Μέσα στον Σεπτέμβριο πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία οι υπολειπόμενοι μετωπικοί σταθμοί διοδίων στους παραχωρημένους αυτοκινητόδρομους. Η αρχή θα γίνει από την Ιονία Οδό, με τους σταθμούς Τερόβου και Μενιδίου. Στα μέσα του μήνα θα ακολουθήσει η Κορίνθου- Πατρών,

Epiloges Press

Epiloges Press

Μέσα στον Σεπτέμβριο πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία οι υπολειπόμενοι μετωπικοί σταθμοί διοδίων στους παραχωρημένους αυτοκινητόδρομους. Η αρχή θα γίνει από την Ιονία Οδό, με τους σταθμούς Τερόβου και Μενιδίου. Στα μέσα του μήνα θα ακολουθήσει η Κορίνθου- Πατρών, με τη λειτουργία του σταθμού Ελαιώνα και την αμφίπλευρη λειτουργία του σταθμού Ρίου.
Στις 31 Αυγούστου ολοκληρώνεται και τυπικά η κατασκευαστική περίοδος για όλους τους παραχωρημένους σε ιδιώτες αυτοκινητόδρομους. Ετσι δεν θα απαιτείται πλέον απόφαση του υπουργού Υποδομών για την έναρξη λειτουργίας των αδειοδοτημένων και κατασκευασμένων σταθμών διοδίων που προβλέπει ο (εγκεκριμένος με τις συμβάσεις παραχώρησης) σχεδιασμός.
Την αρχή θα κάνει η κοινοπραξία Νέα Οδός, που κατασκευάζει και διαχειρίζεται την Ιονία Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα). Στον αυτοκινητόδρομο ήδη λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων Κλόκοβας και Αγγελόκαστρου στο νότιο τμήμα και απομένει η λειτουργία των σταθμών Μενιδίου (ανάμεσα στην Αμφιλοχία και την Αρτα) και Τερόβου (ανάμεσα στην Αρτα και τα Ιωάννινα).
Οι δύο σταθμοί θα χρεώνουν περί τα 3 ευρώ έκαστος στα Ι.Χ. (το ακριβές ποσό δεν έχει οριστικοποιηθεί), με το σύνολο της Ιονίας Οδού για ένα Ι.Χ. να κοστίζει 12,50 ευρώ. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε τρία σημεία: στους κόμβους Γαυρολίμνης, Αρτας και Γοργόμυλου. Η έναρξη λειτουργίας των νέων σταθμών τοποθετείται μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.
Θα ακολουθήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου η λειτουργία των νέων διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών.
Σύμφωνα με την κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, πρόκειται για τον σταθμό Ελαιώνα (στον Δήμο Αιγιαλείας) και την αμφίπλευρη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Ρίο (σήμερα χρεώνει μόνο το ρεύμα προς Αθήνα).
Ο σταθμός Ελαιώνα θα είναι και ο ακριβότερος στον αυτοκινητόδρομο (καθώς χρεώνει μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής), με κόστος 3,20 ευρώ για τα Ι.Χ.
Με τη λειτουργία των νέων σταθμών, η συνολική διαδρομή Ελευσίνας – Πάτρας θα κοστίζει για τα Ι.Χ. 11,50 ευρώ και για τα δίκυκλα 7,90 ευρώ. Παράλληλα με τους μετωπικούς σταθμούς θα ξεκινήσει και η λειτουργία πλευρικών σε τέσσερα σημεία.
Σύμφωνα με την kathimerini, πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα με τους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ). Στη μεν Ολυμπία Οδό, το μόνο νέο ΣΕΑ στον Ψαθόπυργο έχει πάρει παράταση έως το τέλος του έτους (θα παραδοθεί μαζί με την ολοκλήρωση του κόμβου Ρίου).
Στην Ιονία Οδό, όπου προβλέπονται πέντε ΣΕΑ, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα κανένα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένα πρατήριο βενζίνης στα 196 χλμ. του άξονα. Σύμφωνα με τη Νέα Οδό, αιτία είναι η καθυστέρηση στην περιβαλλοντική τους αδειοδότηση: τα ΣΕΑ Αμβρακίας, Αμφιλοχίας και Επισκοπικού αδειοδοτήθηκαν τον Μάρτιο και του Ευνοχωρίου τον Μάιο και βρίσκονται υπό κατασκευήν, ενώ το ΣΕΑ Φιλιππιάδας δεν έχει ακόμα αδειοδοτηθεί (η εταιρεία υποστηρίζει ότι κατέθεσε έγκαιρα τους φακέλους στο υπουργείο). Με αυτά τα δεδομένα, η λειτουργία τους δεν πρέπει να αναμένεται μέσα στο 2017.

Πηγή: Καθημερινή 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγνατία Οδός: Ηλικιωμένος κινήθηκε για 10 χλμ ανάποδα, προκαλώντας τροχαίο με τραυματισμό

29/01/26 12:05 μμ

Εγνατία Οδός: Ηλικιωμένος κινήθηκε για 10 χλμ ανάποδα, προκαλώντας τροχαίο με τραυματισμό

Η Πειραιώς ενισχύει το πλαίσιο ποιότητας και βιωσιμότητας προμηθειών με τις πιστοποιήσεις ISO 9001 & ISO 20400

29/01/26 11:55 πμ

Η Πειραιώς ενισχύει το πλαίσιο ποιότητας και βιωσιμότητας προμηθειών με τις πιστοποιήσεις ISO 9001 & ISO 20400

ΠΑΟΚ: Αφιερωμένος στους επτά νεκρούς ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό

29/01/26 10:59 πμ

ΠΑΟΚ: Αφιερωμένος στους επτά νεκρούς ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό

Τρίκαλα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στις τρεις νεκρές εργαζόμενες του εργοστασίου

29/01/26 10:50 πμ

Τρίκαλα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στις τρεις νεκρές εργαζόμενες του εργοστασίου «Βιολάντα»

Για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ΠΑΟΚ και Λιόν, στη σκιά της τραγωδίας στη Ρουμανία

29/01/26 9:46 πμ

Για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ΠΑΟΚ και Λιόν, στη σκιά της τραγωδίας στη Ρουμανία

Νίκος Παπαθανάσης: Υπηρεσίες υποστήριξης για την ένταξη φοιτητριών και φοιτητών στην αγορά εργασίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

29/01/26 9:41 πμ

Νίκος Παπαθανάσης: Υπηρεσίες υποστήριξης για την ένταξη φοιτητριών και φοιτητών στην αγορά εργασίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Η super μαμά από τις Σέρρες που δουλεύει σε απορριμματοφόρο ενώ σπουδάζει - video

29/01/26 9:12 πμ

Η super μαμά από τις Σέρρες που δουλεύει σε απορριμματοφόρο ενώ σπουδάζει – video

Δύο τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ μεταφέρονται σήμερα στην Ελλάδα - Ο τρίτος χειρουργήθηκε στη Ρουμανία

29/01/26 9:03 πμ

Δύο τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ μεταφέρονται σήμερα στην Ελλάδα – Ο τρίτος χειρουργήθηκε στη Ρουμανία

Σερρών Θεολόγος: «Η στοργική Μητέρα μας Εκκλησία εκφράζει την βαθιά Της συμπάθεια και λύπη για τα δύο τραγικά ατυχήματα»

29/01/26 8:54 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Η στοργική Μητέρα μας Εκκλησία εκφράζει την βαθιά Της συμπάθεια και λύπη για τα δύο τραγικά ατυχήματα»

Στη Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Πιερρακάκης για συναντήσεις με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Deutsche Bundesbank

29/01/26 8:50 πμ

Στη Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Πιερρακάκης για συναντήσεις με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Deutsche Bundesbank

Σέρρες: Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Μπάμπη Τερζίδη

29/01/26 8:46 πμ

Σέρρες: Συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια του Μπάμπη Τερζίδη

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο OPEN

29/01/26 8:37 πμ

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο OPEN, δείτε βίντεο