Συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εύρεση, αποστολή και μεταφορά ποσοτήτων ηρωίνης, από την Αθήνα στην Κέρκυρα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες, εξαρθρώθηκε τη ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εύρεση, αποστολή και μεταφορά ποσοτήτων ηρωίνης, από την Αθήνα στην Κέρκυρα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες, εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα (7/9) από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Advertisement
 

 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία τη συμμορία απάρτιζαν πέντε αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί, ενώ κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν η τριμελής ηγετική ομάδα της συμμορίας, αποτελούμενη από έναν αλλοδαπό που φέρεται ως το ηγετικό στέλεχος, δύο ημεδαπούς που είχαν το ρόλο των διακινητών, καθώς και δύο ακόμη μέλη της, ημεδαποί, που φέρονται ότι είχαν το ρόλο του «εισπράκτορα» και του «μικροδιακινητή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσίευσε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, για τον τρόπο που δρούσε η συμμορία, φέρεται ότι το ηγετικό στέλεχος της συμμορίας ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια της ηρωίνης και τη μεταφορά της στην Κέρκυρα με «στρατολογημένα» άτομα που είχαν τον ρόλο των μεταφορέων ή μέσω της αποστολής της με ασυνόδευτα δέματα. Στη συνέχεια οι δύο διακινητές παραλάμβαναν την ποσότητα ηρωίνης και την προωθούσαν προς πώληση, μέσω δικτύου που είχαν αναπτύξει, σε «εξαρτώμενα» άτομα, κυρίως σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο της τμηματικής αποδόμησης της συμμορίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί, για διαφορετικές περιπτώσεις, τρία ακόμη μέλη της συμμορίας, δύο αλλοδαποί άνδρες και μία ημεδαπή γυναίκα, οι οποίοι βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι, καθώς είχαν συλληφθεί για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης.

 

Οι διακινητές της ναρκωτικής ουσίας φέρεται πως χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο για τη μεταφορά της ηρωίνης, καθώς το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι αστυνομικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μέσα σε ασυνόδευτο δέμα εντός λαχανοκομικών φυτών, ηρωίνη βάρους 80 γραμμαρίων, εντός ηλεκτρικής συσκευής, σεσουάρ, ποσότητα ηρωίνης 100 γραμμαρίων, ενώ σε υπαίθρια έκταση βρέθηκε κρυμμένη, ποσότητα ηρωίνης βάρους 33 γραμμαρίων.

Advertisement
Babis

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και δύο ακόμη αλλοδαπών που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένης διακίνησης ηρωίνης, ενώ συνολικά στη δικογραφία, με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών εμπλέκονται 23 ακόμη ημεδαποί.

Advertisement
MEGA

Έρευνα για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν συνολικά 443 γραμμάρια ηρωίνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο