Επιταχύνεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας, μετά και την παραλαβή των πρώτων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca. Αυτή την εβδομάδα, στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εντάσσονται ένα εκατομμύριο άνθρωποι, από δύο διαφορετικές ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Επιταχύνεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας, μετά και την παραλαβή των πρώτων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca. Αυτή την εβδομάδα, στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εντάσσονται ένα εκατομμύριο άνθρωποι, από δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν οι ηλικιακές ομάδες 60 έως 64 ετών και 75 έως 79 ετών.

H ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού ανοίγει αύριο Τετάρτη για τα άτομα 60 – 64 ετών, και ο εμβολιασμός τους αρχίζει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Την προσεχή Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου «ανοίγουν» τα ραντεβού για άτομα ηλικίας 75 – 79 ετών και οι πρώτοι εμβολιασμοί για αυτήν την κατηγορία αρχίζουν από τη Δευτέρα 15/02 με την ενεργοποίηση εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των 60-64 θα ακολουθήσουν οι ηλικίες 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξέλιξη του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών έναντι της Covid-19, οι δύο παραπάνω ηλικιακές ομάδες οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατ. πολίτες, θα έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «επιχειρησιακά, θα αναπτύξουμε δύο παράλληλα συστήματα: το ένα σύστημα είναι αυτό που διενεργούμε εμβολιασμούς αυτή τη στιγμή (στις ηλικίες από 80+ και από την Παρασκευή στις ηλικίες 75-79) και το δεύτερο σύστημα θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνον με το εμβόλιο της AstraZeneca». Ξεκαθάρισε δε πως τα δύο αυτά συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πολίτης που ανήκει στην κατηγορία 60-64 ετών θα μπορεί να κλείνει ραντεβού για να πηγαίνει στα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία διενεργούν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπολοίπων κατηγοριών.

Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού αυτής της ηλικιακής ομάδας, θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των νεότερων ατόμων (ηλικίες 18-59 ετών) με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Advertisement
Family Kitchen

Στην χθεσινή ενημέρωση επισημάνθηκε ότι τον Φεβρουάριο αυξάνεται και η δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμών, με την ενεργοποίηση περισσοτέρων από 750 εμβολιαστικών κέντρων και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

«Θα είμαστε σε θέση στις αρχές καλοκαιριού να εμβολιάσουμε το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού και να δημιουργήσουμε τείχος ανοσίας» σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 410.000 εμβολιασμοί, επιτυγχάνοντας ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 3,9%.

Πηγή: ert.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

03/02/26 11:09 μμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

03/02/26 11:05 μμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

03/02/26 10:58 μμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει