Πώς «χτυπούσε» η οργάνωση – Συνέληφθησαν 12 άτομα που ήταν σεσημασμένα – Αναζητούνται άλλα τρία μέλη της οργάνωσης  Εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία μεγάλο κύκλωμα ληστών που είχε ρημάξει δεκάδες ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Πώς «χτυπούσε» η οργάνωση – Συνέληφθησαν 12 άτομα που ήταν σεσημασμένα – Αναζητούνται άλλα τρία μέλη της οργάνωσης 

Advertisement
 


Εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία μεγάλο κύκλωμα ληστών που είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια σε Αττική και Κορινθία. Η συμμορία είχε διαπράξει 46 διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια, 13 απόπειρες, κλοπή οχήματος και εμπρησμό οχήματος.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ, το συνολικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από τη δράση της υπερβαίνει το ποσό των 510.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν είναι σεσημασμένα καθώς σε βάρος τους είχε σχηματιστεί και κατά το παρελθόν πλήθος δικογραφιών για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή ομάδων της Ο.Π.Κ.Ε και της Ε.Κ.Α.Μ συνελήφθησαν, ειδικότερα, 12 άτομα σε Άνω Λιόσια, Αιγάλεω και Ζεφύρι.

Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη τρία μέλη τη οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης από άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, άνω των 120.000 ευρώ, βίας κατά υπαλλήλων, πλαστογραφίας, εμπρησμού, απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απείθειας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης

Τα μέλη της συμμορίας σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχαν ως βάση τον Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια και επέλεγαν να χτυπήσουν περιοχές στον άξονα της Αττικής Οδού (Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά, Πόρτο Ράφτη και Ραφήνα). Στη συνέχεια επέλεγαν σπίτια που θα μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση ή να σκαρφαλώσουν σε αυτά. Αφού παρακολουθούσαν τα σπίτια, στη συνέχεια εισέβαλαν μέσα και απενεργοποιούσαν κάμερες και συναγερμούς.

Στην περίπτωση που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τότε οι δράστες προσποιούνταν τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή απεσταλμένους του δημάρχου της περιοχής ακόμη και τους αστυνομικούς της ασφάλειας.

Advertisement

Έτσι έπειθαν τους ιδιοκτήτες να τους ανοίξουν και να τους αφήσουν να περάσουν στο σπίτι και αφού τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή.

Βρέθηκαν από όπλα μέχρι… αυτοκίνητα

Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις διαρρήξεις και κλοπές που διέπρατταν, τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους. Επιπλέον, «ξέπλεναν» τα χρήματα από την εγκληματική τους δραστηριότητα, αγοράζοντας αυτοκίνητα, οικόπεδα, ενώ ο αρχηγός της οργάνωσης λειτουργούσε επιχείρηση – κατάστημα στο όνομα του.

Σε 15 έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και σε κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Έξι κυνηγετικά όπλα, 2 αεροβόλα, πλήθος φυσιγγίων, μαχαίρια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικές κάρτες, μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικά δισκία, 14.000 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, κροτίδες και 12 αυτοκίνητα.

Πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

03/10/25 8:22 πμ

Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:11 πμ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες – Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:03 πμ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου - Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

03/10/25 7:56 πμ

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου – Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 8:05 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

03/10/25 8:04 πμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες