Οι Παιδικές Χαρές είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης, γιατί αντανακλά την ποιότητα ζωής, και, κυρίως, τη φροντίδα, την ασφάλεια και την ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Οι Παιδικές Χαρές είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης, γιατί αντανακλά την ποιότητα ζωής, και, κυρίως, τη φροντίδα, την ασφάλεια και την προστασία που όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε απέναντι στα παιδιά μας, που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας. 
Επειδή λοιπόν, πιστεύουμε ότι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε δημότη είναι να γνωρίζει την αλήθεια για τις Δημοτικές Χαρές του Δήμου Βισαλτίας, ώστε να μπορεί να αξιολογήσει μόνος του τους λόγους και τα αίτια για την καθυστέρηση στην υλοποίησή τους, παρακάτω ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων στις Παιδικές Χαρές του Δήμου μας:
 

  1. Η ανακατασκευή και αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών στη Νιγρίτα, Μαυροθάλασσα, Καλλιθέα, Δημητρίτσι, Βέργη και Τράγιλο, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με συνολικό ποσό 220.000,00 € και περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση σύνθετων οργάνων – χωροδικτυωμάτων, λοιπών οργάνων όπως τσουλήθρες, κούνιες, τραμπάλες, ελατήρια, δαπέδων ασφαλείας και ηλιακών φωτιστικών. 
  2. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της συγκεκριμένης προμήθειας αποτελεί η ταυτόχρονη εκτέλεση εργασιών για κατασκευή περίφραξης, αποκατάσταση και ανακατασκευή σε παγκάκια, βρύσες, η απόκτηση πιστοποιητικού συμμόρφωσης, κα. Εργασίες οι οποίες αποτελούν ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ και ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ από το παραπάνω πρόγραμμα για τις Παιδικές Χαρές. Η υλοποίηση αυτών των συμπληρωματικών παρεμβάσεων θα χρηματοδοτηθεί από ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών με ποσό 110.000,00 € όπως, αναφέρεται στην 4η τροποποίηση του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Βισαλτίας. Εάν δεν εγκριθεί αυτό το ποσό, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ η διαδικασία αναβάθμισης και πιστοποίησης για τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ στη Νιγρίτα, Μαυροθάλασσα, Καλλιθέα, Δημητρίτσι, Βέργη και Τράγιλο, με βάση την ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014. 
  3. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/09 για τις Παιδικές Χαρές, η παράταξη της κας Πλιάκου, αδυνατώντας να κατανοήσει το αυτονόητο, και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και παραινέσεις μας, αρνήθηκε να στηρίξει την υλοποίηση των έργων ανακατασκευής των Παιδικών Χαρών του Δήμου Βισαλτίας. Απόδειξη για αυτό, αποτελεί η αναρτημένη απόφαση στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» υπ’ αρ. 147/2020 απόφαση της 21ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας στις 30/9/2020, με την οποία διαψεύδονται πλήρως οι ισχυρισμοί της κας Πλιάκου, ότι δήθεν στηρίζει την υλοποίηση των παιδικών χαρών. Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A02%CE%91%CE%A99%CE%92-%CE%92%CE%91%CE%99?inline=true
  4. Οι Παιδικές Χαρές στις Κοινότητες Σιτοχωρίου, Αχινού, Τερπνής, Τραγίλου, Ιβήρων και Νικόκλειας, χρηματοδοτούνται μέσω χρηματοδοτήσεων ΣΑΤΑ 2016 και 2017 με ποσό 242.656,12€. Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε το 2018, κατά τη διάρκεια της Διοίκησης της κας Δουβίτσα, ΑΛΛΑ ο διαγωνισμός κρίθηκε ΆΓΟΝΟΣ. Για να προχωρήσουμε εκ νέου στη δημοπράτηση του έργου, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου διενεργεί επικαιροποίηση των μελετών με βάση τις νέες προδιαγραφές. Παρόλα αυτά, στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 που πρότεινε και ψήφισε η αντιπολίτευση κατά την 21η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/9/2020, έχει γίνει σημαντική περικοπή στον προϋπολογισμό 213.000,00 ευρώ αντί του αρχικού 242.656,12 ευρώ, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του έργου με αποτέλεσμα να περικοπεί μια παιδική χαρά. Κάτι που απευχόμαστε, και προσπαθούμε να αποφύγουμε.
  5. Οι Παιδικές χαρές στις Κοινότητες Ανθής, Αμπέλων, Σησαμιάς, χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα LEADER και ξεκινά σύντομα η δημοπράτησή τους, συνολικού προϋπολογισμού 128.861,45 ευρώ. 

Διευκρινίζεται και προς  αποφυγή παρερμηνειών, ότι ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, για συγκεκριμένες ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. Δηλαδή, για να γίνει κατανοητό, τα παραπάνω ποσά ΔΕΝ ΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ  κατά το δοκούν, σε άλλα έργα, ή έστω άλλες Παιδικές Χαρές, σε διαφορετικές κοινότητες. 
Τέλος, οι ανάγκες κάθε έργου που δημοπρατείται, προϋπολογίζονται από το Τμήμα Τεχνικών Έργων του Δήμου, μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ευρώ, βάσει μελετών, με ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Είναι πραγματικά θλιβερή, στο βωμό ενός κακώς εννοούμενου μικροκομματικού συμφέροντος, η προσπάθεια παραπλάνησης των Δημοτών, θυσιάζοντας την ποιότητα ζωής και την  ασφάλεια των παιδιών μας στις παιδικές χαρές του Δήμου μας. 
Η δέσμευσή μου απέναντι στους δημότες, η πολιτική μου διαδρομή και το πολιτικό μου ήθος όλα αυτά τα χρόνια, μου επιβάλλουν να λέω πάντα την αλήθεια στους δημότες, χωρίς ωραιοποιήσεις. Σε όλους  όσοι για λόγους στείρας αντιπολίτευσης και μικροκομματικών συμφερόντων, επιλέγουν τον δρόμο των ύβρεων και των προσωπικών επιθέσεων, εμείς, αταλάντευτα και σταθερά, θα τους απαντούμε μόνο με την ΑΛΗΘΕΙΑ. 
 
Ο Δήμαρχος Βισαλτίας
Αθανάσιος Μασλαρινός


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σ. Φάμελλος: Ακραία και τοξική η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

26/08/25 11:36 μμ

Σ. Φάμελλος: Ακραία και τοξική η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ρένια Λουιζίδου για το “Σόι σου”: Γίνεται κατάχρηση όταν υπάρχουν τρεις επαναλήψεις ημερησίως

26/08/25 11:31 μμ

Ρένια Λουιζίδου για το “Σόι σου”: Γίνεται κατάχρηση όταν υπάρχουν τρεις επαναλήψεις ημερησίως

Νεκρό δέρμα στα πόδια: Πως να το απομακρύνετε με απλούς τρόπους στο σπίτι

26/08/25 11:24 μμ

Νεκρό δέρμα στα πόδια: Πως να το απομακρύνετε με απλούς τρόπους στο σπίτι

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 7 συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος

26/08/25 11:17 μμ

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές: 7 συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος

Θεσσαλονίκη: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το Flyover- Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «μπλε» καλούπι

26/08/25 10:50 μμ

Θεσσαλονίκη: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το Flyover- Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «μπλε» καλούπι

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Νότιας Κορέας

26/08/25 10:42 μμ

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Νότιας Κορέας

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

26/08/25 10:34 μμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 27 Αυγούστου

26/08/25 10:33 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 27 Αυγούστου

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

26/08/25 10:29 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Από το 8ωρο στο 13ωρο - Η ΝΔ ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα

26/08/25 10:21 μμ

ΠΑΣΟΚ: Από το 8ωρο στο 13ωρο – Η ΝΔ ξηλώνει τα εργασιακά δικαιώματα

Γαλλία: Ποιες επιλογές έχει ο Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού

26/08/25 10:16 μμ

Γαλλία: Ποιες επιλογές έχει ο Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού

Κάρυανη Καβάλας: 76χρονη έχασε την ζωή της στην παραλία

26/08/25 10:10 μμ

Κάριανη Καβάλας: 76χρονη έχασε την ζωή της στην παραλία