«Έχουμε αποδείξει ότι δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που μας αξίζει»,   δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Έχουμε αποδείξει ότι δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που μας αξίζει»,

 

δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα των πρώτων 30 ημερών της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Κυρ. Μητσοτάκης: Τα πανεπιστήμια να γίνουν κυψέλες προβληματισμού και στέκια δημιουργίας (βίντεο)

 

Ο πρώτος μήνας της νέας κυβέρνησης, που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, περιλαμβάνει σειρά δράσεων και αποφάσεων επί αρκετών σημαντικών ζητημάτων.

Συγκεκριμένα, αυτές τις 30 ημέρες, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προχώρησε στη στελέχωση των Γενικών Γραμματειών, αντιμετώπισε έκτακτες καταστάσεις όπως η θεομηνία στη Χαλκιδική και ο σεισμός στην Αθήνα, έλαβε αποφάσεις για τους πυρόπληκτους στο Μάτι, λειτούργησε δοκιμαστικά τον αριθμό 112 στη Σύρο και μέχρι τέλος του χρόνου προγραμματίζει την πλήρη λειτουργία του, ενώ πέρασε από τη Βουλή τρία σημαντικά νομοσχέδια: Το πρώτο αφορούσε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, το δεύτερο ήταν για το επιτελικό κράτος και το τρίτο ήταν το διϋπουργικό νομοσχέδιο το οποίο περιελάμβανε διατάξεις όπως αυτή για το πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, τις ψηφιακές συντάξεις και τη διανομή των φαρμάκων για τους βαριά νοσούντες στο σπίτι.

Επιπλέον η κυβέρνηση δρομολόγησε προσλήψεις στο χώρο της δημόσιας ασφάλειας, προχώρησε στη θέσπιση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ανακοίνωσε την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, μείωσε τον ΦΠΑ για την αγορά κράνους και αναβάθμισε τις λειτουργίες του υπουργείου Οικονομικών με στόχο την περαιτέρω αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτού μήνα, η Ελλάδα δανείστηκε από τις αγορές με επταετές ομόλογο 2,5 δισεκ. ευρώ με το ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%, κάτι που για την κυβέρνηση επιβεβαιώνει την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας.

Advertisement
Babis

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έχει ήδη επισκεφτεί τα περισσότερα από τα υπουργεία, πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι εκτός συνόρων στην Κύπρο και έχει στον προγραμματισμό του να συναντηθεί με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, να μιλήσει στην 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και να πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις στη Γαλλία και την Ολλανδία.

Επιπρόσθετα, για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συγκρότηση της επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία θα συντονίσει τις εκδηλώσεις εορτασμού που θα γίνουν τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και οι οποίες θα ξεκινήσουν την 25η Μαρτίου 2021 και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.

 

aftodioikisi


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video