Έντεκα τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες (video)Στους 29 ανέρχονται οι νεκροί και σε 217 τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου από την αρχή της περιόδου 2019 και τις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

 

Την τελευταία εβδομάδα ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από επιπλοκές που σχετίζονται με τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ, οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονταν μέχρι την Παρασκευή εξαιτίας λοίμωξης από τον ιό και από αυτούς οι έξι βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στην Π.Ε. Σερρών σημειώθηκαν συνολικά 11 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Συγκεκριμένα, 7 στο Δήμο Ηράκλειας, 3 στο Δήμο Σερρών και 1 στο Δήμο Σιντικής.

 


Σύμφωνα, με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ τα μέτρα για την ατομική προστασία από τα κουνούπια είναι το βασικό «όπλο» που μπορούν να ενεργοποιούν οι πολίτες. Οι ειδικοί θεωρούν πιθανή και αναμενόμενη τη διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα στις παραπάνω περιοχές όπου κυκλοφορεί ο ιός αλλά και πιθανή την εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

 

 

 

Views: 1

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *