Στο σπίτι 66χρονου συνεργού του φερόμενου εγκέφαλου της μεγάλης απάτης, «Μάξιμου Σαράφη», στην Αγία Παρασκευή, φέρονται να πραγματοποιούνταν τα ραντεβού, με τα υποψήφια θύματα τους. Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κάτιας ... Περισσότερα

Eπιχειρηματίας καταγγέλλει πώς ο «Μάξιμος Σαράφης» του απέσπασε 110.000 ευρώ

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στο σπίτι 66χρονου συνεργού του φερόμενου εγκέφαλου της μεγάλης απάτης, «Μάξιμου Σαράφη», στην Αγία Παρασκευή, φέρονται να πραγματοποιούνταν τα ραντεβού, με τα υποψήφια θύματα τους.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κάτιας Νιάκαρη για την ΕΡΤ, ένα από τα θύματα του «Σαράφη» σκιαγραφεί τον τρόπο εξαπάτησης του από τον δράστη, τα τηλεφωνήματα και τις συναντήσεις τους ώστε να πεισθεί για τη μεγάλη ευκαιρία πρόσβασης σε δανεισμό. Πρόκειται για 61χρονο επιχειρηματία, από τον οποίο ο φερόμενος ως δράστης απέσπασε 110 χιλιάδες ευρώ. Αρχικά θεωρήθηκε από τις αρχές ύποπτος για τη συμμετοχή του στις απάτες, ωστόσο από την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, οι Αστυνομικοί έφτασαν στον προστατευόμενο μάρτυρα της Νοβάρτις.

«Έπεσα θύμα του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα να μου πάρει 110.000 ευρώ τα οποία δανείστηκα και από φίλους πιστεύοντας τα πολύ καλά μεθοδευμένα κόλπα του. Παράλληλα με εξαπάτησε με πάρα πολλούς τρόπους, πείθοντας με ότι όλα αυτά που έλεγε ήταν αληθινά», δηλώνει στην ΕΡΤ ο 61χρονος.

«Κατάφερε να το κάνει με τρόπο ώστε κάθε φορά να προκύπτει μια νέα ανάγκη που απαιτούνταν μια χρηματοδότηση ύψους 20-30 χιλιάδων ευρώ για να ξεμπλοκάρει, για να προχωρήσει ο φάκελος», σημειώνει ο δικηγόρος του 61χρονου Θεόδωρος Καραγιάννης.

Το πρώτο ραντεβού, στο διαμέρισμα της Αγίας Παρασκευής, φέρεται να έγινε στις 21 Μαρτίου 2021.

Φίλος του 61χρονου που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για σχετική χρηματοδότηση, φέρεται να έδωσε εκείνη την ημέρα 14.000 ευρώ σε μετρητά, για τα έξοδα φακέλου 2 δανείων, του δικού του και του 61χρονου.

Ακολούθησε συνάντηση στις 29 Μαρτίου 2021, παρουσία του «Σαράφη» και του 61χρονου, καθώς και την 1η Απριλίου 2021 όπου ο φίλος του φέρεται να έδωσε και πάλι χρήματα και συγκεκριμένα 18.561 ευρώ για την ασφάλεια του δανείου.

Ο δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου, υποστηρίζει πως ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες, βάζοντας στο στόχαστρο τη Νέα Δημοκρατία.

«Αρνείται τη κατηγορία από την πρώτη στιγμή. Αν μελετήσει κανείς την δικογραφία θα κατανοήσει ότι όλη η δικογραφία ξεκίνησε από παρακολούθηση και εμπλοκή συγκεκριμένου προσώπου το οποίο εμπλέκεται πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει ο δικηγόρος του «Μάξιμου Σαράφη» Κωνσταντίνος Γώγος.

Σύμφωνα με αρμόδιες εισαγγελικές πηγές, το καθεστώς προστασίας του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» εξακολουθεί να ισχύει, εκτός κι αν κάποιοι από τους θιγόμενους, ζητήσουν την «αφαίρεση της κουκούλας». Σε αυτή την περίπτωση, τονίζουν, αρμόδιοι κύκλοι, θα επανεξεταστεί η υπόθεση.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη ώστε να αποχαρακτηριστεί από το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα ο «Μάξιμος Σαράφης», προαναγγέλλει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αποκαλύφθηκε ότι είναι ο Δεσταμπασίδης, ένας άνθρωπος του κοινού ποινικού δικαίου και την Δευτέρα θα προχωρήσουν και οι σχετικές νομικές ενέργειες, θα δώσω εντολή στον κ. Δημητρακόπουλο, να πάρουμε τη χαρά πριν τις εκλογές», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Το πρωί του Σαββάτου οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι των ανακριτικών αρχών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παξοί: Ανήμερα των γενεθλίων της το τελευταίο αντίο στην 4χρονη που έχασε τη ζωή της σε πισίνα

25/08/25 9:02 μμ

Παξοί: Ανήμερα των γενεθλίων της το τελευταίο αντίο στην 4χρονη που έχασε τη ζωή της σε πισίνα

ΠΚΜ: Voucher για προσχολική εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση

25/08/25 8:54 μμ

ΠΚΜ: Voucher για προσχολική εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση

Υπ. Εργασίας: 16+1 ερωταπαντήσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση

25/08/25 8:50 μμ

Υπ. Εργασίας: 16+1 ερωταπαντήσεις για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση

Σέρρες: Προβλήματα δημιουργεί ο πλάτανος στην οδό Δελαπόρτα - video

25/08/25 8:44 μμ

Σέρρες: Προβλήματα δημιουργεί ο πλάτανος στην οδό Δελαπόρτα – video

Π.Πουλιάκας: "Τα έργα στην πλατεία Ειρήνης πλησιάζουν στο τέλος τους"

25/08/25 8:30 μμ

Π.Πουλιάκας: “Τα έργα στην πλατεία Ειρήνης πλησιάζουν στο τέλος τους”

Βανδάλισαν το μνημείο "Μάνα" στο Κεντρικό Πάρκο των Σερρών - video

25/08/25 8:18 μμ

Βανδάλισαν το μνημείο “Μάνα” στο Κεντρικό Πάρκο των Σερρών – video

Αναγέννηση Σερρών: «Όταν ο Πόντος συναντά το λαϊκό» - video

25/08/25 8:07 μμ

Αναγέννηση Σερρών: «Όταν ο Πόντος συναντά το λαϊκό» – video

Ηράκλεια Σερρών: Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου -video

25/08/25 7:56 μμ

Ηράκλεια Σερρών: Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου -video

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Βερόνικα Ετσεγκί σε ηλικία 42 ετών

25/08/25 7:13 μμ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Βερόνικα Ετσεγκί σε ηλικία 42 ετών

Αποθέωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τον Ζαφείρη

25/08/25 4:43 μμ

Αποθέωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τον Ζαφείρη

Δεν εμπλέκεται η Βάσω Μαζωνάκη στην αίτηση εγκλεισμού του τραγουδιστή, λέει η οικογένειά του

25/08/25 4:38 μμ

Δεν εμπλέκεται η Βάσω Μαζωνάκη στην αίτηση εγκλεισμού του τραγουδιστή, λέει η οικογένειά του

Φανουρόπιτα παραδοσιακή με 9 υλικά

25/08/25 4:32 μμ

Φανουρόπιτα παραδοσιακή με 9 υλικά