Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
12.6 C
Serres

Ελληνική υπηκοότητα σε όσους επενδύουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ σε ακίνητα

Η αγορά ακινήτων αξίας άνω των 2 εκατ. ευρώ θα εξασφαλίζει ελληνική υπηκοότητα σε πολίτες τρίτων χωρών, στο πλαίσιο κινήτρων που εξετάζει η κυβέρνηση για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων του προγράμματος “χρυσής βίζα

 

 

Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση θα χορηγείται ελληνική υπηκοότητα σε πολίτη τρίτης χώρας που αποκτά κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ. Την ελληνική υπηκοότητα θα μπορεί να λάβει πολίτης τρίτης χώρας ακόμη και εάν έχει αποκτήσει την ακίνητη περιουσία αξίας τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ μέσω νομικού προσώπου , υπό την προϋπόθεση ότι οι μετοχές ή τα εταιρικά μερίδια θα ανήκουν εξ ολοκλήρου στον ίδιο. Ο ίδιος πρέπει να καθίσταται μόνιμος κάτοικος Ελλάδας με κατοικία αγοραίας αξίας τουλάχιστον 500.00 ευρώ και να καταβάλλει ετησίως τουλάχιστον 50.000 ευρώ ως έξοδα συντήρησης της κατοικίας.




Babis

Προκειμένου να αποφευχθούν απάτες, το σχέδιο προβλέπει συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας. Για να χορηγηθεί η υπηκοότητα θα πρέπει το τίμημα της ακίνητης περιουσίας να καταβληθεί ολοσχερώς και κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Το τίμημα θα καταβάλλεται με δίγραμμη επιταγή ή με κατάθεση εμβάσματος.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

ΟικονομίαΕλληνική υπηκοότητα σε όσους επενδύουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ σε ακίνητα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε ισχύ η βελτιωμένη πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών

Σε ισχύ βρίσκεται η βελτιωμένη πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού...

Akrolithos: Από την Καβάλα εξαγωγές φυσικών πετρωμάτων προς 97 χώρες

Ήταν σχεδόν πριν 40 χρόνια και συγκεκριμένα το μακρινό...

Ρεκόρ στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων – Το 46,5% κατατέθηκε σε μόλις 43 ημέρες

Σημαντική πρόοδος καταγράφεται στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων,...

Τελευταία Νέα