Eurovision 2025: Δείτε LIVE τον β’ ημιτελικό με την συμμετοχή της Ελλάδας

Advertisement
Τελευταία Νέα

Η Ελλάδα ρίχνεται στη «μάχη» του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2025, με την Klavdia και το τραγούδι «Αστερομάτα» να εκπροσωπούν τη χώρα μας με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Η αποψινή βραδιά, που μεταδίδεται απευθείας από τη Βασιλεία της Ελβετίας, έχει μεγάλη σημασία, καθώς η πρόκριση εξαρτάται αποκλειστικά από την ψήφο του κοινού.

Advertisement

Δείτε τον εδώ μέσω του ERTFLIX

Τον Β’ Ημιτελικό θα σχολιάσουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι η εξής: Αυστραλία, Μαυροβούνιο, Ιρλανδία, Λετονία, Αρμενία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Λιθουανία, Μάλτα, Γεωργία, Γαλλία, Δανία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Γερμανία, Φινλανδία.

Στο Β’ Ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία από τις «Big Five», οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό.

Τα τραγούδια που θα προκριθούν και από τον Β’ Ημιτελικό καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την ψήφο του κοινού. Το κοινό στην Ελλάδα, μάλιστα, θα μπορεί για πρώτη φορά φέτος να ψηφίσει και online μέσω του www.esc.vote, καθώς και με τηλεφωνική κλήση και SMS.

Η «Αστερομάτα» είναι μια δημιουργία σε σύνθεση των Arcade και της Klavdia και στίχους των Arcade. Creative director της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Δείτε βίντεο με την εκπληκτική εμφάνιση της Κλαυδίας

Τη δημιουργική ομάδα της σκηνικής εμφάνισης συνθέτουν οι: Χρήστος Μαγκανάς (video artist), Deux Hommes (fashion designer), Γιάννης Μουρίκης (set designer), Γιώργος Τέλλoς (light designer).

Την Klavdia πλαισιώνει στη σκηνή η Χριστίνα Καλιακάτσου. Συνεργάτης του Φωκά Ευαγγελινού είναι ο Χρήστος Νικολάου.
Make-up artists & Hair styling: Δημήτρης Πινίρος, Θάνος Λιατίφης (The Men Artists). Stylist: Τέσσυ Κομμένη. Vocal coach: Μάχη Νιλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Klavdia συμμετείχε στον Εθνικό Τελικό που διοργάνωσε η ΕΡΤ τον περασμένο Ιανουάριο και το τραγούδι ψηφίστηκε από το κοινό ως το καλύτερο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό.

Τα τραγούδια της αποψινής βραδιάς θα παρουσιαστούν με υπηρεσίες προσβασιμότητας, με πλήρη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική, υπότιτλους και χωρίς διακοπές για διαφημιστικά μηνύματα στο Eurovision Channel, το ξεχωριστό κανάλι του ERTFLIX.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των μεταδόσεων της Eurovision στην Ελλάδα που η ΕΡΤ καθιστά το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό show προσβάσιμο σε όλους.

Οι φαν της Eurovision μπορούν να μπουν νωρίτερα στο κλίμα της αποψινής βραδιάς, με αποκλειστικές συνδέσεις, μουσική, ζωντανές συνεντεύξεις και πολλούς καλεσμένους από την εκπομπή «Eurovision Night», στις 21:00, που παρουσιάζει η Τζένη Μελιτά, στην ΕΡΤ1.

Απόψε 16 χώρες διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό αλλά μόλις 10 θα περάσουν. Πρώτη στη σκηνή ανέβηκε η αποστολή της Αυστραλίας τον τραγουδιστή Go-Jo και το τραγούδι «Milkshake Man».

Αμέσως μετά ανέβηκε στη σκηνή η Nina Zizic με το κομμάτι «Dobrodosli» για λογαριασμό του Μαυροβούνιου.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Ιρλανδίας με την τραγουδίστρια EMMY και το τραγούδι «Laika Party».

Ακολούθησε το συγκρότημα Tautumeitas με το κομμάτι «Bur Man Laimi», που εκπροσωπεί φέτος τη Λετονία.

Επόμενος ανέβηκε στη σκηνή ο Parg που τραγούδησε το κομμάτι «Survivor», εκπροσωπώντας την Αρμενία, που μετά από πέντε χρόνια η χώρα του επέστρεψε στον διαγωνισμό.

Ακολούθησε ο JJ με το «Wasted Love» με τη σημαία της Αυστρίας, που θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη στον τελικό.

Έπειτα ήταν η σειρά του Ηνωμένου Βασιλείου, που δε διαγωνίζεται απόψε, καθώς έχει περάσει ήδη στον τελικό. Στη σκηνή ανέβηκε το γυναικείο συγκρότημα Remember Monday και ερμήνευσε «What The Hell Just Happened?».

Αμέσως μετά ήρθε η σειρά της Klavdia που συγκίνησε τους πάντες, ερμηνεύοντας την «Αστερομάτα» για λογαριασμό της χώρας μας.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε ο Katarsis με το τραγούδι «Tavo Akys» για λογαριασμό της Λιθουανίας.

Ακολούθησε η Miriana Conte για τη Μάλτα με το κομμάτι «Serving».

Έπειτα ήταν η σειρά της Mariam Shengelia από τη Γεωργία, που τραγούδησε το «Freedom».

Η Γαλλία εκπροσωπείται φέτος στη Eurovision από τη Louane, που αν και δε διαγωνίζεται απόψε τραγούδησε το κομμάτι «Mamam».

Αμέσως μετά η Sissal ερμήνευσε το τραγούδι «Hallucination», εκπροσωπώντας τη Δανία.

Ακολούθησε η Τσεχία με τον τραγουδιστή ADONXS και το κομμάτι «Kiss Kiss Goodbye».

Έπειτα ήταν η σειρά η Laura Thorn, εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο με το «La Poupée Monte Le Son».

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Yuval Raphael, με το τραγούδι «New Day Will Rise».

Χωρίς να διαγωνίζεται, ακολούθησε η σειρά της Γερμανίας με το ντουέτο Abor & Tynna που ερμήνευσαν το «Baller».

Έπειτα ο Princ, ο εκπρόσωπος της Σερβίας ερμήνευσε την μπαλάντα «Mila», που σημαίνει «αγάπη μου».

Στο φινάλε του διαγωνιστικού μέρους του β’ ημιτελικού η Erika Vikman ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε «Ich komme», για λογαριασμό της Φινλανδίας και θεωρείται ένα από τα φαβορί του τελικού.

Αμέσως μετά ενημερωθήκαμε ότι ψηφίζουμε με τέσσερις τρόπους, με μηνύματα, κλήσεις, on line στο esc.vote και στο app. Μπορούμε να ψηφίσουμε όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα αν βρισκόμαστε εντός συνόρων. Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την Klavdia που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα μας με την «Αστερομάτα».

Θυμίζουμε ότι στους ημιτελικούς ψηφίζει μόνο ο κόσμος (όχι επιτροπές). Το κοινό στην Ελλάδα μπορεί για πρώτη φορά φέτος να ψηφίσει και online μέσω του www.esc.vote, καθώς και με τηλεφωνική κλήση και SMS.

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαΐου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου