- Διαφήμιση -

Φορολογικά κίνητρα και επιστροφή του μειωμένου ΦΠΑ ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη ο Β. Υψηλάντης

Ζητήματα που αφορούν τις κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με τα Δωδεκάνησα, τα θέματα νησιωτικότητας και την προοπτική του τουρισμού και σε ζητήματα προτεραιότητας για τα νησιά της Δωδεκανήσου έθεσε κατά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Ν.Υψηλάντης.

Ο κ. Υψηλάντης κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα καθώς επίσης συνοπτικά τις θέσεις, Δημάρχων και Φορέων της Δωδεκανήσου, που εγγράφως έγιναν ενόψει της συνάντησης αυτής.

Τονίστηκε η αισιοδοξία για καλύτερα αποτελέσματα τη φετινή τουριστική περίοδο και ότι με την εικόνα, που παρουσιάζουν σήμερα τα νησιά αλλά και τους αναγκαίους εμβολιασμούς, που ευκταίο είναι να γίνουν απ’ όλους τους νησιώτες, η Δωδεκάνησος μπορεί να πρωτοστατήσει στη νέα τουριστική περίοδο.

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στον κ. Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνονται, το εθνικό ζήτημα της παροχής κινήτρων για να μπορέσουν να επιβιώσουν στα μικρά νησιά κυρίως νέοι άνθρωποι, η ανάγκη ύπαρξης φορολογικών και κινήτρων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η ανάγκη επιστροφής των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Υψηλάντης έθεσε στον Πρωθυπουργό και το θέμα της ανάγκης ρητής ενοποίηση της νομοθεσίας περί οριοθέτησης αιγιαλού και παραλίας με την κατάργηση της πρόβλεψης της ζώνης των 12 μέτρων πέραν του ορίου του μεγίστου συνήθους χειμερίου κύματος στις μη αστικές περιοχές της Ρόδου, Κω και τμήματος της Λέρου ώστε να εφαρμόζεται ενιαία σε όλη την επικράτεια ο τρόπος καθορισμού του αιγιαλού που προβλέπεται στο άρθρο 1 του ν.2971/2001.

Συζήτηση έγινε επίσης και για το θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και τις παρενέργειες,της διαχείρισης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα και για τα προβλήματα σε σχέση με την εκκαθάριση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Πηγή: ert.gr

Exit mobile version