Δωρίζει τους μισθούς του για το υπόλοιπο του έτους   Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία πρέπει να «συνεχίσει να δουλεύει» εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού,την οποία ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Δωρίζει τους μισθούς του για το υπόλοιπο του έτους

 

Advertisement
 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η Τουρκία πρέπει να «συνεχίσει να δουλεύει» εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού,την οποία είναι κοντά στο να την ξεπεράσει.Την ίδια ώρα, ωστόσο, η χώρα είχε ξεπεράσει τα 10.000 επιβεβαιωμένα κρουσμάτα, με 168 νεκρούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι για να ενισχύσει τα ήδη υπάρχοντα νοσοκομεία η Τουρκία ανοίγει νέα νοσοκομεία, και γίνεται σταδιακή προσπάθεια για την ενίσχυση των υποδομών υγείας.

«Ανοίγουμε άμεσα νέα νοσοκομεία. Το νοσοκομεία μας στην Κωνσταντινούπολη και κυρίως το Νοσοκομείο του Οκμεϊντάν με 600 κλίνες άρχισε να λειτουργεί με πολύ υψηλά στάνταρντ. Εγκαινιάσαμε πριν λίγο καιρό το Νοσοκομείο του Καρτάλ με 1150 κλίνες. Προγραμματίζουμε να εγκαινιάσουμε το Μάϊο το Νοσοκομείο του Ικιτελλί. Ολοκληρώνουμε την κατασκευή του Νοσοκομείου του Γκιόζτεπε με 1000 κλίνες και ελπίζω να αρχίσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Η Τουρκία έχει ενισχύσει τη θεση της δημιουργώντας ισχυρές υποδομές στην υγεία τόσο σε προσωπικό όσο και σε φάρμακα αλλά και σε μονάδες εντατικής», είπε, προθέτοντας ότι «η Τουρκία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες, επειδή έλαβε μέτρα για τον κορωνοϊό πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες».

Σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας τροφίμων, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Η χώρα μας παράγει η ίδια όλα τα τρόφιμα που χρειάζεται. Τα αποθέματα και η διαδικασία της προσφοράς και ζήτησης ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες μας». είπε.

Σχετικά με την πορεία της επιδημίας στην Τουρκία, ο Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

«Πολύ κοντά στο να ξεπεράσουμε την πανδημία»

«Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που βρίσκονται πολύ κοντά στο να ξεπεράσουν την επιδημία. Όσο δίνουμε την ευκαιρία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας να πολεμήσει τον κορωνοϊό, τόσο περισσότερο μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την επιδημία. Τα νοσοκομεία μας μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα κατά της επιδημίας.”

Advertisement
Babis

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα υπάρξει ένα επιπρόσθετο κονδύλι 6 δις τουρκικών λιρών για την υγεία.

Στο θέμα των διαγνωστικών τεστ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο αριθμός τους ξεπέρασε τις δέκα χιλιάδες την ημέρα και ισχυρίστηκε ότι η ανακοίνωση των στοιχείων της πορείας της επιδημίας γίνεται με διαφανή τρόπο.

Επίσης είπε ότι το πιο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η συνέχεια της κάλυψη των βασικών αναγκών και η απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγής. Τόνισε δε ότι θα λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στις εταιρείες που συνεχίζουν να παράγουν.

Advertisement
MEGA

Ωστόσο ο Ερντογάν ζήτησε από τους πολίτες να μην σπεύδουν στα νοσοκομεία. Η τηλεκπαίδευση, είπε στα σχολεία μας, μείωσε κατά πολύ την κινητικότητα. Επίσης αναφερόμενος στον περιορισμό των μετακινήσεων είπε: «περιορίσαμε τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, οδικώς, δια θαλάσσης και αεροπορικώς. Αν χρειαστεί μπορεί να εφαρμόσουμε ανάλογες μεθόδους και στις μετακινήσεις εντός των πόλεων»

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έχει βοηθήσει προσφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικά και υλικά καθαρισμού σεάλλες χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

«Εφαρμόστε ατομική καραντίνα»

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέστησε σε όσους δεν έχουν εργασία ή άλλες υποχρεώσεις να μένουν στο σπίτι και να εφαρμόζουν «ατομική καραντίνα», επίσης να εφαρμόζουν τους κανόνες καθαριότητας και να μην πανικοβάλλονται.

«Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από την ενότητα μας και την αλληλεγγύη μας. Καμία ασθένεια δεν μπορεί να εμποδίσει το λαμπρό μας αύριο. Επειδή είμαστε Τουρκία» είπε και ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια «εθνική εκστρατεία αλληλεγγύης» με την ίδρυση ενός ταμείου όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει την προσφορά του για τους πολίτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Ως παράδειγμα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δωρίζει τους μισθούς του για το υπόλοιπο του χρόνου (7 μήνες) για την ενίσχυση της εκστρατείας. Επίσης αποκάλυψε ότι ορισμένοι υπουργοί έχουν ήδη κάνει παρόμοιες δωρεές και έχει συγκεντρωθεί το πόσο των 5 εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων λιρών.

«Αναμένουμε τις μεγαλύτερες προσφορές από επιχειρηματίες και φιλάνθρωπους» είπε ο τούρκος πρόεδρος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΥΠΠΟ: Οργανώνεται η μόνιμη έκθεση στον ταφικό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, στην Ορεστιάδα του Έβρου

08/10/25 1:30 μμ

ΥΠΠΟ: Οργανώνεται η μόνιμη έκθεση στον ταφικό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, στην Ορεστιάδα του Έβρου

Δ. Μιχαηλίδου: Διπλασιασμός δημοτικών όπου διανέμονται σχολικά γεύματα

08/10/25 1:26 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Διπλασιασμός δημοτικών όπου διανέμονται σχολικά γεύματα

Πίνακες του Μπομπ Ρος πωλούνται σε δημοπρασία για τη χρηματοδότηση των PBS και NPR

08/10/25 1:21 μμ

Πίνακες του Μπομπ Ρος πωλούνται σε δημοπρασία για τη χρηματοδότηση των PBS και NPR

Βουλή: Επανένταξη του Δημήτρη Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ

08/10/25 1:16 μμ

Βουλή: Επανένταξη του Δημήτρη Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ

Οι πυρκαγιές - ρεκόρ στον Αμαζόνιο το 2024 προκάλεσαν πρωτοφανείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

08/10/25 1:12 μμ

Οι πυρκαγιές – ρεκόρ στον Αμαζόνιο το 2024 προκάλεσαν πρωτοφανείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θ. Δρίτσας

08/10/25 1:01 μμ

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θ. Δρίτσας

Η Τέιλορ Σουίφτ για τις κριτικές του «The Life of a Showgirl»

08/10/25 12:56 μμ

Η Τέιλορ Σουίφτ για τις κριτικές του «The Life of a Showgirl»

Ποιες περιοχές και κλάδοι είναι «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή

08/10/25 12:52 μμ

Ποιες περιοχές και κλάδοι είναι «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τις αλλαγές στους φόρους και τους μισθούς ενστόλων του 2026

08/10/25 12:47 μμ

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τις αλλαγές στους φόρους και τους μισθούς ενστόλων του 2026

Ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ εκφράζει δημόσια τον θαυμασμό του για τη Rosalía

08/10/25 12:45 μμ

Ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ εκφράζει δημόσια τον θαυμασμό του για τη Rosalía

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει πολιτική συμφωνία που θα μπορούσε να αποτρέψει νέες βουλευτικές εκλογές

08/10/25 12:44 μμ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει πολιτική συμφωνία

Η Νέα Αριστερά ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Βάρρα-Βορίδη

08/10/25 12:42 μμ

Η Νέα Αριστερά ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Βάρρα-Βορίδη