Συνεχίζεται η αγωνία των μαθητών και γονέων της Σαμοθράκης, σε ότι αφορά την ένταξή των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις στην ευνοϊκή ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Συνεχίζεται η αγωνία των μαθητών και γονέων της Σαμοθράκης, σε ότι αφορά την ένταξή των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις στην ευνοϊκή ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή μαθητών πληγέντων περιοχών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

Η ρύθμιση εντάσσεται στο Νομοσχέδιο 4521 που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2018 με τίτλο «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δ. Αττικής και άλλες διατάξεις» και με αφορμή τις τότε πρόσφατες πλημμύρες της Μάνδρας, στο άρθρο 42 που προβλέπει πως «οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών».

 

Μια ρύθμιση στην οποία δεν εντάχθηκαν εν τέλει για άγνωστη αιτία, οι υποψήφιοι από το νησί του Έβρου που επλήγη από θεομηνία το Σεπτέμβρη του 2017 και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και ενώ μάλιστα αυτή ισχύει για τους μαθητές από άλλες περιοχές που “χτυπήθηκαν” από ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως η Μάνδρα Αττικής.

 

Και ενώ η Δημοτική Αρχή απέστειλε το σχετικό αίτημα τον Απρίλιο του 2018, το ίδιο έπραξαν και ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής ΑΜ-Θ, τα χαρτιά αυτά φαίνεται πως δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους!

 

«Την Παρασκευή που πέρασε ενημερωθήκαμε μετά από ερώτηση αυτοδιοικητικού από τη Σαμοθράκη, ότι τα χαρτιά δεν έφτασαν στον Υπουργό. Εμείς τα διαβιβάσαμε, αλλά δεν έφτασαν», επισημαίνει ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

 

Advertisement
MEGA

Τα χαρτιά αυτά είτε χάθηκαν κάπου στη διαδρομή προς το Υπουργείο Παιδείας, είτε βρίσκονται στο Υπουργείο, αλλά όχι στο γραφείο του Υπουργού, αφού υπήρξε ενημέρωση από το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου πως ο ίδιος, δεν έχει λάβει γνώση.

 

«Εμείς τα ξαναστείλαμε, και τώρα περιμένουμε την τροπολογία για ένταξη των μαθητών», σημειώνει ο Στέλιος Αποστολακούδης. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο, αλλά αν γίνει τώρα θα είναι καλύτερα, γιατί θα συγκριθούν μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές που θα λάβουν το ειδικό ποσοστό».

 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Νομοσχέδιο, το δικαίωμα ισχύει μόνο για όσους υποβάλλουν αίτηση – δήλωση και συμμετέχουν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Έβρου, για υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον ενταχθούν σε αυτή με τροπολογία.

 

«Δεν ξέρω καν γιατί δεν συμπεριληφθήκαμε εξαρχής στο Νομοσχέδιο και με ποια λογική χρειάστηκε να υποβάλλουμε αίτημα», επισημαίνει ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας.

 

[e-evros.gr]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου