Ετοιμάζεστε για διακοπές; Τα 5 πράγματα που πρέπει να καθαρίσετε στο σπίτι πριν φύγετε

a woman wearing gloves and a apron
Ετοιμάζεστε για διακοπές; Αυτά είναι τα 5 πράγματα, που πρέπει να καθαρίσετε στο σπίτι, πριν φύγετε

Ετοιμάζεστε να φύγετε διακοπές, έχετε τις βαλίτσες σχεδόν έτοιμες, εισιτήρια, πλοία, τα πάντα εν τάξει. Τι γίνεται, όμως, με το σπίτι; Θα το αφήσετε όπως είναι και θα τρέξετε να φύγετε;

Καλό είναι να φροντίσετε να καθαρίσετε τα βασικότερα σημεία, έτσι ώστε επιστρέφοντας να τα βρείτε όλα όπως τα αφήσατε και να μην κάνουν πάρτι διάφορα έντομα!

Τα σημεία, που πρέπει να καθαρίσεις, πριν κλείσεις το σπίτι σου

  • Καθαρίστε το ψυγείο

Ίσως το κυριότερο: Καθαρίστε το ψυγείο σας από τυχόν χαλασμένα προϊόντα ή από προϊόντα που πρόκειται να λήξουν το διάστημα που θα λείπετε. Θα είναι πολύ δυσάρεστο επιστρέφοντας να βρείτε τα χαλασμένα τρόφιμα στο ψυγείο σας. Η μυρωδιά θα είναι ανυπόφορη και ίσως σας κάνει να μετανιώσετε που γυρίσατε πίσω!

  • Καθαρισμός σπιτιού

Βάλτε καθαρά σεντόνια, κάντε ένα καλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα και πετάξτε και τα σκουπίδια φεύγοντας! Μόλις επιστρέψετε θα βρείτε το σπίτι σας έτοιμο για ξεκούραση από την ταλαιπωρία του ταξιδιού.

  • Απομακρύνετε τα τρόφιμα από τις επιφάνειες

Είναι εξίσου σημαντικό το να πετάξετε ή να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα που θα αφήσετε πίσω. Δεν θέλετε να γεμίσει η κουζίνα σας έντομα όσο εσείς θα απουσιάζετε λόγω ενός χαλασμένου φρούτου – ή της σακούλας με τα σκουπίδια που μες στη βιασύνη σας ξεχάσατε να ρίξετε στον κάδο απορριμμάτων της γειτονιάς σας.

Advertisement
  • Καθαρισμός φούρνου και φούρνου μικροκυμάτων

Ο φούρνος και ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελούν το καλύτερο κρησφύγετο για ενοχλητικά έντομα, όπως οι κατσαρίδες. Για το λόγο αυτό προγραμματίστε έναν καθαρισμό τους λίγες μέρες πριν αναχωρήσετε!

  • Απορροφητήρας

Ο απορροφητήρας συσσωρεύει πολύ βρωμιά και γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Σίγουρα δεν θέλετε να αρχίσουν να πέφτουν βρωμιές και μικρόβια μέσα στα φαγητά σας, μάθετε να τον καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση.

πηγή healthstories.gr