών στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τους τρεις υπουργούς που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό ζήτημα, τον Δημήτρη Καιρίδη, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Χρήστο Στυλιανίδη.

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση - Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 12:54 μμ

Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση – Τους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις

Δοκιμασία στου Χαριλάου για την ΑΕΚ

11/01/26 12:48 μμ

Δοκιμασία στου Χαριλάου για την ΑΕΚ

Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

11/01/26 12:44 μμ

Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

11/01/26 12:41 μμ

Τζόυς Ευείδη: «Δεν έγινε πρόταση γάμου, ήρθα πολύ κοντά, αλλά ευτυχώς χάλασε»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας - Χιόνια στις Σέρρες

11/01/26 12:36 μμ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Χιόνια στις Σέρρες από τη νύχτα

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» - Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα

11/01/26 12:23 μμ

Καρυστιανού: «Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών» – Ποιοι αποκλείονται από το κόμμα

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ

11/01/26 12:11 μμ

Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής ενεργοποιεί το 2026 η ΑΑΔΕ

11/01/26 11:59 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά

Σέρρες: Η Κυριακή Νεφέλη Μαλαμάκη αγορεύτηκε επίκουρη καθηγήτρια στο ΑΠΘ

11/01/26 11:47 πμ

Σέρρες: Η Κυριακή Νεφέλη Μαλαμάκη αγορεύτηκε επίκουρη καθηγήτρια στο ΑΠΘ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση με δημοσιογράφους του νομού Σερρών

11/01/26 12:45 μμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση με δημοσιογράφους του νομού Σερρών

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ελλάδα: Ρέματα υπό πίεση και η ανάγκη για πρόγνωση και ανθεκτικότητα

11/01/26 9:58 πμ

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ελλάδα: Ρέματα υπό πίεση και η ανάγκη για πρόγνωση και ανθεκτικότητα

Ηλεκτρική ενέργεια: εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια

11/01/26 9:53 πμ

Ηλεκτρική ενέργεια: εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια