Ένας έρωτας, ένα παιδί και μια αναζήτηση 39 χρόνια μετά (φωτο+video)
Date:
Μια ξεχωριστή αναζήτηση στο «Τούνελ» έφερε στο φως την ερωτική ιστορία δυο νέων που γράφτηκε στο μακρινό λιμάνι Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας.
Εκείνος Έλληνας ναυτικός. Εκείνη Τανζανή. Η κόρη τους, καρπός του έρωτα τους, έμαθε την αλήθεια της ζωής της 39 χρόνια μετά και αναζήτησε στην εκπομπή τον Έλληνα ναυτικό πατέρα της.
Ειρωνεία της τύχης… Ο ναυτικός είχε γυρίσει πίσω στο λιμάνι για να βρει εκείνα τα χρόνια τη Ντορίνα του και το κοριτσάκι τους, αλλά κάποιοι φρόντισαν να τις εξαφανίσουν και να κόψουν τις γέφυρες επικοινωνίας.
Η κοινωνική λειτουργός Κουίνι Φρελίν 39 χρόνων σε ζωντανή σύνδεση με το «Τούνελ» από την Σουηδία όπου μένει, απευθύνθηκε στον πατέρα της, αλλά και σε αυτούς που γνωρίζουν λεπτομέρειες για την ιστορία του, να την βοηθήσουν να τον βρει.
Η μητέρα της στα 19 της είχε χρόνια γνώρισε τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό, ο οποίος ήταν μέλος πληρώματος ενός δεξαμενόπλοιου που είχε δέσει στο λιμάνι Νταρ Ες Σαλάμ της μακρινής Τανζανίας.
Ο νεανικός έρωτας έληξε όταν ο Παναγιώτης έφυγε με το πλοίο από το λιμάνι. Η Ντορίνα Ράφαελ, το κορίτσι από την Τανζανία είχε μείνει όμως έγκυος και έτσι αναγκάστηκε να φύγει για το χωριό της.
Λίγους μήνες μετά ο Έλληνας ναυτικός πήγε και πάλι με το πλοίο στο μακρινό λιμάνι και άρχισε να ψάχνει το κορίτσι που είχε γνωρίσει ρωτώντας κάποιους φίλους της. Τότε έμαθε πως η Ντορίνα είχε αποκτήσει ένα κοριτσάκι.
Ο νεαρός ναυτικός προσπάθησε να τη βρει χωρίς αποτέλεσμα. Σε κοινούς γνωστούς άφησε μια φωτογραφία του και τα στοιχεία του για ναφτάσουν στα χέρια της Ντορίνα.
Κάποιοι όμως από την οικογένεια της τα εξαφάνισαν δυσκολεύοντας την αναζήτηση σήμερα της κόρης τους.
Κινητοποίηση των τηλεθεατών
Η ιστορία της ευαισθητοποίησε τους τηλεθεατές και οι πληροφορίες για τον ναυτικό που σήμερα θα είναι 60 χρόνων, άρχισαν να φτάνουν η μια μετά την άλλη. Η εκπομπή θα ερευνήσει τις μαρτυρίες για να ανοίξει το δρόμο της συνάντησης πατέρα και κόρης. Την Κουίνι βοήθησε στη έρευνα της ο βραβευμένος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Γεωργιάδης που ζει στη Σουηδία.
Πηγή anikolouli.gr