Επίσκεψη του ΥΜΑΘ Θεόδωρου Καράογλου στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας
Date:
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου και ώρα 14:30 μ.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ.Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος περιόδευσε στη Δράμα για μία σειρά επισκέψεων και επαφών με εκπροσώπους φορέων του Νομού.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Α.Μ.Θ. κ.Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Α.Μ.Θ. κ.Γεώργιος Ζιμπίδης, ο Δήμαρχος Δράμας κ.Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δράμας κ.Αναστάσιος Χατζηγιάννης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας κ.Αλέξανδρος Γεωργιάδης.
Αφού ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τον Υφυπουργό και τον ευχαρίστησε για την δεύτερη επίσκεψή του στη Δράμα, έγινε μία γενικότερη συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην χώρα, για την εν εξελίξει υγειονομική κρίση, με την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και για τις οικονομικές-κοινωνικές επιπτώσεις που αυτή προκαλεί, ιδιαίτερα, ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το πρόβλημα της εισόδου από την Βουλγαρία, καθώς κατά μήκος της Περιφέρειάς μας, από τον Εξοχή μέχρι τον Έβρο, δεν υπάρχει δίοδος για τους γείτονες επισκέπτες-τουρίστες και των επιπτώσεων που αυτό έχει για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συνέχεια, τέθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, που άπτονται της χωρικής αρμοδιότητας της Αντιπεριφέρειας Δράμας, όπως το θέμα της λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νικηφόρου, επενδυτικές ευκαιρίες, θέματα πρωτογενούς τομέα και αγροτικής οικονομίας, θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, η λειτουργία και αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, η ανάδειξη του δρόμου της Αρχαίας Εγνατίας Οδού στο δρόμο Καλαμώνα-Καλαμπάκι-Νεροφράκτη-Μαυρολεύκη-Συμβολή που φέρνει τη σφραγίδα και τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, η σιδηροδρομική σύνδεση, η πρόοδος στο μείζον θέμα με τον οδικό άξονα Δράμας-Αμφίπολης, προβλήματα με την μεταφορά των παιδιών προσφύγων της δομής της ΒΙ.ΠΕ. στα σχολεία που φοιτούν, καθώς και ζητήματα έργων υποδομής, οδικών δικτύων και πολιτικής προστασίας.
Συζητήθηκαν επίσης θεσμικά προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης και οι νομοθετικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν.
Εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση για αποκέντρωση και για ισόρροπη και ανταγωνιστική περιφερειακή ανάπτυξη, δια της βιώσιμης ανάπτυξης κάθε νομού της Βόρειας Ελλάδας, με την τόνωση της εξωστρέφειας, την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής.