Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΕΤΑΔ η Σύμβαση της απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του τουριστικού ακινήτου «Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας» προς τον Δήμο Βισαλτίας από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη ... Περισσότερα

Επίσημα στον δήμο Βισαλτίας οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας

Epiloges Press

Epiloges Press

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΕΤΑΔ η Σύμβαση της απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του τουριστικού ακινήτου «Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας» προς τον Δήμο Βισαλτίας από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Παναγιώτη Μπαλωμένο και τον Δήμαρχο Βισαλτίας, Αθανάσιο Μασλαρινό.

Οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας αναπτύσσονται σε μία έκταση 12 στρεμμάτων με τις εγκαταστάσεις να περιλαμβάνουν υδροθεραπευτήριο, 14 ατομικούς λουτήρες, ιατρείο και ξενοδοχειακό συγκρότημα 20 ενοικιαζόμενων δωματίων (66 κλίνες). 

Επίσημα στον δήμο Βισαλτίας οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας

Με τη σύμβαση παραχώρησης αποδίδεται στην τοπική κοινωνία της Βισαλτίας ένα ακίνητο, η αξιοποίηση του οποίου θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού της περιοχής, αναβαθμίζοντας συνολικά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας και τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη στη Βισαλτία και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα. 

Η παραχώρηση του ακινήτου σηματοδοτεί τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και της μονάδας του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με τον σκοπό της παραχώρησης ο Δήμος θα προχωρήσει με δικές του δαπάνες στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, αδειοδοτήσεων και έργων αναβάθμισης της σπουδαίας αυτή υποδομής. Η διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το περιθώριο υλοποίησης του σκοπού της σύμβασης είναι πέντε (5) έτη.

Advertisement
MEGA

Αμέσως μετά την υπογραφή της ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, Παναγιώτης Μπαλωμένος σημείωσε:

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Βισαλτίας καταφέραμε να ανοίξουμε το δρόμο για την αξιοποίηση ενός σπουδαίου περιουσιακού στοιχείου της χώρας και φυσικού πόρου της ιστορικής περιοχής των Σερρών. Μέσα από τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμου Βισαλτίας καταφέραμε έπειτα από αρκετά χρόνια να ανταποκριθούμε σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και κυρίως να δώσουμε τη δυνατότητα στην πόλη της Νιγρίτας και την ευρύτερη περιοχή να αξιοποιήσει ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης για τους κατοίκους και επισκέπτες της. Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού της Βισαλτίας και της Βόρειας Ελλάδας, ενώ μέσα από τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος θα τονωθεί σημαντικά η τοπική οικονομία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Αθανάσιο Μασλαρινό για την εποικοδομητική συνεργασία όλο αυτό το διάστημα και να τον διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε στο πλευρό του στην προσπάθεια που αναλαμβάνει ο Δήμος Βισαλτίας για την αξιοποίηση του ακινήτου». 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον Δήμο Βισαλτίας έγινε σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των ιαματικών πηγών από την Διοίκηση της ΕΤΑΔ και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελώντα Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, Παναγιώτη Μπαλωμένο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς από την ΕΤΑΔ με τους οποίους συνεργαστήκαμε, καθώς και τους συνεργάτες μου στο Δήμο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη θετική τους συμβολή για τον σκοπό αυτό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω προς τον πρώην Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα φτάναμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Δηλώνουμε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα ένταξης των ιαματικών πηγών σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία θα δώσουν την ώθηση που περιμένουμε όλοι στον τουρισμό του Δήμου μας». 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

31/01/26 2:46 μμ

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

– Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

31/01/26 2:34 μμ

Δύο παρεμβάσεις για προσιτή στέγη προ των πυλών – Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

31/01/26 2:07 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχη Lions Σέρρες Στρυμονιάς

31/01/26 2:01 μμ

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχης Lions Σέρρες Στρυμονιάς

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - video

31/01/26 1:57 μμ

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – video

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες - video

31/01/26 1:49 μμ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες – video

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

31/01/26 1:47 μμ

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

Πανσερραϊκός – Che Guevara Club: Ένα μαύρο πέπλο σκέπασε την Ελλάδα – Πέντε γυναίκες και επτά οπαδοί χάθηκαν

31/01/26 1:11 μμ

Μήνυμα ανθρωπιάς και σεβασμού από τον σύνδεσμο Πανσερραϊκός Che Guevara Club

Με σεβασμό στη βάση και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ

31/01/26 12:57 μμ

ΠΑΣΟΚ Σερρών για ΝΟΕΣ: «Πρωτοφανής πολιτική επιλογή που υπονομεύει την εσωκομματική δημοκρατία»

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

31/01/26 11:48 πμ

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

Χρ.Καζακίδης: "Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές"

31/01/26 11:40 πμ

Χρ.Καζακίδης: “Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές”

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης - Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση - video

31/01/26 11:06 πμ

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης – Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση – video