Συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο όρος Φαλακρό της Δράμας ενώ καίει μέχρι ... Περισσότερα

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στο Φαλακρό Δράμας

Epilogestv

Epilogestv

Συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο όρος Φαλακρό της Δράμας ενώ καίει μέχρι στιγμής μόνο χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η φωτιά, που επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, ξεκίνησε από δυο κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή Χιονότρυπα σε δυο διαφορετικά σημεία δημιουργώντας δυο πύρινα μέτωπα τα οποία καθώς επεκτείνονταν η φωτιά ενώθηκε σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο πύρινο μέτωπο.

Η περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά είναι ιδιαίτερα δύσβατη και η προσέγγιση των πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής γίνεται με δυσκολία και μόνο με τετρακίνητα φορτηγά αυτοκίνητα ή ελικόπτερα. Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει ο δυνατός αέρας στην περιοχή, γιατί είναι μεγάλο το ύψος στο Φαλακρό, με αποτέλεσμα η φωτιά να μην έχει μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Από το απόγευμα της Τετάρτης γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο. Στην περιοχή επιχειρούν στελέχη της ΕΜΟΔΕ (Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων) που έφτασαν στη Δράμα από την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη ενώ σήμερα το πρωί έφτασαν και πενήντα άτομα από την Αθήνα.

Ο φόβος των τοπικών φορέων και των πυροσβεστικών αρχών είναι η φωτιά να επεκταθεί χωρίς έλεγχο με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν δασικές εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές.

Η ανακοίνωση του δήμου Δράμας

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμος Δράμας ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τη φωτιά στο Φαλακρό, η οποία καίει από την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Advertisement
Family Kitchen

Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής: «Επειδή τις τελευταίες μέρες ανησυχούμε όλοι για τις εξελίξεις με τη φωτιά στο Φαλακρό, ο Δήμος Δράμας σας ενημερώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποσοβηθεί ο κίνδυνος. Την Κυριακή 21 Ιουλίου, από τις 6.30 το πρωί ο δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Μαυρίδη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γιάννη Γεωργιάδη βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς μαζί με όλες τις δυνάμεις του Δήμου. Με πρωτοβουλία του δημάρχου επιτάχθηκαν οχήματα για τις ανάγκες, JCB και Γκρέιντερ. Σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας και με την άοκνη και συνεχή βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας επιχειρούν στην περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες και το μέτωπο της φωτιάς εξελίσσονται δυσμενώς και ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Θα σας ενημερώσουμε με νεότερες ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Όπως και όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε πλήρη επιφυλακή».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

17/03/26 12:00 πμ

Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού-

16/03/26 11:59 μμ

Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού

"Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας"

16/03/26 11:55 μμ

“Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας”

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

16/03/26 11:54 μμ

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

16/03/26 8:32 μμ

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης - Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

16/03/26 8:18 μμ

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης – Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

16/03/26 8:12 μμ

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

16/03/26 8:06 μμ

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

16/03/26 11:53 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών - video

16/03/26 7:57 μμ

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών – video

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

16/03/26 11:52 μμ

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ - video

16/03/26 7:42 μμ

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ – video