Άφησαν για λίγο στην άκρη τα στηθοσκόπια, τους τόμους παθολογίας και ανατομίας και τις άλλες ασχολίες τους και βρέθηκαν στο πλευρό των ασθενών covid, όχι με ιατρική περιβολή αλλά με ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Άφησαν για λίγο στην άκρη τα στηθοσκόπια, τους τόμους παθολογίας και ανατομίας και τις άλλες ασχολίες τους και βρέθηκαν στο πλευρό των ασθενών covid, όχι με ιατρική περιβολή αλλά με τα αγαπημένα μουσικά τους όργανα ανά χείρας. Δύο γιατροί, τρεις φοιτητές ιατρικής, μία παιδαγωγός κι ένας φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ είναι τα πρόσωπα πίσω από την μπάντα δρόμου “Ρόμβος”, που το απόγευμα της Τετάρτης έπαιξαν μουσική απέναντι από την Πνευμονολογική Κλινική του Παπανικολάου, ένα από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Advertisement
 

«Θέλαμε να στείλουμε στους ανθρώπους αυτούς τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και καλή υγεία», εξήγησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λεωνίδας Καραμάνης, μέλος του “Ρόμβου” και φοιτητής ιατρικής. «Και ως γιατροί και ως φοιτητές ιατρικής γνωρίζουμε τι συμβαίνει αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. κι αυτό έπαιξε τον δικό του ρόλο στο να κάνουμε αυτή την κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο “Ρόμβος” είναι μπάντα δρόμου, που έχει ξεκινήσει να παίζει μουσική ως ομάδα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Όπως οι περισσότερες μπάντες, τα μέλη της είναι παρέα. «Είμαστε φίλοι» λέει ο Λεωνίδας, επισημαίνοντας πως και μεμονωμένα -πριν από τη συγκρότηση της μπάντας- αλλά και μετά ως ομάδα έλεγαν τα κάλαντα τις γιορτινές αυτές ημέρες στα νοσοκομεία και τους ασθενείς. «Φέτος, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο κι επιλέξαμε να στείλουμε μ’ αυτόν τον τρόπο τις ευχές μας», σημείωσε.

Με τραγούδια ελληνικά κι ένα παραδοσιακό στο τέλος, ο Λεωνίδας, ο Μάξιμος, η Ελισάβετ, ο Παντελής, η Ελένη, η Γεωργία και ο Θοδωρής “έσπασαν” προς στιγμή την γκρίζα πραγματικότητα των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει καθημερινά τη μάχη με τον ιό που τόσο βίαια έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα όλων μας.

Advertisement
MEGA

«Ήταν μια όμορφη εκδήλωση. Ήταν μια νότα ευχάριστη, μια νότα χαράς και μιας άλλης αίσθησης», δήλωσε, από την πλευρά της, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του Παπανικολάου Μαρία Γιογκατζή.

Η ομορφιά της εκδήλωσης αποτυπώνεται και στην ανάρτηση για τη διαφορετική αυτή δράση, στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου στο facebook: «Μπορεί η ομίχλη να στεφάνωσε τον Χορτιάτη για λίγο αλλά το συγκρότημα Ρόμβος είναι κοντά μας σήμερα στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου με γλυκές μουσικές, δίπλα στο Πέτρινο Κτίριο, δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται και περιμένουν υπομονετικά την μπόρα να περάσει».

Advertisement

Την μπάντα δρόμου “Ρόμβος” αποτελούν οι:

Μάξιμος Αγγελίδης (κιθάρα/μαέστρος), ειδικευόμενος Πνευμονολογίας ΑΠΘ- Παπανικολάου, Ελισάβετ Μάνου (μαντολίνο/ φωνητικά), ειδικευόμενη παθολογίας-νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Καραμάνης (πνευστά), φοιτητής Ιατρικής, Παντελής Καραμάνης (φωνή/λαούτο), φοιτητής ιατρικής, Ελένη Κωτσάκη (φωνή), φοιτήτρια ιατρικής, Γεωργία Ζάχου (φωνή), παιδαγωγός και Θοδωρής Μαραγκάκης- Καμπιτάκης (κρουστά) φοιτητής Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ.

Το συγκρότημα “Ρόμβος” έχει δικό του κανάλι στο youtube (Romvos Band) και έχει επίσης παρουσία στο facebook και το Instagram (@romvosband)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

24/10/25 12:16 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

23/10/25 10:53 μμ

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

23/10/25 10:45 μμ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

23/10/25 10:19 μμ

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

23/10/25 10:13 μμ

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

23/10/25 10:10 μμ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

23/10/25 10:06 μμ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα

23/10/25 10:03 μμ

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα