Με χριστουγεννιάτικο φως «πλημμύρισε» απόψε η Πλατεία Συντάγματος. Περισσότερα από 60.000 πολύχρωμα λαμπάκια συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, φώτισαν από πάνω έως κάτω το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Αθηναίους, που ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Με χριστουγεννιάτικο φως «πλημμύρισε» απόψε η Πλατεία Συντάγματος. Περισσότερα από 60.000 πολύχρωμα λαμπάκια συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, φώτισαν από πάνω έως κάτω το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Αθηναίους, που εκείνη την ώρα περνούσαν από το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας.   

Advertisement
 

   Το δέντρο, ύψους 19 μέτρων, το οποίο «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωταγωγήθηκε μέσα από ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων «κηρύσσοντας» με τον τρόπο αυτό την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη -32 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.   

   Τη στιγμή της φωταγώγησης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος από όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί την λαμπερή εκδήλωση.   

   Σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε: «Φέτος επιλέξαμε να στολίσουμε την Αθήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, σε μία προσπάθεια να αφήσουμε πίσω το αρνητικό κλίμα της πανδημίας και να φέρουμε γρηγορότερα την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη. Παράλληλα, θέλουμε να συμβάλουμε στην τόνωση της αθηναϊκής αγοράς, που όλο αυτόν τον καιρό έχει υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Επίκεντρο της φωταγώγησης, όπως κάθε χρόνο, είναι η πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φτάνει από άκρη σε άκρη σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες. Με υλικοτεχνική υποδομή χαμηλού κόστους, που θα χρησιμοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια για τον στολισμό της πόλης, η Αθήνα εκπέμπει και φέτος τη λάμψη μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Καλούμε τους Αθηναίους να χαρούν το εορταστικό κλίμα με τις οικογένειές τους, τους ζητούμε, όμως, να τηρήσουν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα: Προϋπόθεση γιορτής είναι η προστασία της υγείας και της ζωής όλων μας».    

   Το υπερθέαμα στην Πλατεία Συντάγματος

   Δέσμες φωτός έκαναν για μερικά λεπτά τη νύχτα-μέρα, ενώ εντυπωσιακές κινηματογραφικές εικόνες, συνέθεσαν μία ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η «μουντή» διάθεση που έχει επιβάλει η πανδημία μπορεί να ανατραπεί και οι καλύτερες μέρες βρίσκονται μπροστά.   

   Η πλατεία Συντάγματος, η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι δρόμοι και τα κτίρια περιμετρικά, φωτίστηκαν με 350.000 λαμπάκια συνολικού μήκους 29,5 χλμ. Η λάμψη αναδείχθηκε μέσα από το φαντασμαγορικό σόου, που είχε την υπογραφή του αναγνωρισμένου lighting designer, Γιώργου Τέλλου. Το υπερθέαμα συνοδεύτηκε από την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη και sound artist, Σταύρου Γασπαράτου.   

Advertisement
ΔΕΗ

   Εορταστική ατμόσφαιρα και στις γειτονιές

   Το φιλόδοξο σχέδιο του δήμου Αθηναίων να στολιστούν και να φωταγωγηθούν όλες οι γειτονιές της Αθήνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από τον Νέο Κόσμο και το Παγκράτι έως το Γουδί, τον Κολωνό και τον Βοτανικό, η πόλη ήδη μετατρέπεται σε μία λαμπερή σκηνή με φωτεινές λάμπες, αστέρια, πολύχρωμες μπάλες και γιρλάντες.   

   Περίτεχνες κατασκευές στήνονται σε 35 πλατείες, ενώ στους δρόμους τοποθετούνται περισσότερα από 4.000 στολίδια. Τον στολισμό συμπληρώνουν γιρλάντες συνολικού μήκους 70 χλμ. και φωτιστικοί σωλήνες στις κολόνες. Με τη φωταγώγηση των πλατειών, των κεντρικών λεωφόρων, των περιφερειακών οδικών αρτηριών, αλλά και των μικρότερων δρόμων, η Αθήνα ολοκληρώνει σταδιακά τον λαμπερό της στολισμό εν όψει των Χριστουγέννων.

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπέργκερ με ...γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

15/11/25 9:32 μμ

Μπέργκερ με …γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

15/11/25 9:28 μμ

Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο - «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

15/11/25 9:25 μμ

Ο Πάπας έκανε δεκτούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο – «Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί», τόνισε

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

15/11/25 9:18 μμ

Δίωξη για τρία πλημμελήματα σε μέλη του Ρουβίκωνα που άνοιξαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

15/11/25 9:16 μμ

Π. Μαρινάκης: Η αναβάθμιση από τον Fitch προσελκύει επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν δουλειές

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

15/11/25 9:05 μμ

Συνάντηση του Στ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

15/11/25 9:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες χτύπησαν συνομήλικες τους και τις βιντεοσκόπησαν – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

15/11/25 8:47 μμ

Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος η αμαξοστοιχία 1599 με 95 επιβάτες λίγο μετά τον ΣΣ Σίνδου

Antalis: Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

15/11/25 8:41 μμ

Αγροφυλλίδα ΑΕ: Antalis – Μια μεσοπρώιμη ποικιλία σκληρού σίτου με κορυφαία παραγωγικά χαρακτηριστικά

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»

15/11/25 8:25 μμ

Έναρξη του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Δήμου Σερρών «Νίκος Τατιτζικίδης»

Σπανακόρυζο με φέτα, λεμόνι και καρύδια

15/11/25 8:20 μμ

Σπανακόρυζο με φέτα, λεμόνι και καρύδια

Η τέλεια συνταγή για μήλα στον φούρνο

15/11/25 8:18 μμ

Η τέλεια συνταγή για μήλα στον φούρνο