Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά, πιθανόν στο τρίτο κατάστρωμα, ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσα κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά, πιθανόν στο τρίτο κατάστρωμα, ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσα κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Advertisement
 

Εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη στο πλοίο. Η αγωνία κορυφώνεται για τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων είναι τρεις Έλληνες.

Ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε χθες από 11 σε 12, καθώς ένας από τους δύο ανθρώπους που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του πλοίου από άνδρες της ΕΜΑΚ δεν συγκαταλεγόταν στην επίσημη λίστα των επιβατών. Πρόκειται για αφγανό πρόσφυγα.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων θα συνεχιστούν σήμερα. Χθες έγινε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Διαπιστώθηκε ότι διασώθηκαν 278 άνθρωποι, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο που δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για την πυρκαγιά υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων, μεταξύ των οποίων και τριών Ελλήνων, αναφέροντας ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και στις οικογένειές τους στις οποίες παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα», ενώ «ειδική ψυχολόγος του λιμενικού είναι στη διάθεσή τους».

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα συνεχιστεί σήμερα είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους», συνέχισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ήδη εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα βρίσκεται στην περιοχή. Τόνισε ακόμη ότι αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση, με συνεργασία της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των αρμόδιων αρχών, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων και των υδάτων και να αποφευχθεί οποιαδήποτε θαλάσσια ρύπανση.

Συμπλήρωσε ότι Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Advertisement

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε τον απεγκλωβισμό των δύο ανθρώπων από ομάδα της ΕΜΑΚ χθες βράδυ «ηρωική πράξη», ενώ αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούνται στα πλοία είπε πως είναι αυστηροί και συστηματικοί και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς θα είναι περισσότερη η ακτοπλοϊκή κίνηση.

ΦΩΤΟ  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκπαιδευτική ημερίδα: «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Το Ελληνικό Δημόσιο στο Κινητό σας» για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

02/10/25 7:57 μμ

Εκπαιδευτική ημερίδα: «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Το Ελληνικό Δημόσιο στο Κινητό σας» για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Αλ. Χαρίτσης για την 4η Belharra: Καμιά φρεγάτα δεν υποκαθιστά το κοινωνικό κράτος

02/10/25 7:48 μμ

Αλ. Χαρίτσης για την 4η Belharra: Καμιά φρεγάτα δεν υποκαθιστά το κοινωνικό κράτος

Σέρρες: Επέστρεψαν οι πλαστικοί οριοδείκτες στην οδό Βασιλέως Βασιλείου - video

02/10/25 7:37 μμ

Σέρρες: Επέστρεψαν οι πλαστικοί οριοδείκτες στην οδό Βασιλέως Βασιλείου – video

Στέφανος Κασσελάκης: «Μετάνιωσα που είπα πως θέλω να αποκτήσω δύο αγόρια με τον Τάιλερ»

02/10/25 7:17 μμ

Στέφανος Κασσελάκης: «Μετάνιωσα που είπα πως θέλω να αποκτήσω δύο αγόρια με τον Τάιλερ»

Σέρρες: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κ. Μπαρμπούτη “Πουλιά στη Θύελλα”

02/10/25 7:10 μμ

Σέρρες: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κ. Μπαρμπούτη “Πουλιά στη Θύελλα”

ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών για το σκεύασμα DIAXIL

02/10/25 7:20 μμ

ΕΟΦ: Παραπλάνηση των καταναλωτών για το σκεύασμα DIAXIL

Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους της κτηνοτροφίας»

02/10/25 7:02 μμ

Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους της κτηνοτροφίας»

Στ. Παπασταύρου: Θετική εξέλιξη η διατήρηση τον Οκτώβριο των τιμών λιανικής ρεύματος από τους παρόχους στα ίδια επίπεδα με τον Σεπτέμβριο

02/10/25 6:53 μμ

Στ. Παπασταύρου: Θετική εξέλιξη η διατήρηση τον Οκτώβριο των τιμών λιανικής ρεύματος στα ίδια επίπεδα με τον Σεπτέμβριο

Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

02/10/25 6:48 μμ

Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Κτηνοτρόφος: "Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν" - Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες - video

02/10/25 4:29 μμ

Κτηνοτρόφος: “Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν” – Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες – video

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

02/10/25 4:39 μμ

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας - Διεθνείς αντιδράσεις

02/10/25 4:38 μμ

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας – Διεθνείς αντιδράσεις