Η Μαρία Καρυστιανού δηλώνει σε συνέντευξή της ότι το κίνημα πολιτών «οργανώνεται» και στοχεύει να διεκδικήσει την ψήφο

Εξώφυλλο στο Down Town η Μαρία Καρυστιανού: Τι λέει για το νέο κόμμα και την ηγεσία

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Μαρία Καρυστιανού δηλώνει σε συνέντευξή της ότι το κίνημα πολιτών «οργανώνεται» και στοχεύει να διεκδικήσει την ψήφο.

Σε νέα συνέντευξή της, η Μαρία Καρυστιανού δηλώνει ότι το κίνημα πολιτών που έχει δημιουργηθεί «οργανώνεται» και εκτιμά πως θα καταφέρει να ωριμάσει πολιτικά, ώστε να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Μιλώντας στο περιοδικό Down Town Κύπρου, ξεκαθαρίζει ότι η προσωπική της διαδρομή προς τη δημόσια πολιτική έκφραση δεν ήταν προγραμματισμένη.

«Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ το περίμενα ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο. Δεν ξεκίνησα για να γίνω πολιτικός», σημειώνει, προσθέτοντας ωστόσο ότι από τη θέση της ενεργού πολίτη αισθάνεται πως πλέον απαιτούνται πιο αποφασιστικές κινήσεις. «Από τη θέση της ευθύνης δηλώνω ότι ναι, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κάτι πιο δραστικό. Αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις, γιατί αυτό θα σήμαινε τη διάλυσή του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο δημιουργίας πολιτικού φορέα, η κ. Καρυστιανού επισημαίνει ότι η διαδικασία βρίσκεται σε φάση οργάνωσης και ωρίμανσης. «Το κίνημα των πολιτών πραγματικά οργανώνεται και θεωρώ ότι θα καταφέρει να ωριμάσει τόσο, ώστε να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού με αξιοπρέπεια και με ένα πρόγραμμα που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα», τονίζει.

Όπως διευκρινίζει, ούτε το όνομα του εγχειρήματος ούτε η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. «Δεν είναι προσωπική απόφαση. Θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας, στην οποία συμμετέχω ενεργά», υπογραμμίζει, δίνοντας έμφαση στον συλλογικό χαρακτήρα του εγχειρήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στο ζήτημα της ηγεσίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θεωρεί πως αποτελεί προτεραιότητα στη δεδομένη φάση. «Ο ηγέτης βγαίνει από τον λαό. Δεν πρέπει να αυτοπροτείνεται», σημειώνει, προσθέτοντας ότι θα σεβαστεί τη γνώμη της πλειοψηφίας, καθώς η επιλογή επικεφαλής θα γίνει με δημοκρατικές διαδικασίες.

Advertisement
MEGA

«Το ποιος θα ηγηθεί του κινήματος είναι το τελευταίο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Μας ενδιαφέρει πριν και πάνω απ’ όλα η ουσία και το έργο της ομάδας και όχι το πρόσωπο που θα βρίσκεται στην κορυφή», καταλήγει, σκιαγραφώντας το πολιτικό στίγμα που, όπως λέει, φιλοδοξεί να δώσει το υπό διαμόρφωση κίνημα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

02/04/26 8:01 μμ

Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πασχαλινή Συναυλία στο Μέγαρο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

02/04/26 7:59 μμ

Πασχαλινή Συναυλία στο Μέγαρο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο

02/04/26 7:55 μμ

Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο

Γ.Γιάντσιος: "Δεν ξέρουμε αν θα ισχύει και στο μέλλον η ελεύθερη διέλευση στα διόδια"

02/04/26 8:00 μμ

Γ.Γιάντσιος: “Δεν ξέρουμε αν θα ισχύει και στο μέλλον η ελεύθερη διέλευση στα διόδια”

Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας

02/04/26 7:52 μμ

Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου

02/04/26 7:50 μμ

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου

Μεταμόσχευση μήτρας και ρομποτική χειρουργική στο επίκεντρο επιστημονικής συνάντησης της ΕΡΓΕ

02/04/26 7:48 μμ

Μεταμόσχευση μήτρας και ρομποτική χειρουργική στο επίκεντρο επιστημονικής συνάντησης της ΕΡΓΕ

ΑΑΔΕ: Το Τελωνειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων - Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο

02/04/26 7:45 μμ

ΑΑΔΕ: Το Τελωνειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο

Μητσοτάκης: Οι επιχειρήσεις έχουν χρέος να επιστρέφουν κομμάτι των κερδών μεσω δράσεων κοινωνικής ευθύνης

02/04/26 8:06 μμ

Μητσοτάκης: Οι επιχειρήσεις έχουν χρέος να επιστρέφουν κομμάτι των κερδών μεσω δράσεων κοινωνικής ευθύνης

Κάθετη διαφωνία Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στις δηλώσεις του μοναχού Δοσιθέου - Δημόσια συγγνώμη προς τους πιστούς - video

02/04/26 7:39 μμ

Κάθετη διαφωνία Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στις δηλώσεις του μοναχού Δοσιθέου – Δημόσια συγγνώμη προς τους πιστούς – video

AFTER - Ατομική έκθεση του Γιώργου Τσεριώνη στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

02/04/26 8:01 μμ

AFTER – Ατομική έκθεση του Γιώργου Τσεριώνη στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Η "Times Square" της Σεούλ μειώνει τη φωτεινότητα των οθονών βίντεο

02/04/26 7:58 μμ

Η “Times Square” της Σεούλ μειώνει τη φωτεινότητα των οθονών βίντεο