Κυνικός και αποτελεσματικός, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός άλωσε για μία ακόμη φορά την OPAP Arena, κερδίζοντας με 2-0 την αγχωμένη, χωρίς ιδέες και γεμάτη λάθη ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής ... Περισσότερα

Εμφάνιση πρωταθλητή του Ολυμπιακού και νίκη 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια

Epiloges Press

Epiloges Press

Κυνικός και αποτελεσματικός, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός άλωσε για μία ακόμη φορά την OPAP Arena, κερδίζοντας με 2-0 την αγχωμένη, χωρίς ιδέες και γεμάτη λάθη ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Play Off 1-4 του πρωταθλήματος της Super League.

Η Ένωση, χωρίς τον τιμωρημένο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της, είχε αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει σε κάποιο γκολ, ωστόσο «πλήρωσε» την αδυναμία της να νικήσει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη αλλά και τα λάθη που έκανε. Λάθη που εκμεταλλεύτηκαν Κρίστοφερ Βέλντε (43’) και Ρόμαν Γιάρεμτσουκ (74’) για να δώσουν ακόμη μια νίκη στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία ήρθε στο 11’ κι ανήκε στην Ένωση. Ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά έκανε την ενέργεια από τα αριστερά και την κάθετη πάσα στον Έρικ Λαμέλα, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, αναγκάζοντας τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να αποκρούσει με το απλωμένο του αριστερό πόδι. Πέντε λεπτά αργότερα, από ωραίο συνδυασμό των Λαμέλα, Μόουζες Οντουμπάτζο και γύρισμα του τελευταίου, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Κοϊτά που πλάσαρε απελπιστικά άστοχα.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 33’ κι ήταν πάλι για τους γηπεδούχους. Από φάουλ του Λαμέλα, η μπάλα έφτασε στον Νταμιάν Σιμάνσκι που σούταρε μέσα από πολλά σώματα, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Δέκα λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν, στην πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθειά τους: ο Μάρκο Στάμενιτς κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, βρήκε τον Ζέλσον Μαρτίνς, αυτός γύρισε προς το ύψος του πέναλτι με τον Βέλντε να πλασάρει με τη μία για το 0-1.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αποδοκιμασίες προς τη διαιτητική ομάδα αλλά και προς τους γηπεδούχους. Οι οποίοι μπήκαν με διάθεση στο δεύτερο μέρος, με τον Ορμπελίν Πινέδα (48’) να πλασάρει με το αριστερό μετά την προσπάθεια – πάλι – του Κοϊτά, αλλά πάνω στον Τζολάκη. Πέντε λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να αποτύχει από πλεονεκτική θέση κι αμαρκάριστος, έπειτα από κόρνερ του Πέτρου Μάνταλου.

Ακολούθησαν το μακρινό σουτ του Κοϊτά (54’) αλλά και το διαγώνιο του Φραντζί Πιερό (55’), με τον Τζολάκη να έχει «απάντηση» σε όλα. Και πάλι, όμως, η κλασική φάση ήρθε από τον Ολυμπιακό. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι επιχείρησε να ντριπλάρει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί (57’), ο Μαροκινός έκλεψε από τον Ιταλό, αλλά αστόχησε. Ξανά μπροστά η ΑΕΚ, ξανά άστοχο (αυτή τη φορά) το σουτ του Γενς Γιόνσον (61’), μετά την προσπάθεια και πάσα του Πινέδα.

Στο 66’, έπειτα από φάση διαρκείας, ήταν η σειρά του Μάνταλου να δοκιμάσει την τύχη του με σουτ εκτός περιοχής, αλλά και πάλι ο Τζολάκης με διπλή προσπάθεια επενέβη σωτήρια. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και μάλιστα με πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ΑΕΚ, αλλά πάλι ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» βγήκε νικητής στη «μονομαχία» με τον Μάνταλο. Και, όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι πρωταθλητές βρήκαν το γκολ.

Ο Τσικίνιο βγήκε αριστερά, γύρισε στον Γιάρεμτσουκ που πήρε την κόντρα από τον Σταύρο Πήλιο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπρινιόλι για το 0-2 στο 74’. Κάπου εκεί το ματς… έσβησε, αφού η ΑΕΚ δεν μπορούσε κι ο Ολυμπιακός έκανε απλά διαχείριση. Αντίθετα, μπορούσε ο… κόσμος της Ένωσης που ξέσπασε κατά πάντων ενώ αρκετοί έφυγαν προτού καν φτάσουμε στο 85’. Ακόμη κι όταν ο Τζολάκης έκανε – επιτέλους – λάθος, ο Οντουμπάτζο σούταρε… στο πλάγιο στις καθυστερήσεις.

Advertisement
MEGA

Η ΑΕΚ γνώρισε την τέταρτη ήττα της σε ισάριθμα ματς στο μίνι πρωτάθλημα και έπεσε στην τέταρτη θέση έχοντας 53 βαθμούς, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ (55) επί του Παναθηναϊκού (56) στην Τούμπα. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός (69), από την άλλη, συνεχίζει με ανεβασμένη ψυχολογία την προετοιμασία του ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΟΦΗ στις 17 Μαΐου.

Διαιτητής: Χαλίλ Ουμούτ Μέλερ (Τουρκία)
Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Πινέδα, Οντουμπάτζο – Πιρόλα, Στάμενιτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ογκουστίν Σαλαζάρ): Μπρινιόλι, Βίντα, Μήτογλου, Οντουμπάτζο, Σιμάνσκι (46’ Πινέδα), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (63’ Πήλιος), Μάνταλος (78’ Περέιρα), Λαμέλα (78’ Ελίασον), Κοϊτά, Πιερό (63’ Φερνάντες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μαρτίνς (78’ Μουζακίτης), Ελ Κααμπί (72’ Γιάρεμτσουκ), Γκαρθία, Τσικίνιο (67’ Έσε), Κοστίνια (67’ Ροντινέι), Μπρούνο (78’ Μπιανκόν), Πιρόλα, Στάμενιτς, Βέλντε, Ρέτσος.

  • Στις εξέδρες της OPAP Arena βρέθηκε και η ομάδα Γυναικών της ΑΕΚ, η οποία νωρίτερα σήμερα (27/4) κατέκτησε (μαθηματικά) για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

03/04/26 7:19 μμ

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

03/04/26 7:17 μμ

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 7:16 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 7:14 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 7:13 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

03/04/26 7:08 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

03/04/26 7:06 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

03/04/26 7:04 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 7:02 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 7:01 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 6:59 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 6:57 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ