Για άσκηση οικονομικής πολιτικής που είναι σύμμαχος της απληστίας ελαχίστων και σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας έκανε λόγο στη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού 2024, η γενική εισηγήτρια της ΚΟ ... Περισσότερα

η κυρία Αχτσιόγλου είπε ότι ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να βάζει σε προτεραιότητα τους πολλούς.

Epilogestv

Epilogestv

Για άσκηση οικονομικής πολιτικής που είναι σύμμαχος της απληστίας ελαχίστων και σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας έκανε λόγο στη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού 2024, η γενική εισηγήτρια της ΚΟ Νέα Αριστερά, Έφη Αχτσιόγλου. Το κυβερνητικό αφήγημα διευρυνόμενης ευμάρειας υφίσταται, αλλά για ελάχιστους, οι έχουν δει στην περίοδο των πολλαπλών κρίσεων, μια πρωτόγνωρη κερδοφορία, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία πιέζεται περισσότερο είπε η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία κατέθεσε στοιχεία έρευνας που δείχνει ότι 7 στους 10 Έλληνες αισθάνονται και δηλώνουν φτωχοί, ένα ποσοστό που -όπως είπε- είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρώπη.

«Μήπως οι Έλληνες είναι ανίκανοι να βιώσουν τα ευεργετήματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης;», αναρωτήθηκε η κυρία Αχτσιόγλου σύμφωνα με την οποία η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική οικονομία παραμένει αθωράκιστη εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων, τα βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι βήματα οπισθοδρόμησης με ένα παρωχημένο μοντέλο που εγκλωβίζει τις υπαρκτές δυνατότητες της χώρας, ενώ η συντριπτική μερίδα των πολιτών συμπιέζεται περισσότερο, το πραγματικό της εισόδημα συρρικνώνεται, και γι’ αυτό βιώνει την ακραία ανασφάλεια.

Η κυρία Αχτσιόγλου είπε ότι μεταξύ των λόγων για τους οποίους η κοινοβουλευτική της ομάδα θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, είναι η έκρηξη των φορολογικών εσόδων, τα μισά εκ των οποίων προέρχονται από τον ΦΠΑ, την ώρα που αυτά μειώνονται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, η μη πρόβλεψη νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών για την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας, την ώρα που μειώνονται δαπάνες σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία, η επίθεση στα εισοδήματα των εργαζομένων, που έπεσαν στην προτελευταία θέση στον ΟΟΣΑ, τα υπερκέρδη συγκεκριμένων εταιρειών με πρωταθλήτριες τις τράπεζες, κά.

Κλείνοντας, η κυρία Αχτσιόγλου είπε ότι ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να βάζει σε προτεραιότητα τους πολλούς. «Δεν είναι δυνατό να αναμασάμε το ψευδεπίγραφο αφήγημα των δήθεν ελληνικών επιτυχιών, και την ίδια ώρα οι πολίτες να είναι μπλεγμένοι σε ακατανόητες εξισώσεις, προσπαθώντας να διαλέξουν χρώμα στο τιμολόγιο του ρεύματος» είπε χαρακτηριστικά. Η ελληνική κοινωνία, είπε, «μπορεί να βγει από το τούνελ των μηδενικών προσδοκιών στο οποίο βολικά την έχει εγκλωβίσει η ΝΔ, ώστε να εμφανίζεται η ίδια ως αυτόκλητος μεσσίας που την υποβοηθά. Οι δυνατότητες υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία μπορεί να χειραφετηθεί και να πρωταγωνιστήσει σε ένα δικό της πιο δίκαιο μέλλον. Αυτό που απαιτείται είναι η αλλαγή στρατηγικής. Όσο παραμένουμε στην αναπαραγωγή της προηγούμενης χρονιάς, τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται. Γι’ αυτό και η Νέα Αριστερά καταψηφίζει αυτόν τον Προϋπολογισμό.

Advertisement
MEGA

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φλάμπουρο Σερρών: Το χωριό που μετακινήθηκε μέσα στον χρόνο

23/02/26 9:29 πμ

Φλάμπουρο Σερρών: Το χωριό που μετακινήθηκε μέσα στον χρόνο

«Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Μια ιστορία ενηλικίωσης στο τατάμι του τζούντο

23/02/26 9:15 πμ

«Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Μια ιστορία ενηλικίωσης στο τατάμι του τζούντο

Τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την πολιτισμική συνέχεια και την τουριστική ανάπτυξη

23/02/26 9:08 πμ

Καθαρά Δευτέρα: Τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την πολιτισμική συνέχεια και την τουριστική ανάπτυξη

Οι νέες συνεργασίες που διερευνούν τα ΑΕΙ της Β. Ελλάδας με πανεπιστήμια στη Βουλγαρία

23/02/26 9:09 πμ

Οι νέες συνεργασίες που διερευνούν τα ΑΕΙ της Β. Ελλάδας με πανεπιστήμια στη Βουλγαρία

Χειροτεχνία: 11.000 επιχειρήσεις, με ισχυρή τουριστική σύνδεση, ζητούν στρατηγική

23/02/26 9:08 πμ

Χειροτεχνία: 11.000 επιχειρήσεις, με ισχυρή τουριστική σύνδεση, ζητούν στρατηγική

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

22/02/26 11:17 μμ

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

22/02/26 11:12 μμ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” - video

22/02/26 11:01 μμ

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” – video

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει - Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

22/02/26 10:57 μμ

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει – Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

22/02/26 10:54 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

22/02/26 10:49 μμ

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

22/02/26 10:46 μμ

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ