Υπάρχουν κουρέματα για γυναίκες άνω των 50 που δείχνουν καλύτερα, προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατάλληλα για την επιδερμίδα τους,

Έξι λάθη μακιγιάζ που κάνετε στα 50

Epiloges Press

Epiloges Press

Πολλά αλλάζουν στη σωματική διάπλαση των ώριμων γυναικών, κατά συνέπεια υπάρχουν κουρέματα για γυναίκες άνω των 50 που δείχνουν καλύτερα, προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατάλληλα για την επιδερμίδα τους, καθώς και προϊόντα μακιγιάζ.

Ωστόσο, όσο σημαντικό είναι να επιλέγετε τα σωστά καλλυντικά, άλλο τόσο είναι να γνωρίζετε πώς να τα χρησιμοποιείτε. Ο Junior Cedeño, διεθνής makeup artist του Dior, αποκαλύπτει στη Vogue India τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ που κάνουν οι γυναίκες στα 50, με βάση την πολύχρονη επαγγελματική του εμπειρία.

  • Υπερβολικό μακιγιάζ ματιών

«Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να φοράνε υπερβολική σκιά ματιών, μαύρο μολύβι και eyeliner», λέει ο Junior Cedeño. Η χαλάρωση που εμφανίζεται στην περιοχή του περιγράμματος των ματιών καθώς περνούν τα χρόνια καθιστά δύσκολη την εφαρμογή του μακιγιάζ σε αυτή την περιοχή, η οποία τείνει να γεμίζει από μικρές πτυχές όπου καταλήγει να εναποτίθεται η χρωστική ουσία.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα μέρος του μακιγιάζ που προσθέτει έντονη δραματικότητα στο πρόσωπο, οπότε ίσως είναι σκόπιμο να την αποφύγετε σε μια ηλικία που οι γυναίκες συχνά προτιμούν να δίνουν στο πρόσωπο μια φωτεινή και γαλήνια όψη.

  • Ματ foundation

«Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να χρησιμοποιείτε ματ υφές foundation, ειδικά σε stick, ή πολύ συμπαγείς πούδρες που καλύπτουν πολύ. Δημιουργούν ένα εφέ μάσκας στο πρόσωπο και κάνουν τις γραμμές έκφρασης πιο έντονες», εξηγεί o διεθνής makeup artist του Dior. Αντιθέτως, θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ελαφρύτερες, πιο διαφανείς φόρμουλες, όπως bb κρέμες ή αντηλιακό με χρώμα.

  • Μακιγιάζ στο κάτω βλέφαρο

«Κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αδιάβροχο μολύβι μέσα στην πάνω γραμμή του ματιού και να το φρεσκάρετε με την πάνω γραμμή των βλεφαρίδων», λέει ο Cedeño. Τέλος, και γενικότερα, θεωρεί σκόπιμο να «αποφεύγετε το μακιγιάζ στο κάτω μέρος των ματιών για να διατηρήσετε ένα φρέσκο και φωτεινό βλέμμα».

  • Μεταλλικά κραγιόν και lip gloss

Όταν πρόκειται για τα χείλη, το πιο συνηθισμένο λάθος, σύμφωνα με τον Cedeño, είναι το να εφαρμόζετε μεταλλικά κραγιόν ή ultra gloss gloss που τα κάνουν να «τρέχουν» γύρω από το περίγραμμα των χειλιών. Για να αποτρέψετε κάτι τέτοιο εφαρμόστε πρώτα ένα primer στο περίγραμμα των χειλιών και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Αναφορικά με το χρώμα, προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσετε υγρά κραγιόν χωρίς περίγραμμα χειλιών, και αν είναι απαραίτητο και ένα gloss εφαρμόστε ένα που θα προσθέσει ενυδάτωση στα χείλη σας.

Advertisement
MEGA
  • Οι λάμψεις

Λόγω της χρήσης των αντιγηραντικών κρεμών, των οποίων οι υφές είναι μερικές φορές εξαιρετικά πλούσιες, ο makeup artist προειδοποιεί ότι «πολλές γυναίκες σφάλλουν προς την πλευρά της υπερβολικής λιπαρής λάμψης στο δέρμα ή των μεταλλικών εφέ στα μάγουλα και τα βλέφαρα. Αντιθέτως, προτιμώ να χρησιμοποιώ λαμπερές υφές με έχουν ως αποτέλεσμα τη για διαφάνεια, τη διόρθωση και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας».

  • Χρωματιστή μάσκαρα

Αυτό είναι το προϊόν που προτιμά να αποφεύγετε γενικά ο Junior Cedeño. Η εξαίρεση στον κανόνα; «Μόνο αν είναι βαθιά σοκολάτα».

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

20/02/26 11:58 μμ

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου

21/02/26 12:00 πμ

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου

Πώς φτιάχνουμε την κυρά Σαρακοστή - Το κουλουράκι με τα 7 πόδια που τα παιδιά έσπαγαν ένα κάθε βδομάδα

20/02/26 11:39 μμ

Πώς φτιάχνουμε την κυρά Σαρακοστή – Το κουλουράκι με τα 7 πόδια που τα παιδιά έσπαγαν ένα κάθε βδομάδα

Τραμπ: Θα επιβάλω παγκόσμιο δασμό 10% – Βαθιά απογοητευτική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

20/02/26 11:48 μμ

Τραμπ: Θα επιβάλω παγκόσμιο δασμό 10% – Βαθιά απογοητευτική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης

20/02/26 11:37 μμ

Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας παρέχει διευκρινήσεις για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

20/02/26 11:36 μμ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας παρέχει διευκρινήσεις για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

20/02/26 11:33 μμ

NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR

20/02/26 11:32 μμ

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR”