Επιστολή Χαρίτση στον πρόεδρο του ΕΣΡ για τη στάση των ΜΜΕ στο Προσφυγικό

Επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, έστειλε ο Αλέξης Χαρίτσης για τη στάση μερίδας των ΜΜΕ στο Προσφυγικό ζήτημα.

 

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θίγει το ζήτημα της αναπαραγωγής περιστατικών «μίσους και βίας σε βάρος προσφύγων και μεταναστών από μερίδα των ΜΜΕ», με τρόπο “άκριτο και εντυπωσιοθηρικό”, όπως τον χαρακτηρίζει.




Babis

Ο κ. Χαρίτσης ζητά από τον Πρόεδρο του ΕΣΡ «να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας από το σύνολο των ΜΜΕ και να προστατευθεί η ελληνική κοινωνία από την προώθηση βίαιων και ακραίων ρατσιστικών και ξενοφοβικών πρακτικών».

Ο ίδιος επικαλείται τόσο τον θεσμικό ρόλο του ΕΣΡ, όσο και τη σχετική νομοθεσία που «ρητώς απαγορεύει την προβολή τέτοιων μηνυμάτων και χαρακτηρισμών, καθώς και μισαλλόδοξων θέσεων που θίγουν ευάλωτες ή ανίσχυρες πληθυσμιακές ομάδες».

«Η στάση αυτή μερίδας των ΜΜΕ, υπερβαίνοντας εμφανώς τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού, συμβάλλει στην αναπαραγωγή, τη διάδοση και τελικά την “κανονικοποίηση” του ξενοφοβικού και μισαλλόδοξου λόγου», συμπληρώνει ο Αλ. Χαρίτσης και καταλήγει: «Σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συμβάλλει ακόμη και στην υποκίνηση διακρίσεων, βίας και ρατσιστικού μίσους, απειλώντας ευθέως την κοινωνική συνοχή».

ΠολιτικήΕπιστολή Χαρίτση στον πρόεδρο του ΕΣΡ για τη στάση των ΜΜΕ στο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΚΚΕ: Να ακυρωθεί άμεσα η απόλυση του Κ. Γενηδούνια από τη Hellenic Train

«Να ακυρωθεί άμεσα η απόλυση του εργαζόμενου Κώστα Γενηδούνια...

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ενώ είχαν οικόπεδα, βρέθηκαν με αγροτεμάχια»

«Με το σημερινό κόστος ενέργειας υπονομεύεται ο πρωτογενής τομέας...

Κ. Τσιάρας: Η αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια είναι ζήτημα ελευθερίας και δημοκρατίας

Ζήτημα ελευθερίας και δημοκρατίας χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της βίας...

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο Αποκατάστασης στην Κερατέα

Επίσκεψη στο Κέντρο Αποκατάστασης και Υγείας στην Κερατέα πραγματοποίησε...

Τελευταία Νέα