Ο θάνατός του καταγράφηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2020

Πυρετός, βήχας και αναπνευστικές δυσκολίες ήταν τα συμπτώματα ενός 56χρονου οικοδόμου από το Βελιγράδι που εισήχθη στο νοσοκομείο στις 5 Φεβρουαρίου του 2020, χωρίς να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Advertisement

Πέθανε λίγες ώρες αργότερα και η νεκροψία έδειξε πνευμονία ως αιτία θανάτου.

Μήνες αργότερα ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επιστήμονες το Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του Βελιγραδίου βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο άνθρωπος πέθανε από Covid-19.

Ο Μιλένκο Μπογκντάνοβιτς, ιατροδικαστής παθολόγος, δήλωσε ότι η μελέτη 12 επιστημόνων, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επιθεώρηση Frontiers in Medicine, δείχνει ότι η Covid-19 ήταν παρούσα στην Ευρώπη πολύ πριν απ’ ό,τι έχει θεωρηθεί.

«Η Covid-19 ήταν πιθανότατα η αιτία της συρροής κρουσμάτων πνευμονίας άγνωστης προέλευσης τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2020», γράφουν οι συντάκτες της μελέτης.

Η Γαλλία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα προσβολής από τον SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19 στις 24 Ιανουαρίου 2020 και τον πρώτο θάνατο από την νόσο στις 15 Φεβρουαρίου.

Advertisement

Περισσότερα από 111 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως και περισσότεροι από 2.500.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και εδάφη από την επίσημη ανακοίνωση της εμφάνισης κρουσμάτων στην Κίνα τον Δεκέμβριο 2019.

Ο Μιλένκο Μπογκντάνοβιτς δηλώνει ότι οι επιστήμονες έλαβαν κατεψυγμένο δείγμα υαλοειδούς υγρού του ασθενούς για να αποδείξουν την παρουσία του ιού.

«Είναι, προς το παρόν, ο πρώτος post-mortem επιβεβαιωμένος θάνατος από Covid-19 στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μπογκντάνοβιτς.

Το πρώτο επίσημα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην Σερβία καταγράφηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Ο καταγεγραμμένος συνολικός αριθμός των θανάτων της επιδημίας στην Σερβία των 7 εκατομμυρίων κατοίκων είναι 4.351.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

16/08/25 1:46 πμ

16 Αυγούστου: Άγιος Γεράσιμος, ο προστάτης της Κεφαλονιάς – Ο Άγιος που ξορκίζει τα δαιμόνια

Πανηγύρι του Αγίου Μανδηλίου το Σάββατο 16 Αυγούστου- video

16/08/25 1:36 πμ

Σέρρες: Πανηγύρι του Αγίου Μανδηλίου το Σάββατο 16 Αυγούστου- video

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Αυγούστου

16/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Αυγούστου

Συνάντηση Τραμπ - Πούτιν: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των δύο ηγετών

16/08/25 1:30 πμ

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των δύο ηγετών

Σερρών Θεολόγος: «Στην υπεραγία Θεοτόκο εμπιστευόμεθα σήμερα την αισία και ειρηνοφόρο έκβαση της συναντήσεως στην Αλάσκα»

16/08/25 1:23 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Στην υπεραγία Θεοτόκο εμπιστευόμεθα σήμερα την αισία και ειρηνοφόρο έκβαση της συναντήσεως στην Αλάσκα»

Σωματείο «Κοινότητα Βιολογικής Μελισσοκομίας»: «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι»

15/08/25 9:33 μμ

Σωματείο «Κοινότητα Βιολογικής Μελισσοκομίας»: «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι»

Η Παναγία η Θαλασσινή και ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου - Δείτε video

15/08/25 9:28 μμ

Η Παναγία η Θαλασσινή και ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου – Δείτε video

Νέο Σούλι Σερρών: Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους του χωριού - video

15/08/25 9:22 μμ

Νέο Σούλι Σερρών: Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους του χωριού – video

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγίτσα Σερρών - video

15/08/25 9:09 μμ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγίτσα Σερρών – video

Ν. Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζεται με σειρά σύγχρονων ναυτικών μονάδων

15/08/25 6:54 μμ

Ν. Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζεται με σειρά σύγχρονων ναυτικών μονάδων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Αυγούστου

15/08/25 6:49 μμ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Αυγούστου

Πιερρακάκης: Ορόσημο για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα η συμφωνία εξαγοράς της HSBC Μάλτας από τη Credia Bank

15/08/25 6:45 μμ

Κυρ. Πιερρακάκης: Ορόσημο για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα η συμφωνία εξαγοράς της HSBC Μάλτας από την Credia Bank