Για Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη καταγράφει αρνητική πρωτιά στα κρούσματα κορωνοΙού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι από το σύνολο των 1.678 νέων κρουσμάτων τα 449 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Για Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη καταγράφει αρνητική πρωτιά στα κρούσματα κορωνοΙού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι από το σύνολο των 1.678 νέων κρουσμάτων τα 449 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 300 στην Αττική.

Advertisement
 

 

Χθες η Θεσσαλονίκη είχε καταγράψει 839 νέα κρούσματα κορωνοϊού και όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με το protothema.gr, βαδίζει ολοταχώς για ολοκληρωτικό lockdown.

Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται πλέον σοβαρά καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη είναι τεράστιο και υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για το αν θα αντέξει το σύστημα υγείας, καθώς ήδη έχει αποφασιστεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αεροδιακομιδή ασθενών σε άλλες πόλεις, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που έχει συσσωρευθεί στην πόλη επηρεάζει αρνητικά και τις άλλες πόλεις της βορείου Ελλάδας. Μετά τις Σέρρες που κατέγραψαν δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες ημέρες τώρα η διάδοση του ιού βρήκε έδαφος και στη Δράμα η οποία κατέγραψε μέσα σε ένα 24ωρο 90 κρούσματα!

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται επίσημα στο «κόκκινο» από σήμερα το πρωί και ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ορισθεί για τις περιοχές σε τοπικό lockdown.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σήμερα σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη , όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντήσει τις τοπικές αρχές.

Advertisement
Family Kitchen

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε σήμερα ότι «στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι άσχημα, στην Αθήνα τα πράγματα είναι προβληματικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται διευρυμένο σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη προς άλλες περιοχές με διαθέσιμες ΜΕΘ.

Επίσης, σε μια ύστατη προσπάθεια να καρποφορήσουν οι προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό στις ΜΕΘ, εξετάζovται από το υπουργείο Υγείας τρόποι να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, εντατικολογους, πνευμονολογίας, αναισθησιολογους. Το πρόβλημα της στελέχωσης των ΜΕΘ είναι χρόνιο, ωστόσο στην παρούσα συγκυρία αναδεικνύεται δραματικά.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Σωτηρία, από τις 50 κλίνες ΜΕΘ που αναπτύχθηκαν με δωρεά της Βουλής, λειτουργούν σε πρώτη φάση οι 12, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό. Έχει εκδοθεί η σχετική προκήρυξη, αλλά όπως και σε προηγούμενες, η ανταπόκριση είναι χαμηλή


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:13 πμ

«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:15 πμ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 - Δάκρυσε ο πατέρας του

23/12/25 12:05 πμ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 – Δάκρυσε ο πατέρας του

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής - «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

23/12/25 12:05 πμ

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής – «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι - Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

22/12/25 11:54 μμ

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

23/12/25 12:27 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

23/12/25 12:21 πμ

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

Βουλγαρία - ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

23/12/25 12:20 πμ

Βουλγαρία – ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

23/12/25 12:19 πμ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Οι ειδικές βραβεύσεις

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

23/12/25 12:18 πμ

Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

Το NBA και η FIBA ανακοίνωσαν τη διερεύνηση για μια νέα επαγγελματική Λίγκα στην Ευρώπη

23/12/25 12:16 πμ

Το NBA και η FIBA ανακοίνωσαν τη διερεύνηση για μια νέα επαγγελματική Λίγκα στην Ευρώπη

Διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1,17 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέβαλε η Ελλάδα

22/12/25 8:20 μμ

Διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1,17 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέβαλε η Ελλάδα