Άφησαν για λίγο στην άκρη τα στηθοσκόπια, τους τόμους παθολογίας και ανατομίας και τις άλλες ασχολίες τους και βρέθηκαν στο πλευρό των ασθενών covid, όχι με ιατρική περιβολή αλλά με ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Άφησαν για λίγο στην άκρη τα στηθοσκόπια, τους τόμους παθολογίας και ανατομίας και τις άλλες ασχολίες τους και βρέθηκαν στο πλευρό των ασθενών covid, όχι με ιατρική περιβολή αλλά με τα αγαπημένα μουσικά τους όργανα ανά χείρας. Δύο γιατροί, τρεις φοιτητές ιατρικής, μία παιδαγωγός κι ένας φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ είναι τα πρόσωπα πίσω από την μπάντα δρόμου “Ρόμβος”, που το απόγευμα της Τετάρτης έπαιξαν μουσική απέναντι από την Πνευμονολογική Κλινική του Παπανικολάου, ένα από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θέλαμε να στείλουμε στους ανθρώπους αυτούς τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και καλή υγεία», εξήγησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λεωνίδας Καραμάνης, μέλος του “Ρόμβου” και φοιτητής ιατρικής. «Και ως γιατροί και ως φοιτητές ιατρικής γνωρίζουμε τι συμβαίνει αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. κι αυτό έπαιξε τον δικό του ρόλο στο να κάνουμε αυτή την κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο “Ρόμβος” είναι μπάντα δρόμου, που έχει ξεκινήσει να παίζει μουσική ως ομάδα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Όπως οι περισσότερες μπάντες, τα μέλη της είναι παρέα. «Είμαστε φίλοι» λέει ο Λεωνίδας, επισημαίνοντας πως και μεμονωμένα -πριν από τη συγκρότηση της μπάντας- αλλά και μετά ως ομάδα έλεγαν τα κάλαντα τις γιορτινές αυτές ημέρες στα νοσοκομεία και τους ασθενείς. «Φέτος, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο κι επιλέξαμε να στείλουμε μ’ αυτόν τον τρόπο τις ευχές μας», σημείωσε.

Με τραγούδια ελληνικά κι ένα παραδοσιακό στο τέλος, ο Λεωνίδας, ο Μάξιμος, η Ελισάβετ, ο Παντελής, η Ελένη, η Γεωργία και ο Θοδωρής “έσπασαν” προς στιγμή την γκρίζα πραγματικότητα των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει καθημερινά τη μάχη με τον ιό που τόσο βίαια έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα όλων μας.

«Ήταν μια όμορφη εκδήλωση. Ήταν μια νότα ευχάριστη, μια νότα χαράς και μιας άλλης αίσθησης», δήλωσε, από την πλευρά της, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του Παπανικολάου Μαρία Γιογκατζή.

Η ομορφιά της εκδήλωσης αποτυπώνεται και στην ανάρτηση για τη διαφορετική αυτή δράση, στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου στο facebook: «Μπορεί η ομίχλη να στεφάνωσε τον Χορτιάτη για λίγο αλλά το συγκρότημα Ρόμβος είναι κοντά μας σήμερα στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου με γλυκές μουσικές, δίπλα στο Πέτρινο Κτίριο, δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται και περιμένουν υπομονετικά την μπόρα να περάσει».

Την μπάντα δρόμου “Ρόμβος” αποτελούν οι:

Μάξιμος Αγγελίδης (κιθάρα/μαέστρος), ειδικευόμενος Πνευμονολογίας ΑΠΘ- Παπανικολάου, Ελισάβετ Μάνου (μαντολίνο/ φωνητικά), ειδικευόμενη παθολογίας-νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Καραμάνης (πνευστά), φοιτητής Ιατρικής, Παντελής Καραμάνης (φωνή/λαούτο), φοιτητής ιατρικής, Ελένη Κωτσάκη (φωνή), φοιτήτρια ιατρικής, Γεωργία Ζάχου (φωνή), παιδαγωγός και Θοδωρής Μαραγκάκης- Καμπιτάκης (κρουστά) φοιτητής Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ.

Το συγκρότημα “Ρόμβος” έχει δικό του κανάλι στο youtube (Romvos Band) και έχει επίσης παρουσία στο facebook και το Instagram (@romvosband)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαρμελάδα σύκο

26/08/25 12:02 πμ

Μαρμελάδα σύκο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

25/08/25 11:57 μμ

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας στη Στοκχόλμη

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

25/08/25 11:50 μμ

Φορολογικές ελαφρύνσεις στη ΔΕΘ: Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τον Ιανουάριο 2026

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:30 μμ

Δοκιμασμένοι τρόποι να αφαιρέσετε  τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας

25/08/25 11:29 μμ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα τροπή στην υπόθεση – Θα κατονομάσει τον δολοφόνο του Παναγιώτη

25/08/25 11:24 μμ

Βόλος: Ο 13χρονος γιος πάλεψε με τον πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

25/08/25 11:12 μμ

Φώτης Σπύρος: Το μήνυμα ζωής μετά τη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

25/08/25 11:03 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Αυγούστου

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά - Τι υποστήριξαν

25/08/25 11:00 μμ

Προφυλακίστηκαν οι 5 Τούρκοι μαφιόζοι: Αρνούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά – Τι υποστήριξαν

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

25/08/25 10:55 μμ

Κούραση: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

25/08/25 10:47 μμ

Ξέφυγες το σαββατοκύριακο με το φαγητό; Δες τι συμβουλεύει μια διαιτολόγος

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

25/08/25 10:38 μμ

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων