«Έτρεχε για να σώσει τη ζωή της, όμως την πυροβόλησαν», αναφέρει ένας φίλος της 23χρονης Ισραηλινής με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, Έντεν Μπεν Ρούμπι, η οποία δολοφονήθηκε το Σάββατο, όταν ... Περισσότερα

“Έτρεξε για να γλιτώσει αλλά την σκότωσαν πισώπλατα” – Θλίψη για την 23χρονη με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη

Epiloges Press

Epiloges Press

«Έτρεχε για να σώσει τη ζωή της, όμως την πυροβόλησαν», αναφέρει ένας φίλος της 23χρονης Ισραηλινής με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, Έντεν Μπεν Ρούμπι, η οποία δολοφονήθηκε το Σάββατο, όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν στο φεστιβάλ «Supernova» και σκόρπισαν τον θάνατο.

Advertisement
 

Την είδηση του θανάτου της νεαρής κοπέλας επιβεβαίωσε και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η 23χρονη πυροβολήθηκε πισώπλατα, ενώ έτρεχε να σωθεί από τους ενόπλους της Χαμάς.

Ο Έλληνας φίλος της 23χρονης, ο οποίος την γνώριζε πολλά χρόνια από την εβραϊκή κατασκήνωση στο Λιτόχωρο και συνέχισαν να κάνουν παρέα από μικρή ηλικία, αφού και ο ίδιος ζει στο Ισραήλ, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για εκείνη και περιγράφει έναν άνθρωπο γεμάτο όρεξη και πάθος για ζωή. «Ήταν ένα κορίτσι μέσα στην τρέλα, μέσα στην ενέργεια, ήταν ένα χαρούμενο παιδί, ζούσε, διασκέδαζε. Της άρεσαν πολύ τα ταξίδια. Πήγαινε παντού και της έλεγα συνέχεια να πάμε μαζί, “πάρε με, ζηλεύω” και τελικά δε καταφέραμε ποτέ να πάμε», λέει με φωνή που σπάει στο protothema.gr.

Μιλώντας για την εισβολή των ενόπλων της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, αναφέρει ότι η 23χρονη «ήταν στο γνωστό πάρτι ειρήνης «Supernova», έτρεξε για να σωθεί και λένε ότι την πυροβόλησαν πισώπλατα. Από τους φίλους μου και ανθρώπους που είναι στον στρατό ξέρω ότι κρύφτηκε σε ένα καταφύγιο μαζί με άλλα 30 άτομα και μπήκαν μέσα και τους σκότωσαν όλους. Αυτό ξέρω. Έτσι έμαθα, δεν ξέρω τι ισχύει. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να γνωρίζω και να μην έχει χάσει κάποιον ή να μην ξέρει κάποιον που να αγνοείται. Η κατάσταση είναι φοβερή», τονίζει και προσθέτει πως το Σάββατο ξύπνησε όταν άκουσε τις ρουκέτες να πέφτουν στην πόλη του και έτρεξε αμέσως σε καταφύγιο, όπου χρειάστηκε να παραμείνει εκεί για αρκετές ώρες.

Advertisement

Μετά το αιματοκύλισμα στο φεστιβάλ «Supernova» οι φίλοι της 23χρονης την αναζητούσαν για τρεις ημέρες, ενώ με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα προσπαθούσαν να μάθουν πληροφορίες για εκείνη, δίχως να μπορούν να πιστέψουν ότι ήταν νεκρή.

«Οι δικοί της άνθρωποι γνώριζαν ότι είχε πάει στο πάρτι. Τις πρώτες ώρες που άρχισε να συμβαίνει όλο αυτό δεν είχαμε εικόνα. Ξέραμε ότι τρομοκράτες μπήκαν μέσα στο Ισραήλ και πυροβολούσαν κόσμο. Δεν ξέραμε από που ξεκίνησαν, τι έγινε στο πάρτι. Προσωπικά δεν σκέφτηκα αμέσως το χειρότερο. Τις πρώτες δύο ημέρες έβρισκαν ακόμα ζωντανούς ανθρώπους που συμμετείχαν στο πάρτι. Ήλπιζα ότι κρύβεται και ότι μπορεί να έχει χάσει το κινητό της για αυτό δεν επικοινωνούσε. Η δεύτερη καλύτερη περίπτωση που σκεφτόμουν ήταν ότι μπορεί να βρίσκεται στο χειρουργείο ενός νοσοκομείου», αναφέρει στο protothema.gr.

Το χειρότερο σενάριο, όπως λέει ο φίλος της Έντεν Μπεν Ρούμπι, ήταν η νεαρή να έχει χάσει τη ζωή της από τα πυρά των ενόπλων, ενώ αυτό που απευχόταν να έχει συμβεί, όσο τίποτε άλλο, ήταν να την είχαν πάρει αιχμάλωτη στη Γάζα, καθώς έκαναν φρικαλεότητες στις γυναίκες που άρπαζαν από το πάρτι, τις βίαζαν, τις βασάνιζαν και τις σκότωναν.

Όπως λέει για τη φίλη του, ήταν ένα εξαιρετικά χαρούμενο κορίτσι το οποίο δούλευε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη που ζούσε, στο Ρισόν Λε Ζιόν. Στα 18 έτη μπήκε στον στρατό και υπηρέτησε για δύο χρόνια, όπως όλοι, άντρες και γυναίκες στο Ισραήλ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

15/12/25 12:10 πμ

Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

15/12/25 12:02 πμ

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

14/12/25 11:55 μμ

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0

14/12/25 11:46 μμ

Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0

Νικητής ο Αθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

14/12/25 11:45 μμ

Α1 Γυναικών: Νικητής ο Αθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

14/12/25 11:43 μμ

Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

Σέρρες: Κλείσιμο της αγοράς και σύσκεψη με τους βουλευτές ζήτησαν οι αγρότες στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

14/12/25 8:53 μμ

Σέρρες: Κλείσιμο της αγοράς και σύσκεψη με τους βουλευτές ζήτησαν οι αγρότες στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

«Το Αρχαιολογικό Μουσείου Πατρών», στον 24ο αφιερωματικό τόμο της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων»

14/12/25 8:55 μμ

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών», στον 24ο αφιερωματικό τόμο της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων»

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

14/12/25 8:43 μμ

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

Αυστραλία-επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

14/12/25 8:42 μμ

Αυστραλία – επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

ΑΕΚ... σαν ελβετικό ρολόι

14/12/25 8:41 μμ

ΑΕΚ… σαν ελβετικό ρολόι

Ν. Ανδρουλάκης: Η ανείπωτη τραγωδία μετά τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό

14/12/25 8:38 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό