Το δεύτερο ημίχρονο ήταν… όλα τα λεφτά της αναμέτρησης της Γαλατάσαραϊ με τον ΠΑΟΚ στο «Αλί Σαμί Γιεν», στο πλαίσιο της πρεμιέρας του League Phase του UEFA Europa League. Παρά ... Περισσότερα

Europa League: Δεν άντεξε στην Πόλη ο ΠΑΟΚ που έχασε 3-1 από τη Γαλατασαράι

Epiloges Press

Epiloges Press

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν… όλα τα λεφτά της αναμέτρησης της Γαλατάσαραϊ με τον ΠΑΟΚ στο «Αλί Σαμί Γιεν», στο πλαίσιο της πρεμιέρας του League Phase του UEFA Europa League. Παρά την καλή του εμφάνιση, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν κατάφεραν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Πόλη, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1.
Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (48’ αυτογκόλ), για να ακολουθήσουν τα γκολ των Γιουνούς Αγκιούν (75’) και Μάουρο Ικάρντι (90’+5’) για τους γηπεδούχους. Ενδιάμεσα, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (67’) είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.
 
Η «τσιμ μπομ» μπήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, πιο φουριόζα στο ματς, ωστόσο και οι «ασπρόμαυροι» ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις, Κωνσταντέλιας (7’), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (9’) και Φεντόρ Τσάλοφ (13’) ήθελαν ένα… κλικ προκειμένου να μετατρέψουν σε γκολ τις προϋποθέσεις που έβγαλαν στο πρώτο τέταρτο. Οι γηπεδούχοι, στο διάστημα αυτό, είχαν να αντιπαρατάξουν την κλάση του Βίκτορ Οσίμεν που στα πρώτα δευτερόλεπτα αστόχησε με το κεφάλι και στο 16’ κόπηκε την τελευταία στιγμή ο Ομάρ Κόλεϊ.

Advertisement
 

Ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο της «Γαλατά». Αρχικά ο Ντομινίκ Κοτάρσκι απέκρουσε το διαγώνιο πλασέ του Οσίμεν (25’) μετά το λάθος του Γιόνι Ότο και στην εξέλιξη της φάσης ο Κροάτης τερματοφύλακας είχε απάντηση και στο αριστερό βολέ του Γκάμπριελ Σάρα. Ο τελευταίος προσπάθησε σε δυο ακόμη περιπτώσεις (27’, 33’) να βρει δίχτυα, μάταια όμως.  

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα «εκρηκτικό» τρίλεπτο. Στο 43’ ο Αγκιούν βρήκε από κοντά δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά. Στο επόμενο λεπτό, μετά τη σέντρα του στόπερ Αμπντουλκερίμ Μπαρντακτσί, ο Οσίμεν με δυνατό άλμα και κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Κοτάρσκι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκιουνάι Γκιουβέντς έκανε την επέμβαση του αγώνα σε τετ-α-τετ με τον Κωνσταντέλια που έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά απέτυχε να ανοίξει το σκορ.

Ό,τι δεν έγινε στο πρώτο μέρος, έγινε στο δεύτερο. Στο 47’ ο Μπάρις Γιλμάζ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μετά από νέα μακρινή μπαλιά του Μπαρντακτσί, αλλά πιεζόμενος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι. Από το κόρνερ του Ντρις Μέρτενς που ακολούθησε, όμως, ο Οσίμεν πήρε την κεφαλιά κι ο Μπάμπα στην προσπάθειά του να απομακρύνει, μπερδεύτηκε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Το παιχνίδι πήρε φρενήρη ρυθμό, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Κοτάρσκι πρόλαβε και διόρθωσε το λάθος του Ότο προ του Οσίμεν (59’) ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κροάτης τερματοφύλακας πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση σε κοντινή προβολή του πρώην άσου της Νάπολι, κρατώντας το 1-0.

Ενδιάμεσα, ο Κωνσταντέλιας φεύγοντας στην αντεπίθεση δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα από τον Μπαρντακτσί είτε στον Ζίβκοβιτς είτε στον Τσάλοφ που περίμεναν προ του Γκιουβέντς. Ωστόσο, ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός εξιλεώθηκε στο 67’, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Ότο, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα, ο Γκιουβένς απομάκρυνε αλλά με τη μία ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε στην απέναντι γωνία για το 1-1.

Advertisement
ΔΕΗ

Ωστόσο, η χαρά των φίλων του ΠΑΟΚ δεν κράτησε πολύ, αφού στο 75’ έγινε το 2-1. Σε σέντρα από τα δεξιά, οι παίκτες της «Γαλατά» έπαιξαν… βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Κοτάρσκι: ο Μέρτενς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Οσίμεν τη δεύτερη και ο αφύλακτος Αγκιούν με αριστερό βολέ νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Οκάν Μπουρούκ.

Ο Ικάρντι, με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αστόχησε σε κεφαλιά-ψαράκι ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκιουβένς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ότο. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ικάρντι με τρομερό πλασέ στην κίνηση, μετά το γύρισμα του Κερέμ Ντεμιρμπάι, διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Η «τσιμ μπομ» τη 2η αγωνιστική του League Phase (στις 3 Οκτωβρίου) φιλοξενείται στη Λετονία από τη Ρίγα ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τη Στεάουα Βουκουρεστίου.
 
Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντεζ (Ισπανία)
Κίτρινες: Αϊχάν – Οζντόεφ.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Οκάν Μπουρούκ):
 Γκιουβέντς, Αϊχάν (84’ Γέλερτ), Σάντσες, Μπαρντακτσί, Τζέικομπς, Σαρά, Τορέιρα, Γιλμάζ (88’ Μπατσουαγί), Μέρτενς (78’ Ντεμιρμπάι), Αγκιούν (88’ Κουτλού), Οσιμέν (78’ Ικάρντι).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Καμαρά (81’ Μπακαγιόκο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (71’ Τισουντάλι).
*Κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο 29’ διαμαρτυρόμενος έντονα για το μη καταλογισμό φάουλ υπέρ του Φεντόρ Τσάλοφ έξω από την περιοχή της Γαλατάσαραϊ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μείωση των κερδών της Mercedes κατά το γ' τρίμηνο

29/10/25 10:00 μμ

Μείωση των κερδών της Mercedes κατά το γ’ τρίμηνο

FIBA Europe Cup: Πάλεψε, αλλά «λύγισε» στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ

29/10/25 9:57 μμ

FIBA Europe Cup: Πάλεψε, αλλά «λύγισε» στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο

29/10/25 9:53 μμ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ-Αν. Τρυπιτσίδης διευθύνων σύμβουλος «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΡΕΙΝ»: Φορέας συντονισμού των ΚΥΔ η εταιρία, χωρίς έλεγχο νομιμότητας αιτήσεων-Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωμένος να τις ελέγξει

29/10/25 9:48 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ-Αν. Τρυπιτσίδης διευθύνων σύμβουλος «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΡΕΙΝ»: Φορέας συντονισμού των ΚΥΔ η εταιρία, χωρίς έλεγχο νομιμότητας αιτήσεων-Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωμένος να τις ελέγξει

Το Honda «0 α» παρουσιάστηκε στο Japan Mobility Show 2025

29/10/25 9:43 μμ

Το Honda «0 α» παρουσιάστηκε στο Japan Mobility Show 2025

Δύο συλλήψεις για εμπορία ελαιολάδου στο Καματερό – Κατασχέθηκαν 600 λίτρα

29/10/25 9:35 μμ

Δύο συλλήψεις για εμπορία ελαιολάδου στο Καματερό – Κατασχέθηκαν 600 λίτρα

Οι «μαύρες» υπερτροφές που αλλάζουν τα δεδομένα στη διατροφή

29/10/25 9:27 μμ

Οι «μαύρες» υπερτροφές που αλλάζουν τα δεδομένα στη διατροφή

Τα έργα ανάπτυξης των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε ο πρύτανης στο υπ. Παιδείας

29/10/25 9:19 μμ

Τα έργα ανάπτυξης των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε ο πρύτανης στο υπ. Παιδείας

Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον γιο του

29/10/25 9:15 μμ

Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον γιο του

Με πλαστές ταυτότητες αγοράζουν αλκοόλ οι ανήλικοι

29/10/25 9:12 μμ

Με πλαστές ταυτότητες αγοράζουν αλκοόλ οι ανήλικοι

Τρία στα τρία ο Λεβαδειακός στο Κύπελλο

29/10/25 9:07 μμ

Τρία στα τρία ο Λεβαδειακός στο Κύπελλο

Ο Λιονέλ Μέσι προτείνει αλλαγές για την ανάπτυξη του MLS

29/10/25 9:04 μμ

Ο Λιονέλ Μέσι προτείνει αλλαγές για την ανάπτυξη του MLS