Σε 1.195.405 έφθασαν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα myΘέρμανση, πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από 353.000 νοικοκυριά βρίσκονται σε αναμονή για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.Advertisement ... Περισσότερα

πετρελαιο

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Σε 1.195.405 έφθασαν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα myΘέρμανση, πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από 353.000 νοικοκυριά βρίσκονται σε αναμονή για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

Advertisement
 

Σε 1.195.405 έφθασαν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα myΘέρμανση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για να λάβουν επίδομα θέρμανσης, πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από 353.000 νοικοκυριά βρίσκονται σε αναμονή για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση. Πριν τα Χριστούγεννα «μοιράστηκαν» σε 842.397 νοικοκυριά 190 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 300 εκατ. ευρώ του κρατικού κονδυλίου με τους παλαιούς δικαιούχους να εισπράττουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος που τους είχε χορηγηθεί κατά την περυσινή χειμερινή περίοδο.

Τα νοικοκυριά που έχασαν την πρώτη ευκαιρία, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση, σπεύδουν να προλάβουν τη νέα προθεσμία της 13ης Ιανουαρίου «κλειδώνοντας» ποσά από 100 έως 1.600 ευρώ.

Η αύξηση του αριθμού των αιτήσεων τα τελευταία 24ωρα, συνδέεται και με την ανοδική κίνηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης, μετά το «κούρεμα» (από την 1η Ιανουαρίου) της κρατικής επιδότησης στα 15 λεπτά από 25 λεπτά το λίτρο.

Η χαμηλότερη επιδότηση στην αντλία θα ισχύσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2023.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πληρωμή της επόμενης δόσης του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023. Η τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Advertisement
ΔΕΗ

Ειδικά για το φυσικό αέριο, τα δικαιολογητικά αγορών θα καταχωρούνται έως τις 31 Μαΐου 2023 για την περίοδο 1/10/2022 έως 31/03/2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως τις 16 Μαΐου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως τις 15 Ιουνίου 2023. Για κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, τα δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1/10/2022 έως 31/03/2023 θα καταχωρούνται έως τις 15 Ιουλίου 2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως τις 30 Ιουνίου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως τις 10 Αυγούστου 2023.

Το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται 100 ευρώ έως 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ. Περιοχές με πολύ κρύο θεωρούνται οικισμοί των οποίων ο συντελεστής επιδότησης, είναι μεγαλύτερος ή ίσος της μονάδας (1). Στις περιοχές αυτές ανήκουν πολλές περιοχές όπως Φλώρινα, Κοζάνη, Καρπενήσι κ.α. Το επίδομα για κάθε δικαιούχο υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

03/12/25 8:47 πμ

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027