Νέος διεθνής πρόεδρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» αναλαμβάνει ο χειρουργός και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης, Χρήστος Χρήστου, έπειτα από απόφαση της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης της ΜΚΟ.     ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Νέος διεθνής πρόεδρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» αναλαμβάνει ο χειρουργός και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης, Χρήστος Χρήστου, έπειτα από απόφαση της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης της ΜΚΟ.

 

 

Ο κ. Χρήστου διαδέχεται στη διεθνή προεδρία τη Τζοάν Λιου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωση της οργάνωσης, «η διεθνής ανθρωπιστική, ιατρική δράση βρίσκεται σήμερα -περισσότερο ίσως από ποτέ- αντιμέτωπη με πολλαπλές και σύνθετες προκλήσεις. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούμαστε να δράσουμε σε ένα περιβάλλον, όπου η μετακίνηση πληθυσμών λόγω εμφυλίων πολέμων και ακραίων περιβαλλοντικών φαινομένων σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ, τη στιγμή που η ασφάλεια των εργαζομένων μας τίθεται σε διαρκείς δοκιμασίες».

Γεννημένος στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, ο κ. Χρήστου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Χειρουργική από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο και παραμένει ως μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του.

Ο κ. Χρήστου ειδικεύτηκε στη Γενική και Επείγουσα Ιατρική στο Τμήμα Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» της Αθήνας. Το 2013 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως ανώτερος κλινικός συνεργάτης του Τμήματος Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου στο King’s College Hospital.

Το 2018 έγινε Σύμβουλος Ορθοκολικής και Επείγουσας Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Middlesex της Αγγλίας, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Χειρουργική Παχέος Εντέρου και Ορθού.

Advertisement
MEGA

Εντάχθηκε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα το 2002 και έχει συμμετάσχει σε αποστολές τους με διάφορες ιδιότητες. Αρχικά δούλεψε στην Ελλάδα ως γιατρός σε πρόγραμμα για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Στη συνέχεια συμμετείχε σε προγράμματα της οργάνωσης στη Ζάμπια, το Νότιο Σουδάν, το Ιράκ, και πιο πρόσφατα το Καμερούν, όπου εργάστηκε ως Χειρουργός Τραύματος και Επειγουσών Παθήσεων.

Διετέλεσε γγ, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από το 2005 μέχρι και την εκλογή του ως διεθνής πρόεδρος της οργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Ποιοι σκοτώνουν την πανίδα στον Γράμμο και την Δαδιά του Έβρου;

28/03/26 11:22 πμ

Ποιοι σκοτώνουν την πανίδα στον Γράμμο και την Δαδιά του Έβρου;

Τσίλλερ: Ο παθιασμένος ελληνολάτρης και τετραπέρατος επιχειρηματίας, που άφησε τη σφραγίδα του σ΄ ολόκληρη τη χώρα και πέθανε στην ψάθα

28/03/26 10:18 πμ

Τσίλλερ: Ο παθιασμένος ελληνολάτρης και τετραπέρατος επιχειρηματίας, που άφησε τη σφραγίδα του στη χώρα και πέθανε στην ψάθα

Βασίλισσα Καμίλα: Η προσωπική εξομολόγηση για τη δύναμη των βιβλίων σε ντοκιμαντέρ του ΒΒC

28/03/26 10:04 πμ

Βασίλισσα Καμίλα: Η προσωπική εξομολόγηση για τη δύναμη των βιβλίων σε ντοκιμαντέρ του ΒΒC

Αλέξης Τσίπρας: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας - επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαφθορά

28/03/26 10:00 πμ

Αλέξης Τσίπρας: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαφθορά

Υπηρέτης δυο αφεντάδων

28/03/26 9:54 πμ

Υπηρέτης δυο αφεντάδων

Οι 35 αυξήσεις που δόθηκαν στο Δημόσιο

28/03/26 9:42 πμ

Οι 35 αυξήσεις που δόθηκαν στο Δημόσιο

Πλυντήριο πιάτων: 5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας

27/03/26 10:06 μμ

Πλυντήριο πιάτων: 5 λάθη που προκαλούν θαμπάδα στα γυαλικά σας

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα: Ποια είναι η σωστή επιλογή για το ψήσιμο στον φούρνο;

27/03/26 9:51 μμ

Αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα: Ποια είναι η σωστή επιλογή για το ψήσιμο στον φούρνο;

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Μαρτίου

27/03/26 9:45 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Μαρτίου

Π. Μαρινάκης: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

27/03/26 9:42 μμ

Π. Μαρινάκης: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στον κόσμο

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Νίκος Ανδρουλάκης: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

27/03/26 9:38 μμ

4ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Νίκος Ανδρουλάκης: Έφτασε η ώρα για μια νέα πολιτική Αλλαγή! Μαζί θα κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε

«The Boys of Dungeon Lane»: Το πιο εσωστρεφές άλμπουμ στην καριέρα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

27/03/26 9:33 μμ

«The Boys of Dungeon Lane»: Το πιο εσωστρεφές άλμπουμ στην καριέρα του Πολ ΜακΚάρτνεϊ