Ανάστατος είναι ο κλάδος των ιδιοκτητών καφέ, μπαρ και ρεστοράν με τις νέες αλλαγές στον ποινικό κώδικα που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στον χώρο τους προς το χειρότερο σύμφωνα με ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ανάστατος είναι ο κλάδος των ιδιοκτητών καφέ, μπαρ και ρεστοράν με τις νέες αλλαγές στον ποινικό κώδικα που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στον χώρο τους προς το χειρότερο σύμφωνα με τα όσα συζητούν μεταξύ τους εδώ και μέρες.

 

Σε μια περίοδο που όλα έδειχναν ότι βαίνουν προς το καλύτερο οι νέες τροποποιήσεις που τους αφορούν, γυρίζουν τον κλάδο πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια του Στέλιου Παπαθεμελή με τα ωράρια και τους «αυτοφωράκηδες».

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας-δηλαδή από τις 15.μμ μέχρι τις 17.μ.μ-η συνέχιση της πέραν του ωραρίου, δήλαδή μετά τις 22:00 τον Χειμώνα και τις 23:00 το Καλοκαίρι, εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα.

 

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο.

 

Κάτι που σημαίνει ότι αν αυτό συμβεί ας πούμε σε ένα μαγαζί στο Κολωνάκι που ανήκει στον Γιάννη Μωράκη, τον Νεκτάριο Νικολόπουλο ή τον Χάρη Σπύρου και τύχει να είναι εκεί π.χ, Σάββατο βράδυ, θα προσαχθούν για μεταγωγή και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Δευτέρα που θα πάνε στο δικαστήριο.

Αξίζει να τονισθεί ότι σε περίπτωση που ο αρμόδιος Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και στις έντεκα το καλοκαίρι.

 

Όλοι μαζί στο κελί

Κατά έναν αλλόκοτο τρόπο το κράτος βάζει τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών στο ίδιο «τσουβάλι» για κάποια 24ωρα μέχρι να πάνε στο αυτόφωρο με κλέφτες, ληστές, εμπόρους ναρκωτικών και κακοποιούς που έτυχε να συλληφθούν την ίδια ώρα.

Μάλιστα οι άτυχοι επιχειρηματίες από το Κολωνάκι θα καταλήγουν μετά την προσαγωγή τους στο κοντινό ΑΤ Ομόνοιας το οποίο πάντα έχει δουλειά και θα μπαίνουν στα κελιά με όλες τις άλλες κατηγορίες συλληφθέντων, ως κοινοί εγκληματίες.

Γιατί; Μα επειδή αυτό λέει ο νόμος σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νέου ποινικού κώδικα που ήδη συζητούνται αυτές τις ημέρες και θα ψηφιστούν οσονούπω.

Αντί να εξετάσουν τα κακώς κείμενα και αν χρειαστεί να επιφέρουν τις σωστές αλλαγές παρουσιάζουν ένα νόμο που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα σε ότι αφορά τους συγκεκριμένους χώρους.

Οι επιχειρηματίες δεν ζητούν να μην υπάρχει νόμος, αλλά υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις που τους αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα θα κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση στον χώρο τους και αναρωτιούνται αν κάποιος τις είδε ή τις μελέτησε.

Δεν είναι μάλιστα καθόλου λίγοι οι ιδιοκτήτες στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης που αναρωτιούνται πότε θα προλαβαίνουν οι αστυνομικοί να ελέγχουν τόσα μαγαζιά για κάπνισμα, ηχορύπανση, παράβαση ωραρίου κοινής ησυχίας και πράβαση ωραρίου μουσικής.

Advertisement
Family Kitchen

 

Η συντριπτική πλειοψηφία κάνει λόγο για επιστροφή στις εποχές Παπαθεμελή με τις νέες αλλαγές που αφορούν τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Τότε που «άνθησε» το περίφημο επάγγελμα του «αυτοφωράκια», του ανθρώπου δηλαδή που εμφανιζόταν ως υπεύθυμος της επιχείρησης όταν διαπιστωνόταν παράβαση και πέρναγε μια νύχτα ή δύο αν ήταν Σαββατοκύριακο στο Μεταγωγών μέχρι να παρουσιασθεί στο αυτόφωρο.

Πληρωνόταν γι΄αυτή την δουλειά και παρόλο που ενίοτε δεν είχε άλλη σχέση με την επιχείρηση, δήλωνε παρόν κάθε μέρα και νύχτα, έτοιμος για να προσαχθεί.

Όλοι οι ιδιοκτήτες απορούν πραγματικά με τις νέες αλλαγές και κάνουν λόγο για ένα λάθος νόμο που δεν έχει επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα και κινείται σε μια εντελώς λάθος κατεύθυνση.

Λένε μάλιστα ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα και με τους ελέγχους για την ηχορύπανση, αφού τα μηχανήματα μέτρησης είναι ελάχιστα και οι παραβάσεις σημειώνονται από τα όργανα της ταξης δια της ακοής.

Εάν δηλαδή κρίνει ο αστυνομικός ότι η μουσική σε ένα μπαρ είναι δυνατή με βάση τα δικά του ώτα και μόνο ακολουθεί η προσαγωγή του υπεύθυνου «αυτοφωράκια» ή του άτυχου ιδιοκτήτη αν ο τελευταίος δεν έχει προνοήσει για να έχει, ή δεν έχει λεφτά για να προσλάβει.

Πηγή: protothema.gr – Διονύσης Θανάσουλας


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κωνσταντινούπολη τα μέλη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν

17/03/26 8:49 μμ

Στην Κωνσταντινούπολη τα μέλη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν

Φαρμακευτική κάνναβη για την ψυχική υγεία: Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, καταλήγουν δύο νέες μελέτες

17/03/26 8:45 μμ

Φαρμακευτική κάνναβη για την ψυχική υγεία: Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, καταλήγουν δύο νέες μελέτες

ΥΠΕΣ: 50 εκατ. ευρώ στους δήμους για δράσεις πυροπροστασίας

17/03/26 8:35 μμ

ΥΠΕΣ: 50 εκατ. ευρώ στους δήμους για δράσεις πυροπροστασίας

Επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

17/03/26 9:18 μμ

Επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Κυρ. Μητσοτάκης: Εργαλείο διαφάνειας και λογοδοσίας ο νέος κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρουσιάστηκε στο Μ.Μαξίμου

17/03/26 9:15 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Εργαλείο διαφάνειας και λογοδοσίας ο νέος κόμβος Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σέρρες: O Βλάχος επιστρέφει, aπό τον παππού στο εγγονό - φωτο

17/03/26 9:14 μμ

Σέρρες: O Βλάχος επιστρέφει, από τον παππού στο εγγονό – φωτο

Νίκη Κεραμέως: Νέα, εξαιρετικά σημαντική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό - Τι προβλέπει

17/03/26 9:14 μμ

Νίκη Κεραμέως: Νέα, εξαιρετικά σημαντική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό – Τι προβλέπει

Το Ελληνικό Περίπτερο ως «Escape Room» στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

17/03/26 9:13 μμ

Το Ελληνικό Περίπτερο ως «Escape Room» στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Ένα νέο είδος ατομικού ρολογιού θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το δευτερόλεπτο

17/03/26 9:11 μμ

Ένα νέο είδος ατομικού ρολογιού θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το δευτερόλεπτο

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό-τουρισμό και στην αρτοποιία

17/03/26 9:09 μμ

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό-τουρισμό και στην αρτοποιία

Τοποθέτηση του ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με τις εικόνες στις αίθουσες των δικαστηρίων και το μάθημα της Ηθικής

17/03/26 9:05 μμ

Τοποθέτηση του ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με τις εικόνες στις αίθουσες των δικαστηρίων και το μάθημα της Ηθικής

Σε βυζαντινούς ναούς και μνημεία της UNESCO ακολουθίες και συναυλίες της Λατρευτικής Εβδομάδας

17/03/26 9:02 μμ

Σε βυζαντινούς ναούς και μνημεία της UNESCO ακολουθίες και συναυλίες της Λατρευτικής Εβδομάδας