36.9 C
Serres

Εξελίξεις για τον ΟΑΣΘ και τα ηλεκτρικά λεωφορεία, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Date:

Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις για το μέλλον του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπως επισήμανε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος γνωστοποίησε ακόμα ότι στις αρχές του 2024 εκτιμάται ότι θα αφιχθούν στην πόλη τα πρώτα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία και επιβεβαίωσε ότι το Μετρό θα είναι έτοιμο κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης εργασίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Σταϊκούρας είπε σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ: «Μιλάμε για έναν οργανισμό που είναι σε ειδική εκκαθάριση από το 2017, άρα απαιτούνται αποφάσεις κι αυτές θα ληφθούν εκτιμώ μέχρι τέλος του έτους». Πρόσθεσε πως η λογική της κυβέρνησης δεν είναι να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί ή να τα μεταθέτει στο μέλλον, αλλά να τα λύνει και εξέφρασε τη βούληση για επισκέψεις, σε συστηματική βάση, στον ΟΑΣΘ και το μηχανοστάσιό του.

Εξελίξεις για τον ΟΑΣΘ και τα ηλεκτρικά λεωφορεία, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας (Κ-Δ) ξεναγείται στις εγκαταστάσεις του αμαξοστάσιου του μετρό της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για να πάρει μέρος στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, με αντικείμενο την εξέλιξη των έργων υποδομής και των συγκοινωνιών της πόλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Σχετικά με τα ηλεκτρικά λεωφορεία, επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη θα λάβει σημαντικό αριθμό από τα πρώτα οχήματα που θα δρομολογηθούν στη χώρα (100 από τα συνολικά 250): «Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πολύ πρόσφατα την προμήθεια των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ενώ σε ό,τι αφορά το δίκτυο των φορτιστών τους, είπε: «Επισκεφτήκαμε τις αντίστοιχες υποδομές στην Αθήνα για να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να παραλάβουμε και να λειτουργήσουμε τα ηλεκτρικά λεωφορεία στην πόλη όπως πρέπει, και το ίδιο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη». 

Εξελίξεις για τον ΟΑΣΘ και τα ηλεκτρικά λεωφορεία, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας (Κ), συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Χριστίνα Αλεξοπούλου (2-Δ) και Νίκο Ταχιάο (Δ), ξεναγείται στις εγκαταστάσεις του αμαξοστάσιου του μετρό της Θεσσαλονίκης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Συνοδευόμενος από τους αρμόδιους υφυπουργούς Νίκο Ταχιάο και Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Ξιφαρά και τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, ο υπουργός έφτασε γύρω στις 10.30 το πρωί στο αμαξοστάσιο Πυλαίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, με έναν από τους συρμούς του, στον οποίο επιβάστηκε από τον σταθμό «Σιντριβάνι». Καθοδόν προς το αμαξοστάσιο, ο συρμός έκανε στάση στον σταθμό Παπάφη, όπου ο κ. Σταϊκούρας ενημερώθηκε για τα ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, που έχουν ήδη εγκατασταθεί εκεί. Στη συνέχεια ο υπουργός και οι υφυπουργοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου της Πυλαίας, όπου επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, το κέντρο ελέγχου λειτουργίας του Μετρό και ενημερώθηκαν για τη διαθέσιμη τεχνολογία και τα μέτρα, που κάνουν το εν λόγω μέσο σταθερής τροχιάς εξαιρετικά ασφαλές. 

Εξελίξεις για τον ΟΑΣΘ και τα ηλεκτρικά λεωφορεία, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας (Κ) και η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου (Α) παίρνουν μέρος στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣΟ υπουργός χαρακτήρισε το Μετρό Θεσσαλονίκης ως εμβληματικό έργο και επιβεβαίωσε ότι η λειτουργία του θα ξεκινήσει το 2024, «με 13 σταθμούς, 18 τρένα και την πρόθεση, τη βούληση, τη διάθεση και τη βεβαιότητα ότι τα έργα θα συνεχίσουν και θα τα βλέπει ο πολίτης και το επόμενο χρονικό διάστημα». Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη, στον χώρο του αμαξοστασίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων συγκοινωνιακού έργου (ΟΑΣΘ, ΟΣΕΘ, Εγνατίας Οδού ΑΕ), της Αστυνομίας και της Τροχαίας. Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος το θέμα του «fly over», για το οποίο ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι η υλοποίησή του θα πρέπει να γίνει «με τον βέλτιστο εφικτό τρόπο», ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των μετακινούμενων και ταυτόχρονα να μην υπάρξουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία της πόλης.  

Εξελίξεις για τον ΟΑΣΘ και τα ηλεκτρικά λεωφορεία, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Γενική άποψη της αίθουσας κατά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, με αντικείμενο την εξέλιξη των έργων υποδομής και των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα και των υφυπουργών Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκου Ταχιάου, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι «τα μεγάλα έργα υποδομών χρειάζονται συνέργειες, χρειάζονται συμπράξεις, συνεργασίες. Βρίσκονται σε φάση υλοποίησης πολύ σημαντικά έργα, οδικά, σιδηροδρομικά, συγκοινωνιακά στην πόλη μας και γι΄ αυτό ακριβώς βρισκόμαστε εδώ πέρα, γι’ αυτό ακριβώς συγκαλέσαμε αυτή τη συνεργασία, προκειμένου με τους φορείς να εισπράξουμε, να καταγράψουμε τις αδυναμίες και να συντονίσουμε τις δράσεις, για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα, με τις μικρότερες συνέπειες για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

staikoyras oasth1

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Κεντρικής ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Λάζαρος Κυρίζογλου (δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης), (ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη επέκτασης του Μετρό προς τα δυτικά), ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Ιγνάτιος Καϊτετζίδης (δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη) και οι δήμαρχοι των περισσότερων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος. Ο κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι είτε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είτε μέλη αυτής θα επισκέπτονται κάθε μήνα την πόλη «έτσι ώστε να δούμε τα μεγάλα έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και τις μεταφορές, αλλά και να λύσουμε θέματα. Να δούμε πώς εξελίσσονται εμβληματικά έργα στο πεδίο των υποδομών αλλά και πώς θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη στο πεδίο των μεταφορών»._

ΦΩΤ./ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

ΠολιτικήΕξελίξεις για τον ΟΑΣΘ και τα ηλεκτρικά λεωφορεία, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα