Εθνικές εκλογές: Πόσους σταυρούς βάζουμε ανά εκλογική περιφέρεια (πίνακας)

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπου οι Έλληνες ψηφοφόροι καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν κόμμα και υποψήφιους.

 

 

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών υπάρχουν πληροφορίες για τις εθνικές εκλογές, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:

 

 

 

 

 

Έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο).

Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

 

 


Babis


Ποιοι στερούνται του δικαιώματος αυτού: Όσοι διατελούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση. Όσοι το στερήθηκαν λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.

 

Πού ψηφίζουμε: Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν. Όλοι οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Αντιπεριφερειάρχη το αργότερο δέκα (10) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους του νομού.

 

 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι σταυροί προτίμησης που βάζουμε σε κάθε εκλογική περιφέρεια:

 

 

 

θνικές εκλογές: Πόσους σταυρούς βάζουμε ανά εκλογική περιφέρεια

 

ΠολιτικήΕθνικές εκλογές: Πόσους σταυρούς βάζουμε ανά εκλογική περιφέρεια (πίνακας)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνέντευξη του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη...

ΝΔ: Η εκλογή του Κ. Χατζηδάκη στο ΕΛΚ αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα

Καλή επιτυχία στο νέο Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση στελέχους της ΝΔ

Ερήμην καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Τελευταία Νέα