Ο Ιμπραχίμ αλ-Νατζάρ είπε ότι έχασε τον πεντάχρονο γιο του Ναΐμ εξαιτίας του υποσιτισμού που πλήττει τη Γάζα. Ένα χρόνο αργότερα, ακόμα θρηνεί ενώ προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα άλλα ... Περισσότερα

Ένας πατέρας που έχασε τον γιο του εξαιτίας του υποσιτισμού πασχίζει να σώσει τα υπόλοιπα παιδιά του στη Γάζα

Epilogestv

Epilogestv

Ο Ιμπραχίμ αλ-Νατζάρ είπε ότι έχασε τον πεντάχρονο γιο του Ναΐμ εξαιτίας του υποσιτισμού που πλήττει τη Γάζα. Ένα χρόνο αργότερα, ακόμα θρηνεί ενώ προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα άλλα παιδιά του δεν θα έχουν την ίδια τύχη.

«Αυτό το παιδί θα τον ακολουθήσει», δήλωσε ο Παλαιστίνιος, πρώην οδηγός ταξί, δείχνοντας τον 10χρονο γιο του Φάραχ. «Εδώ και ένα μήνα, χάνει τις αισθήσεις του. Αυτό το παιδί ήταν κάποτε διπλάσιο απ’ ό,τι είναι τώρα».

Ο Νατζάρ, 43 ετών, έδειξε το ιατρικό πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται ότι ο Ναΐμ πέθανε στις 28 Μαρτίου 2024. Ολόκληρη η οικογένεια έχει εκτοπιστεί από τα σχεδόν δύο χρόνια ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Η οικογένεια Νατζάρ έτρωγε τρία γεύματα την ημέρα πριν ξεσπάσει ο πόλεμος τον Οκτώβριο του 2023, αλλά τώρα μπορούν μόνο να ονειρευτούν απλά φαγητά, όπως ψωμί, ρύζι, φρούτα και λαχανικά.

Ο 20χρονος Αντνάν, αδελφός του Ναΐμ, επικεντρώνεται στη φροντίδα των άλλων αδελφών του. Κάθε πρωί σηκώνεται στις 5:30 π.μ και περπατά ανάμεσα στα ερείπια της Γάζας για να βρει σημεία διανομής συσσιτίων ενώ ο πόλεμος μαίνεται σε κοντινή απόσταση.

«Τ’ ορκίζομαι, δεν έχω αλάτι στο σπίτι, τ’ ορκίζομαι ότι εκλιπαρώ για ένα κόκκο αλατιού», δήλωσε η 40χρονη Νατζάουα, η μητέρα του Ναΐμ.

«Οι άνθρωποι μιλούν για τη Γάζα, για τη Γάζα, για τη Γάζα. Ελάτε να δείτε τα παιδιά της Γάζας. Αυτοί που δεν πιστεύουν, ελάτε να δείτε πώς πεθαίνουν τα παιδιά της Γάζας. Εμείς δεν ζούμε, αργοπεθαίνουμε», δήλωσε η ίδια.

Ακόμα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υποσιτισμό και λιμό στη Λωρίδα της Γάζας τις προηγούμενες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων από τέτοιες αιτίες σε τουλάχιστον 193 Παλαιστινίους, μεταξύ τους 96 παιδιά, από την έναρξη του πολέμου.

Στη Λωρίδα της Γάζας ήδη εκτυλίσσεται το σενάριο του λιμού, σύμφωνα με το IPC (Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση της Επισιτιστικής Ασφάλειας), με παιδιά κάτω των πέντε ετών να πεθαίνουν από αιτίες που συνδέονται με την πείνα και την ανθρωπιστική πρόσβαση στον θύλακα να είναι ιδιαίτερως περιορισμένη.

Και οι προειδοποιήσεις για λιμό και υποσιτισμό από τις οργανώσεις αρωγής συνεχίζουν να έρχονται.

Advertisement
Babis

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) δήλωσε ότι η κατανάλωση τροφής σε όλη τη Γάζα έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδό της από την έναρξη του πολέμου. Το 81% των νοικοκυριών στον παράκτιο θύλακα των 2,2 εκατ. ανθρώπων ανέφερε φτωχή κατανάλωση τροφίμων, συγκριτικά με το 33% τον Απρίλιο.

Η Αμίρα Μουτεΐρ, 32 ετών, κρατώντας το απισχνασμένο μωρό της, τον Αμάρ, που όπως είπε η ίδια αργοπεθαίνει εξαιτίας του υποσιτισμού, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να τον σώσει.

«Η σκιά του θανάτου τον απειλεί, εξαιτίας της πείνας», δήλωσε η ίδια.

Η Μουτεΐρ, τα παιδιά και ο σύζυγός της εξαρτώνται από το συσσίτιο ανθρωπιστικής οργάνωσης που τους βοηθά με ένα μικρό πιάτο φαγητού την ημέρα για να επιβιώσουν. «Το τρώμε στη διάρκεια της ημέρας και μέχρι την επόμενη είμαστε εντελώς νηστικοί», δήλωσε η ίδια.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

Σχολιάστε

εννιά − 7 =