Το Facebook τελικά έκανε διαθέσιμο ένα εργαλείο που είχε υποσχεθεί στους χρήστες από το 2018.

 

 

Advertisement

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από σήμερα μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα που συλλέγει εν αγνοία σας το facebook από πηγές που δεν φαντάζεστε.

Το εργαλείο ονομάζεται «Off-Facebook Activity» και σας παρουσιάζει μια λίστα όλων τους διαφόρων ιστοτόπων και εφαρμογών που στέλνουν δεδομένα στο Facebook για εσάς – και σας επιτρέπει να αποσυνδέετε αυτούς τους ιστότοπους και τις εφαρμογές ωστε να μην στέλνουν περισσότερα προσωπικά δεδομένα σας στο Facebook.

 

Εδώ βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι και μόνο το γεγονός ότι τη δυνατότητα αυτή μας τη δίνει το ίδιο το Facebook καλό είναι να μας κάνει λίγο καχυποπτους σε ότι αφορά το αν πραγματικά απελευθερωνόμαστε από την «κατασκοπεία» του σε περίπτωση που ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα. Παρολαυτά η ίδια η παραδοχή του Facebook και οι συμβουλές που μας δίνει είναι ενδεικτικές του βαθμού με τον οποίο τα στοιχεία της προσωπικής μας ζωής και η κάθε μας κίνηση μπορεί να αποκαλυφθεί στον κάθε κακόβουλο ή μη.

Πάντως, σύμφωνα με το Newmoney το εντυπωσιακό με αυτό το εργαλείο είναι ότι αποκαλύπτει πόσα πολλά δεδομένα για εσάς συλλέγει το Facebook από πηγές που ούτε μπορείτε να φανταστείτε:

Αυτές οι πηγές περιλαμβάνουν ιστότοπους και εφαρμογές που μπορεί να μην έχετε καν συνδέσει απευθείας με το λογαριασμό σας στο Facebook (και δε συνδέεστε μέσω Facebook σε αυτές).

Τα καλά νέα είναι ότι το εργαλείο ξεκινά σήμερα παγκοσμίως και σας επιτρέπει να «κόψετε» αυτή τη συνεχή και ευρεία ροή προσωπικών δεδομένων σας στο Facebook. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει διακοπή;

 

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, το Facebook θα εξακολουθεί να λαμβάνει δεδομένα από αυτές τις εφαρμογές και τους ιστότοπους, αλλά τα δεδομένα αυτά δεν θα συνδέονται πλέον με το λογαριασμό σας.

Όπως λέει το Facebook στην ιστοσελίδα του για το νέο εργαλείο δραστηριότητας Off-Facebook: Οι πληροφορίες που αποσυνδέετε δεν θα είναι πλέον συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας. Αυτά τα δεδομένα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν χωρίς να συνδέονται με έναν μεμονωμένο χρήστη, για να μας επιτρέψουν να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις για την απόδοση του ιστότοπου, της εφαρμογής ή των διαφημίσεών τους.

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε το νέο εργαλείο:

 

Στην εφαρμογή για κινητά του Facebook: Πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ (τρεις γραμμές) και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις και ιδιωτικό απόρρητο> Ρυθμίσεις> και στην επικεφαλίδα «Πληροφορίες σας στο Facebook» πατήστε «Δραστηριότητα εκτός Facebook».

Advertisement
MEGA

Σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στην επιφάνεια εργασίας: Πηγαίνετε στο facebook.com και από το αναπτυσσόμενο μενού της γραμμής μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Οι πληροφορίες σας στο Facebook» και κάντε κλικ στο «Off-Facebook Activity».

Και πως χρησιμοποιείτε το νέο εργαλείο δραστηριότητας Off-Facebook;

 

Μόλις «μπείτε» στο εργαλείο «Δραστηριότητα εκτός Facebook», θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές και τους ιστότοπους που στέλνουν δεδομένα στο Facebook για εσάς. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε στοιχείο αυτής της λίστας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιος στέλνει τα δεδομένα σας στο Facebook.Με την κεφαλίδα «Τι μπορείτε να κάνετε» στη σελίδα, πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή «Διαγραφή ιστορικού».

Αυτό θα αποσυνδέσει το ιστορικό δραστηριότητας εκτός Facebook από το λογαριασμό σας.

Ωστόσο, αυτές οι ίδιες εφαρμογές και ιστότοποι θα εξακολουθούν να στέλνουν δεδομένα στο Facebook. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε και όλες τις μελλοντικές δραστηριότητες εκτός Facebook από το να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας, κάντε κλικ ή επιλέξτε την κεφαλίδα «Περισσότερες επιλογές» και στη συνέχεια επιλέξτε «Διαχείριση μελλοντικής δραστηριότητας . »

Στην οθόνη Διαχείριση μελλοντικής δραστηριότητας/Manage Future Activity ενεργοποιήστε το διακόπτη «Future Off-Facebook Activity» στη θέση OFF (λευκή) και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την επιλογή σας πιέζοντας ή κάνοντας κλικ στο κουμπί «Turn Off».

Βεβαίως, το Facebook εξακολουθεί να συλλέγει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων σχετικά με τους χρήστες, αλλά αυτό το νέο εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την εταιρεία.

Ας ελπίσουμε ότι περισσότερα παρόμοια εργαλεία θα έρθουν σύντομα.

Πηγή aftodioikisi.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, o κυβερνήτης του Apollo 13

09/08/25 8:34 μμ

Πέθανε ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, o κυβερνήτης του Apollo 13

Κρουαζιέρα με σούπερ γιοτ πραγματοποιεί στην Ελλάδα η βασίλισσα Καμίλα

09/08/25 8:31 μμ

Κρουαζιέρα με σούπερ γιοτ πραγματοποιεί στην Ελλάδα η βασίλισσα Καμίλα

Παραλία Οφρυνίου: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος

09/08/25 8:20 μμ

Παραλία Οφρυνίου: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος

Σέρρες: Κρούσμα ευλογιάς προβάτων στο Βαλτοτόπι

09/08/25 8:12 μμ

Σέρρες: Κρούσμα ευλογιάς προβάτων στο Βαλτοτόπι

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

09/08/25 8:09 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

«Κολοκυθοαντάμωμα Βιταστιανών» στην Κρηνίδα Σερρών

09/08/25 8:07 μμ

«Κολοκυθοαντάμωμα Βιταστιανών» σήμερα στην Κρηνίδα Σερρών

Σέρρες – Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα σε τμήμα της πόλης

09/08/25 7:59 μμ

ΔΕΥΑΣ – Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα 11 Αυγούστου σε τμήμα της πόλης

ΝΟΔΕ Σερρών: Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά

09/08/25 7:54 μμ

ΝΟΔΕ Σερρών: Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά

Συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στις 15/8 στην Αλάσκα - Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε τη γη στους κατακτητές

09/08/25 7:46 μμ

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στις 15/8 στην Αλάσκα – Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε τη γη στους κατακτητές

38χρονος Έλληνας υποχρέωνε ανήλικη στη Βουλγαρία να κακοποιεί σεξουαλικά την αδελφή της

09/08/25 7:40 μμ

38χρονος Έλληνας υποχρέωνε ανήλικη στη Βουλγαρία να κακοποιεί σεξουαλικά την αδελφή της

Σ. Ζαχαράκη: Εξοπλίζουμε με 10.000 απινιδωτές τα σχολεία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας

09/08/25 7:35 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Εξοπλίζουμε με 10.000 απινιδωτές τα σχολεία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

09/08/25 7:30 μμ

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη