Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha έδωσε η Ιωάννα 16 μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο – «Μόλις είδα τον εαυτό μου σε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha έδωσε η Ιωάννα 16 μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο – «Μόλις είδα τον εαυτό μου σε φωτογραφίες κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο» – «Τα χέρια μου ήταν καμένα και δεν είχα φλέβες για να μου πάρουν αίμα»
Για ακόμη μία φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου απέδειξε πόσο γενναία είναι και άνοιξε την καρδιά της για όλα, 16 μήνες μετά την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Advertisement
 

 
Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και την Κατερίνα Καινούργιου μίλησε για τις δύσκολες στιγμές μετά την επίθεση, τα ατέλειωτα χειρουργεία και την ημέρα της δίκης.

Η Ιωάννα ξεκίνησε την κουβέντα της με την Κατερίνα, λέγοντας: «Το μεγαλύτερο ερωτηματικό μου ήταν το… γιατί…Απογοητεύτηκα και προσβλήθηκα που δεν ήρθε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη… Μαζί με μένα ταλαιπωρείται και όλη μου η οικογένεια… Η δράστιδα δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, σαν να μην την αφορά… Για μένα ήταν μονόδρομος να παραβρεθώ στο δικαστήριο… ήταν σοκ με τον κόσμο έξω από το δικαστήριο… όφειλα να μιλήσω μετά τη δίκη για την απουσία της κατηγορουμένης… ο δικηγόρος της κατηγορουμένης μου εξέφρασε τη συμπαράστασή του…» και συνέχισε «Εγώ έχω τετράγωνη λογική και δεν είμαι εμμονική… θα είμαι εκεί σε κάθε δίκη. Λυπάμαι που η κατηγορουμένη δεν είχε το θάρρος να παραβρεθεί…».

Όσον αφορά στην φωτογραφία της στα social media και την εικόνα της, είπε: «Με τη φωτογραφία μου στα social media ήθελα να δείξω στον κόσμο το εύρος της ζημιάς… όταν είδα τις φωτογραφίες μου από τα χειρουργεία κατάλαβα το μέγεθος της ζημιάς… η μητέρα μου έβλεπε την εικόνα μου, αλλά προσπαθούσε να είναι ήρεμη… κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο… δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα από την άλλη… κανείς δεν μπορεί να προετοιμαστεί για την εικόνα του μετά από ένα τέτοιο συμβάν…».

Για τις μέρες που ήταν μέσα στο νοσοκομείο, είπε: «Ο σωματικός πόνος, ξεχνιέται. Ο ψυχικός δεν ξεπερνιέται… μέσα στο νοσοκομείο λύγισα πολλές φορές, φοβόμουν ακόμη και τη στιγμή που θα μου έπαιρναν αίμα γιατί τα χέρια μου ήταν καμένα και δεν είχα φλέβες…. Έλεγα στον εαυτό μου ‘δεν έχεις κάτι να φοβάσαι είναι σαν να έχεις πεθάνει’. Σκεφτόμουν ότι μόνο καλό μπορεί να σου κάνει…».

Για την μητέρα της: «Το στήριγμά μου ήταν η μαμά μου… Με έπαιρνε αγκαλιά και μου έλεγε όλα θα πάνε καλά… ένιωθα πόνο και απελπισία… η μητέρα μου με φροντίζει, είναι δίπλα μου, μου δίνει κουράγιο και δύναμη… έχει αλλάξει η ζωή της, έχει επηρεαστεί το περιβάλλον μου και όλη η οικογένειά μου…».

Για εκείνη την ημέρα: «Πριν από την επίθεση ήταν όλα πολύ φυσιολογικά… ήταν ένα όμορφο πρωινό…».

Για τη μάσκα που φοράει: «Έχω τραυματιστεί σε όλο μου το σώμα… η ποσότητα ήταν πολύ μεγάλη… ανέπαφη είμαι από τις γάμπες και κάτω… δεν είμαι 100% λειτουργική ακόμα… ο ρόλος της μάσκας είναι θεραπευτικός, όχι για να κρύβει την όψη μου… ο γιατρός μου μού έχει εξηγήσει τους κινδύνους για τα επόμενα χειρουργεία. Μπορεί κάποια να μην πάνε καλά…».

Για τον 40χρονο: «Θα ήθελα να έρθει στο δικαστήριο και ο 40χρονος και να πει την αλήθεια. Δεν ήξερα τον 40χρονο, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ… δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου… εγώ δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν απ’ τους δύο. Δεν κατάλαβα ποτέ για ποιο λόγο έχω εμπλακεί… την δράστιδα την έβλεπα μία φορά τον χρόνο σε φιλικό σπίτι, σε μια γιορτή… δεν ήμασταν φίλες, δεν είχαμε επικοινωνία…».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου: «Τα μηνύματα συμπαράστασης του κόσμου μου δίνουν κουράγιο για να τα καταφέρω… μου έστελναν στο νοσοκομείο γράμματα, εικονίτσες, τις ευχές τους… το πιο άσχημο συναίσθημα που έχω νιώσει, εκτός από τον πόνο, είναι ο φόβος… έχουν επικοινωνήσει μαζί μου από όλο τον κόσμο… θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Κούνεβα για την επικοινωνία που είχαμε και την στήριξή της…»

Για το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός και για την ποινή της κατηγορουμένης: «Με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει συνεργός και να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμη… είναι σοκαριστικό για μένα ότι θα πονάω 10 χρόνια και εκείνη θα είναι ελεύθερη… κανένας από το περιβάλλον της δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου…».

Για την εξωτερική εμφάνιση και τα χρόνια στην Αθήνα: «Από μικρή ήξερα ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν ήταν ότι πιο σημαντικό… πάντα προσπαθούσα να καλλιεργήσω τις αξίες μου, αυτό έχει σημασία… Ήρθα στην Αθήνα μόνη μου για σπουδές και έκανα ακόμη και τρεις δουλειές για να τα καταφέρω…».

Για την Αννίτα Ναθαναήλ: «Η Αννίτα Ναθαναήλ είναι το πρότυπό μου. Με έχει βάλει στη ζωή της, με έχει προσεγγίσει με αγάπη… είναι ένας άνθρωπος ευγενικός, τη θαυμάζω και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα της το ξεπληρώσω…»

Για τις γυναίκες, για την κατηγορούμενη και για την αγάπη του κόσμου: «Αγαπάω τις γυναίκες… πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε… πιστεύω στη δύναμη και στην αλληλεγγύη των γυναικών…

Advertisement
MEGA

Θέλω και πρέπει να τιμωρηθεί όπως της αξίζει… όπως κρίνει το δικαστήριο…

Θέλω να βρω τρόπο να ανταποδώσω την αγάπη στον κόσμο…».

Για τα χειρουργεία, την οικονομική αποζημίωση και τον κόσμο: «Έχω πολλά χειρουργεία μπροστά μου και δεν ξέρω πόσα θα πετύχουν… πρέπει ενδιάμεσα να κάνω πολλές θεραπείες…

Δεν είναι προτεραιότητά μου να διεκδικήσω αποζημίωση από τη δράστιδα…

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει στηρίξει… είναι ουσιαστικά δίπλα μου ο κόσμος… εισπράττω την αγάπη τους μέσα από τα μηνύματά τους… Αν και είμαι αποκλεισμένη, δεν έχω νιώσει ούτε μια στιγμή μόνη μου…»

Πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα ζωής» από την ΕΛΑΣ για τη μεταφορά βρέφους από τις Σέρρες στο Ιπποκράτειο

15/11/25 2:49 μμ

«Γέφυρα ζωής» από την ΕΛΑΣ για τη μεταφορά βρέφους από τις Σέρρες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Σύγχρονοι «παλιατζήδες» αδειάζουν τα σπίτια από άχρηστα με ένα «κλικ» και τίποτα δεν πάει χαμένο

15/11/25 2:41 μμ

Σύγχρονοι «παλιατζήδες» αδειάζουν τα σπίτια από άχρηστα με ένα «κλικ» και τίποτα δεν πάει χαμένο

Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

15/11/25 10:06 πμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

15/11/25 10:02 πμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

15/11/25 10:01 πμ

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

15/11/25 9:44 πμ

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε σηπτική δεξαμενή

15/11/25 9:49 πμ

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε δεξαμενή

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

15/11/25 9:42 πμ

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

Τι είναι η μέθοδος Heimlich (Χάιμλιχ) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

15/11/25 9:39 πμ

Τι είναι η μέθοδος Χάιμλιχ (Heimlich) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

15/11/25 9:37 πμ

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

15/11/25 9:30 πμ

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – Πέντε επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

15/11/25 9:20 πμ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – 5 επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν