Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να αξιολογούν οι ασθενείς τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας, την εμπειρία τους ουσιαστικά στα νοσοκομεία, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μαζί ... Περισσότερα

Εσύ για το ΕΣΥ- Νέα εφαρμογή αξιολόγησης της νοσηλείας στα νοσοκομεία θα έχουν στη διάθεσή τους οι ασθενείς που λαμβάνουν εξιτήριο από τις 14/7

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να αξιολογούν οι ασθενείς τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας, την εμπειρία τους ουσιαστικά στα νοσοκομεία, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

Advertisement
 

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ψηφιακό εργαλείο αξιολόγησης της εμπειρίας του εσωτερικού ασθενή -δηλαδή όσων νοσηλεύονται- στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, για το οποίο ο υπουργός Υγείας είπε πως «έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες από την εφαρμογή αυτή. Θα εφαρμοστεί αρχικά σε όλα τα νοσοκομεία και στην συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς Υγείας.

Το έργο αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

«Η αξιολόγηση θα γίνεται από τους ασθενείς άνω των 18 ετών που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Δίνουμε φωνή στους χρήστες, μαθαίνουμε όσα βίωσαν στο νοσοκομείο, από το αν υπήρχε χαρτί τουαλέτας ή σεντόνια έως το χρόνο εξυπηρέτησης από το προσωπικό», είπε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι πλέον θα υπάρχουν δεδομένα σε επίπεδο νοσοκομείου αλλά και κλινικής. «Με αυτό τον τρόπο θα βγάζουμε σκορ για τις υπηρεσίες που παρέχει κάθε κλινική και τα στοιχεία αυτά θα δημοσιοποιούνται για να γινόμαστε καλύτεροι» κατέληξε, επισημαίνοντας ότι πλέον ο ασθενής θα έχει φωνή.

Για 7 ημέρες μετά το εξιτήριο οι ασθενείς θα μπορούν να απαντούν σε ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο στο οποίο θα μπαίνουν από σύνδεσμο που θα φτάνει στο κινητό τους με sms. Τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών έχουν διασφαλιστεί και μέσω ΑΜΚΑ και άλλων στοιχείων θα προκύπτει ότι οι ασθενείς αυτοί έχουν όντως νοσηλευτεί.

Στόχος είναι να γίνει μέτρηση της ικανοποίησης όσων ασθενών έχουν νοσηλευθεί και έχουν λάβει εξιτήριο από κάποιο νοσοκομείο της χώρας, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5, όπως καταλήγει το ερωτηματολόγιο, για να καταγραφεί και μια γενική αξιολόγηση πέρα από τα ειδικά δεδομένα που θα συλλέγονται από πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις. Το ερωτηματολόγιο δεν διαρκεί πάνω από 3 λεπτά, είπε ο υπουργός Υγείας και κάλεσε του πολίτες που θα πάρουν εξιτήριο από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου, να ανταποκριθούν στο μήνυμα που θα λάβουν στο κινητό τους.

Advertisement
Family Kitchen

Το έργο που πραγματοποιείται με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) θα βοηθήσει το υπουργείο Υγείας να καταγράψει και να μετρήσει την παροχή υπηρεσιών υγείας, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου, ο οποίος επισήμανε ότι μετά την καταγραφή θα μπορούμε να βελτιώσουμε το ΕΣΥ. «Το υπουργείο Υγείας δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τα πραγματικά προβλήματα. Είναι χαρά μας να προσφέρουμε στους πολίτες την δυνατότητα της ψηφιακής αξιολόγησης» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, καταλήγοντας πως «υπάρχουν πλέον οι άνθρωποι και οι υποδομές για την ψηφιοποίηση της Υγείας».

Η μέτρηση της ικανοποίησης των πολιτών που έχουν νοσηλευθεί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αφορά στοιχεία όπως:

Advertisement
MEGA
  1. Προσβασιμότητα
  2. Οργάνωση και συντονισμός της φροντίδας
  3. Ποιότητα φροντίδας και αλληλεπίδραση με το προσωπικό (επικοινωνία, ευγένεια και εμπιστοσύνη)
  4. Υποστήριξη και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων
  5. Καθαριότητα, υγιεινή και σίτιση
  6. Υποστήριξη και ενημέρωση κατά την έξοδο από το νοσοκομείο
  7. Η γνώση ύπαρξης των ΓΠΔΛΥΥ στα νοσοκομεία και η αποτελεσματικότητα εξυπηρέτησης
  8. Γενική / συνολική αξιολόγηση της παρεχόμενης φροντίδας Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι «ήρθε η ώρα να ακούσουμε και τη φωνή του πολίτη. Είναι αυτό που λέμε, εσύ για το ΕΣΥ. Για πρώτη φορά πάμε εμείς στον πολίτη και του δίνουμε βήμα να μας μιλήσει ανώνυμα για το ΕΣΥ». Η γγ του υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, παρουσιάζοντας βήμα-βήμα το πώς θα φτάνει το sms στους πολίτες, όπως φτάνουν και οι συνταγές με την άυλη συνταγογράφηση στο κινητό, είπε ότι έχει διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη 47χρονος για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στον Ωρωπό

06/10/25 12:08 μμ

Συνελήφθη 47χρονος για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στον Ωρωπό

Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε 44χρονο με πατίνι στην Πέτρου Ράλλη

06/10/25 12:05 μμ

Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε 44χρονο με πατίνι στην Πέτρου Ράλλη

Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

06/10/25 11:28 πμ

Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

06/10/25 11:17 πμ

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας

06/10/25 11:08 πμ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας και προαναγγέλλει το νέο κόμμα

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

06/10/25 11:59 πμ

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

06/10/25 11:01 πμ

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο - Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

06/10/25 10:45 πμ

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο – Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

06/10/25 9:20 πμ

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει - Γιατί κερδίζει έδαφος η χώρα μας

06/10/25 9:09 πμ

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του διπλού φονικού στο κάμπινγκ της Φοινικούντας - Το χρονικό του εγκλήματος

06/10/25 9:00 πμ

Διπλή δολοφονία σε κάμπινγκ στη Μεσσηνία-Αναζητείται ο δράστης

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές - μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

06/10/25 8:54 πμ

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές – μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα