Η τελετή απονομής των Όσκαρ θεωρείται πάντα η πιο μεγαλειώδης βραδιά στον κινηματογράφο, αλλά η φετινή μπορεί να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γραφτεί ιστορία. Η τελετή ... Περισσότερα

Όσκαρ

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Η τελετή απονομής των Όσκαρ θεωρείται πάντα η πιο μεγαλειώδης βραδιά στον κινηματογράφο, αλλά η φετινή μπορεί να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γραφτεί ιστορία.

Η τελετή με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ θα μεταδοθεί ζωντανά από το Dolby Theatre στο Λος Άντζελες στις 12 Μαρτίου.

Αντλώντας στοιχεία από τον ιστότοπο αναλύσεων και προγνωστικών στοιχημάτων ActionNetwork.com, δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent αναφέρει έξι πιθανές νίκες, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικά ορόσημα.

– Ο συνθέτης Τζον Ουίλιαμς θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερης ηλικίας βραβευμένος με διαγωνιστικό Όσκαρ
Σε ηλικία 91 ετών, ο Τζον Ουίλιαμς μπορεί να διαδεχθεί τον σκηνοθέτη Τζέιμς Άιβορι και την ενδυματολόγο Αν Ροθ -που ήταν και οι δύο 89 ετών, όταν βραβεύθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και κατέρριψαν το ρεκόρ ως οι μεγαλύτερης ηλικίας βραβευθέντες με διαγωνιστικό Όσκαρ.
Εκτός από τις συνήθεις κατηγορίες Όσκαρ, υπάρχει μια σειρά από μη διαγωνιστικά βραβεία, όπως το Τιμητικό Βραβείο της Ακαδημίας.

– Η Άντζελα Μπάσετ εκπροσωπεί το MCU (Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel) στην κατηγορία υποκριτικής για πρώτη φορά
Το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel δεν έχει εκπροσωπηθεί ποτέ στο παρελθόν σε καμία από τις τέσσερις κατηγορίες ερμηνείας των Όσκαρ, επομένως η υποψηφιότητα της Άντζελα Μπάσετ για τον ρόλο της στην ταινία «Black Panther: Wakanda Forever» είναι ήδη από μόνη της ένα κατόρθωμα.
Εάν καταφέρει να κερδίσει Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, θα γράψει ιστορία και ως η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει για μια ερμηνεία σε ταινία της Marvel.

– Μία ακόμη σημαντική βραδιά για την ταινία «Everything Everywhere All At Once»
Εκτός από τις νίκες της ταινίας «Everything Everywhere All At Once» στα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών SAG Awards, της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Baftas και τις Χρυσές Σφαίρες, θα μπορούσε να συνεχίσει και σε πολλές από τις φετινές κατηγορίες των Όσκαρ.
Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μισέλ Γιο, η οποία διεκδικεί βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, θα μπορούσε να γίνει η πρώτη Μαλαισιανή ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ, καθώς και η πρώτη ηθοποιός από τη Νοτιοανατολική Ασία που αποσπά βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Τόσο η Γιο Yeoh όσο και ο συμπρωταγωνιστής της Κι Χιου Κουάν (υποψήφιος για το Όσκαρ Β’ Ανδρικός Ρόλου) μπορεί να καταρρίψουν ρεκόρ ως οι πρώτοι ηθοποιούς που θα κερδίσουν για την ερμηνεία χαρακτήρων που μιλούν μανδαρινικά και καντονέζικα κινεζικά.
Επιπλέον, ο Κουάν θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος βιετναμέζικης καταγωγής ηθοποιός με Όσκαρ ερμηνείας.
Η συμπρωταγωνίστριά του Στέφανι Σου θα είναι επίσης η πρώτη ηθοποιός κινεζικής καταγωγής που θα κερδίσει για την ερμηνεία της. Η Σου είναι υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

– Ο Πολ Μέσκαλ μπορεί να γίνει ο νεότερης ηλικίας βραβευμένος με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου
Πρόσφατα ο Πολ Μέσκαλ, πρωταγωνιστής της ταινίας «Aftersun» έγινε 27 ετών. Ο Ιρλανδός ηθοποιός είναι υποψήφιος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η κατάκτηση του βραβείου θα τον έκανε τον νεότερο ηθοποιό που θριαμβεύει σε αυτή την κατηγορία. Αυτή τη στιγμή το ρεκόρ κατέχει ο Έιντριεν Μπρόντι. Ο Μπρόντι ήταν 29 ετών όταν κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία «The Pianist» το 2003.

– Τα σίκουελ υποψήφια για Όσκαρ
Οι ταινίες «Top Gun: Maverick» και «Avatar: The Way of Water» δεν είναι μόνο τα κινηματογραφικά franchise που αναδείχθηκαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, αλλά και οι δυο κυκλοφόρησαν με απόσταση αρκετών χρόνων από τα πρώτα φιλμ και αποδεικνύουν ότι ο χρόνος δεν είναι καθοριστικής σημασίας.
Εφ’ όσον βραβευθεί μία από τις ταινίες θα γίνει το τρίτο σίκουελ που θα κατακτήσει Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, μαζί με τα φιλμ «The Godfather II» και «The Lord of the Rings: The Return of the King». Όμως το «Top Gun: Maverick» θα γίνει επίσης το πρώτο σίκουελ που θα κερδίσει χωρίς να έχει προταθεί για Όσκαρ στο παρελθόν η πρώτη ταινία της κινηματογραφικής σειράς.

– Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μπορεί να καταρρίψει το ρεκόρ του Κλιντ Ίστγουντ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, 76 ετών είναι για 11η φορά υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία «The Fabelmans». Αν βραβευθεί θα είναι ο μεγαλύτερης ηλικίας σκηνοθέτης που θα νικήσει στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι κάτοχος του ρεκόρ, καθώς κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας σε ηλικία 74 ετών για την ταινία του «Million Dollar Baby».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή