Την Κέρκυρα και την Ήπειρο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την επικράτεια για τον συντονισμό και την έγκαιρη ... Περισσότερα

Επίσκεψη Ευ. Τουρνά σε Κέρκυρα και Ήπειρο - Νέες μονάδες Ε.ΜΟ.Δ.Ε. στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά

Epilogestv

Epilogestv

Την Κέρκυρα και την Ήπειρο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την επικράτεια για τον συντονισμό και την έγκαιρη προετοιμασία του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στον τρίτο σταθμό των επισκέψεών του, ο κ. Τουρνάς πραγματοποίησε συσκέψεις σε Κέρκυρα και Ιωάννινα με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, τους αρμόδιους Περιφερειάρχες, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αντικείμενο τον αναθεωρημένο στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό και την καλύτερη οργάνωση του Μηχανισμού στο σύνολό του.

Ο κ. Τουρνάς ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων μονάδων Ε.ΜΟ.Δ.Ε. στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά που θα συμβάλλουν καταλυτικά στην ασφάλεια των Ιονίων Νήσων και της ευρύτερης περιοχής, καθώς, όπως είπε, «με τεχνικές γνώσεις και συνεχή εκπαίδευση θα μπορούν να επιχειρούν άμεσα όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη, στην αρχή κάθε συμβάντος. Η αερομεταφορά τους, η ειδική αποβίβασή τους από το ελικόπτερο και οι πρακτικές δράσης τους στο πεδίο, είναι άλλωστε στοιχεία που εξηγούν τον χαρακτηρισμό «δασοκομάντο» που τους έχει αποδοθεί».

Ο υφυπουργός μιλώντας για τον απρόβλεπτο και αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης, τόνισε την ανάγκη της περαιτέρω ενίσχυσης ολόκληρου του Μηχανισμού και της επένδυσης στην Πολιτική Προστασία. Σημείωσε τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης και εκσυγχρονισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, που αποτελεί τον επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ, παράλληλα, ζήτησε την ετοιμότητα και τη στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον, ο κ. Τουρνάς αναφέρθηκε στην υλοποίηση του επικαιροποιημένου προγράμματος Αιγίς, μέσω του οποίου το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί με προμήθεια νέου τεχνολογικού εξοπλισμού, νέες διαδικασίες πρόληψης και πρόσθετες προσλήψεις νέων πυροσβεστών και δασικών.

Παράλληλα, ο υφυπουργός, υπογράμμισε τον στόχο για καλύτερη επιτήρηση, έγκαιρη προειδοποίηση, άμεση επέμβαση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αναφερόμενος στα εναέρια μέσα, τα οποία θα είναι βελτιωμένα ποιοτικά δίνοντας την δυνατότητα σε εναέριες περιπολίες και στην προσβολή της πυρκαγιάς στην έναρξη της.

Advertisement
MEGA

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα υπό τον κ. Τουρνά συμμετείχαν επίσης ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων , Γιάννης Τρεπεκλής, ο αναπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Χρήστος Ανθής , ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας, Αλέξανδρος Δήμου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λευκάδας, Αντώνιος Δουβίτσας, ο δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πενηντάρχου-Πουλημένος, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιος Μαχειμάρης, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Γεώργιος Χειμαριώτης, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων Κέρκυρας-Λευκάδας υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας, ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Αναστάσιος Καρατζάς, ο διευθυντής Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ι.Ν. Γεώργιος Ναούμ, οι διοικητές των ΔΙΠΥΝ Ιόνιων Νήσων, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων υποστράτηγος Γεώργιος Βασιλείου, ο αστυνομικός διευθυντής Κέρκυρας Ταξίαρχος Σπυρίδων Σκολαρίκης , ο διοικητής 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αρχιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης και η αναπ. προϊσταμένη Διεύθυνσης Δασών Κέρκυρας, Μαρία Παπαϊωάννου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα υπό τον υφυπουργό, έλαβαν μέρος ο υπαρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος ΠΣ αντιστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας, ο περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, Δημήτριος Μαυρογιώργος, ο προϊστάμενος διεύθυνσης Δασών Ιωαννίνων, Χρήστος Λαγός, η Προϊσταμένη Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου κυρία Τσιατούρα Μαρία, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας καθώς και άλλα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο υφυπουργός βρέθηκε σε υπηρεσίες και κλιμάκια των ΔΙΠΥΝ Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, ‘Αρτας και Πρέβεζας.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντυπωσιακή άσκηση πυρασφάλειας «ΣΙΡΡΑ 2026» στο κτήριο του Διοικητηρίου Σερρών

26/02/26 8:53 μμ

Εντυπωσιακή άσκηση πυρασφάλειας «ΣΙΡΡΑ 2026» στο κτήριο του Διοικητηρίου Σερρών

Κ. Μητσοτάκης: Ο φράχτης θα καλύψει ολόκληρο τον Εβρο για να είμαστε ασφαλείς έναντι κάθε απειλής

26/02/26 8:18 μμ

Κ. Μητσοτάκης: Ο φράχτης θα καλύψει ολόκληρο τον Έβρο για να είμαστε ασφαλείς έναντι κάθε απειλής

«Κάποιοι ήθελαν νέα Τέμπη»: Καταγγελία Κυρανάκη για δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση τρένων

26/02/26 8:11 μμ

«Κάποιοι ήθελαν νέα Τέμπη»: Καταγγελία Κυρανάκη για δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση τρένων

Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσορρήμων Ιωάννης πρότυπο αληθούς ποιμένος, διδασκάλου, ομολογητού»

26/02/26 8:05 μμ

Σερρών Θεολόγος: «Ο χρυσορρήμων Ιωάννης πρότυπο αληθούς ποιμένος, διδασκάλου, ομολογητού»

Δήλωση του Διαμαντή Γκολιδάκη για την ανάπλαση της Έκθεσης: «Η ΔΕΘ θα πρέπει να μείνει στο κέντρο»

26/02/26 8:01 μμ

Δήλωση του Διαμαντή Γκολιδάκη για την ανάπλαση της Έκθεσης: «Η ΔΕΘ θα πρέπει να μείνει στο κέντρο»

Ενημέρωση συγγενών για τη διαδικασία ανακομιδής στα Κοιμητήρια του Δήμου Σερρών

26/02/26 7:56 μμ

Ενημέρωση συγγενών για τη διαδικασία ανακομιδής στα Κοιμητήρια του Δήμου Σερρών

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή - Τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν χάνονται με ιδιωτικά συμφωνητικά

26/02/26 8:29 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή – Τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν χάνονται με ιδιωτικά συμφωνητικά

Το Μέγαρο Μουσικής ανοιχτό σε όλους - Το αναλυτικό πρόγραμμα προσβασιμότητας για το 2026

26/02/26 7:47 μμ

Το Μέγαρο Μουσικής ανοιχτό σε όλους – Το αναλυτικό πρόγραμμα προσβασιμότητας για το 2026

Βουλή: Αντιπολιτευτικά “πυρά”, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις υποκλοπές

26/02/26 7:45 μμ

Βουλή: Αντιπολιτευτικά “πυρά”, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις υποκλοπές

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μεταναστευτικές διαδρομές το 2025, αλλά ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανόν πολύ μεγαλύτερος

26/02/26 8:10 μμ

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Σχεδόν 8.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μεταναστευτικές διαδρομές το 2025

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο: Μείωση φόρου για λαϊκές αγορές - Αλλαγές σε συντάξεις ενστόλων, δημοσίων υπαλλήλων και θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών - Αφορολόγητο πετρέλαιο μέσω κινητού τηλεφώνου σε αγρότες από 1/11

26/02/26 7:40 μμ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο

Το παρελθόν της Θεσσαλονίκης αναδεικνύει έκθεση στην Πρίστινα

26/02/26 8:29 μμ

Το παρελθόν της Θεσσαλονίκης αναδεικνύει έκθεση στην Πρίστινα