Eμπεριστατωμένη ενημέρωση και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το Net Billing, δόθηκαν στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών υπό την χορηγία της εταιρίας «Τεχνήμων – ... Περισσότερα

Επιμελητήριο Σερρών:  Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον η εκδήλωση για το Net Billing

Epiloges Press

Epiloges Press

Eμπεριστατωμένη ενημέρωση και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το Net Billing, δόθηκαν στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών υπό την χορηγία της εταιρίας «Τεχνήμων – Ενεργειακά Έργα και Υπηρεσίες», την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. 

Advertisement
 

Ομιλητές ήταν οι κύριοι Χρήστος Σίμογλου , Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Επίκουρος Καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ Σερρών,  Δημήτρης Πολυμέρης  , Διευθυντής του γραφείου του ΔΕΔΔΗΕ Σερρών και Νικόλαος Κηπουρός , εκπρόσωπος της εταιρείας “Τεχνήμων – Ενεργειακά Έργα και Υπηρεσίες”, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο Net Billing, που είναι ένα σύστημα σύστημα αυτοπαραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν -μαζί με το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος- τη χρήση ορυκτών καυσίμων για θέρμανση και μετακινήσεις.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες ,τόνισε τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης σχετικά με νέες δυνατότητες. που αφορούν στη μείωση του ενεργειακού κόστους. 

Συγκεκριμένα τόνισε: «Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το αυξημένο ενεργειακό κόστος που αποτελεί ένα τεράστιο βάρος για τις επιχειρήσεις. Μάλιστα, όπως όλοι γνωρίζετε έχουμε κάνει ως Επιμελητήριο Σερρών πάρα πολλές παρεμβάσεις προς την κεντρική εξουσία, ζητώντας να βρεθούν λύσεις για το θέμα και να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Όλοι ξέρουμε πως το να είσαι επιχειρηματίας-επαγγελματίας στην Ελλάδα αυτή την εποχή είναι ένας διαρκής και αγχωτικός αγώνας δρόμου, χωρίς να ξέρεις αν τελικά θα καταφέρεις να φτάσεις στον τερματισμό. Όλοι οι επαγγελματίες παλεύουμε καθημερινά με πολλαπλές δυσκολίες, εμπόδια και δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, όπως αυτό του υπέρογκου ενεργειακού κόστους. 

Εκτός λοιπόν από το να ζητούμε να μπει φρένο με κάποιον τρόπο σε αυτή την κατάσταση, είμαστε εδώ για να ενημερώνουμε και για εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν. 

Advertisement
ΔΕΗ

Το να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί ένα σύστημα αυτοπαραγωγής και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, το λεγόμενο net billing, είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 

Κλείνοντας θα ήθελα να πω για ακόμη μία φορά πως το Επιμελητήριο Σερρών είναι εδώ, πάντα κοντά στα μέλη του, ώστε να αντιμετωπίζουμε μαζί όλες τις νέες προκλήσεις, να μένουμε ενημερωμένοι, να προσαρμοζόμαστε στα καινούρια δεδομένα και να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία που θα μας κάνει πιο παραγωγικούς και δυνατούς», επισήμανε ο κ. Μαλλιαράς.  

Να τονίσουμε πως η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν μεγάλη, με τους επιχειρηματίες να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιορτάζει 5 Δεκεμβρίου: Άγιος Σάββας, ο προστάτης των καρκινοπαθών και των γυναικών που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν

05/12/25 12:01 πμ

Γιορτάζει 5 Δεκεμβρίου: Άγιος Σάββας, ο προστάτης των καρκινοπαθών και των γυναικών που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν

Ξεκίνησε το 12ο επιστημονικό συνέδριο της Αγιορειτικής Εστίας

04/12/25 11:56 μμ

Ξεκίνησε το 12ο επιστημονικό συνέδριο της Αγιορειτικής Εστίας

Επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη στη Λευκωσία - Τεχνογνωσία από την ΔΑΟΕ για την δημιουργία Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος από την Κύπρο

04/12/25 11:54 μμ

Επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη στη Λευκωσία – Τεχνογνωσία από την ΔΑΟΕ για την δημιουργία Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος από την Κύπρο

Σαρκοπενία: Γήρανση, απώλεια μυϊκής μάζας και νέα φάρμακα για την παχυσαρκία

04/12/25 11:53 μμ

Σαρκοπενία: Γήρανση, απώλεια μυϊκής μάζας και νέα φάρμακα για την παχυσαρκία

Τέσσερις χώρες αποχωρούν από τη Eurovision μετά την απόφαση για συμμετοχή του Ισραήλ

04/12/25 11:52 μμ

Τέσσερις χώρες αποχωρούν από τη Eurovision μετά την απόφαση για συμμετοχή του Ισραήλ

To BBC ανακοίνωσε σειρά για τα χρόνια των Beatles στο Αμβούργο

04/12/25 11:51 μμ

To BBC ανακοίνωσε σειρά για τα χρόνια των Beatles στο Αμβούργο

Οι θάνατοι από ελονοσία αυξήθηκαν το 2024 και οι μειώσεις στη χρηματοδότηση ενέχουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νόσου

04/12/25 11:50 μμ

Οι θάνατοι από ελονοσία αυξήθηκαν το 2024 και οι μειώσεις στη χρηματοδότηση ενέχουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της νόσου

Παρουσιάστηκε στην ΕΣΗΕΑ ο τόμος «Μυθογένεση, Διασυστηματικότητα, Τελετουργία: Μελέτες προς τιμήν του Demetrios Yatromanolakis»

04/12/25 11:49 μμ

Παρουσιάστηκε στην ΕΣΗΕΑ ο τόμος «Μυθογένεση, Διασυστηματικότητα, Τελετουργία: Μελέτες προς τιμήν του Demetrios Yatromanolakis»

METEO: Σημαντικά ύψη βροχής στην Αττική μέχρι το απόγευμα - Πυροσβεστική: 90 κλήσεις έχει δεχτεί για την Αττική το Κέντρο Επιχειρήσεων

04/12/25 11:48 μμ

METEO: Σημαντικά ύψη βροχής στην Αττική μέχρι το απόγευμα – Πυροσβεστική – 90 κλήσεις έχει δεχτεί για την Αττική το Κέντρο Επιχειρήσεων

ΣΑΤΑ: Στους δρόμους της Αττικής από την Παρασκευή τα ταξί

04/12/25 11:47 μμ

ΣΑΤΑ: Στους δρόμους της Αττικής από την Παρασκευή τα ταξί

Αναστέλλεται η λειτουργία εκπαιδευτικών δομών και βρεφονηπιακών σταθμών της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

04/12/25 11:46 μμ

Αναστέλλεται η λειτουργία εκπαιδευτικών δομών και βρεφονηπιακών σταθμών της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

Οι πληρωμές προς τους αγρότες για το 2025 - 600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024 (πίνακες)

04/12/25 11:44 μμ

Οι πληρωμές προς τους αγρότες για το 2025 – 600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024 (πίνακες)