Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανακοίνωσε στην ψηφιακή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στην κ. Γεννηματά για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τον εορτασμό του πολυτεχνείου. Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε στον Πρωθυπουργό πως ήταν λάθος χειρισμός της κυβέρνησης να πολώσει την κατάσταση και είναι ανάγκη να κλείσει άμεσα το ζήτημα.

 

Advertisement

Επίσης για τη τηλεφωνική συνομιλία της κ. Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα που ολοκληρώθηκε εκείνη την ώρα, ο κ. Χρηστίδης είπε ότι εξήγησε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και επανέλαβε πως καταδικάζει την απόφαση αυταρχισμού της ΕΛΑΣ για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, ενώ κατέστησε σαφές ότι κάθε κόμμα θα αποφασίσει αυτόνομα πως θα κλιμακώσει πολιτικά την αντίδραση του γι’ αυτό. Σημειώνεται ότι την Κυριακή η κα Γεννηματά επικοινώνησε και με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα όπου του επισήμανε ότι παίζει το παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη ενώ δεν έχει μιλήσει με τον κ. Βαρουφάκη.

Οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης μετέφεραν το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να εμπλακεί στην τεχνητή αντιπαράθεση και πόλωση για τον φετινό γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Όπως υπογράμμισαν, το Κίνημα Αλλαγής δεν παίζει αυτή την ώρα με τη φωτιά.

 

Καταδίκασαν ως ακραία, απαράδεκτη και αυταρχική την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ να απαγορεύσει τις συναθροίσεις, ενώ εξήγησαν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετέχει σε πολιτικά μέτωπα που ενισχύουν την πόλωση την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση. Σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Καστανίδης για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης σημείωσαν ότι νομικά εξέφρασε την άποψή του αλλά πολιτικά συμμερίζεται τη θέση του ΚΙΝΑΛ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Advertisement
MEGA

Ανέφεραν πως η κυβέρνηση στήνει σκηνικό σύγκρουσης και μετωπικής αντιπαράθεσης για να δείξει κομματική ισχύ και επικαλέστηκαν γι’ αυτό τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση της ΝΔ πως θέλει να μη γίνεται συζήτηση για την πανδημία, τα λάθη και τις παραλείψεις της -όπως ότι δεν λειτουργούν ακόμη οι 25 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία »λόγω έλλειψης προσωπικού- ούτε για τις επιπτώσεις στην οικονομία.

 

Εξαπέλυσαν ταυτόχρονα πυρά ενάντια στα τρία κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25} επειδή «δίνουν πάτημα γι’ αυτό» καθώς δηλώνουν ότι είναι κατά της πορείας για το Πολυτεχνείο αλλά υπογράφουν κείμενα υπέρ της. «Είναι οπορτουνισμός και δεν εμπλεκόμαστε», δήλωσαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόσθεσαν ότι η στάση του ΚΙΝΑΛ είναι στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας και τόνισαν πως «είναι εμβληματική επέτειος για μας το Πολυτεχνείο αλλά δεν παίζουμε με τη φωτιά. Είναι αυτονόητο, με 70 και πλέον νεκρούς χθες, να προέχει η δημόσια Υγεία» κι υπενθύμισαν την σχετική τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μπρίφινγκ, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής προχώρησαν σε καταγγελία για υπερβολική κι ετεροβαρή προβολή της κυβέρνησης από τα τηλεοπτικά κανάλια έναντι του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν, από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι την επιβολή του lockdown την περασμένη εβδομάδα στα τηλεοπτικά κανάλια τα κυβερνητικά στελέχη και οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίστηκαν 210 φορές, του ΣΥΡΙΖΑ 90 και του Κινήματος Αλλαγής 19.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

06/08/25 9:31 μμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

06/08/25 9:35 μμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα - video

06/08/25 7:24 μμ

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα – video

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά - video

06/08/25 9:32 μμ

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά – video