Στη σύλληψη μίας 19χρονης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο επιχείρησης της Europol για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας.   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στη σύλληψη μίας 19χρονης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο επιχείρησης της Europol για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν πέσει θύματα κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ένα στίγμα βγήκε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ξεκινήσει η επιχείρηση.

 

Έτσι λοιπόν διαπιστώθηκε ότι μία 19χρονη φωτογράφιζε με το αζημίωτο την μόλις πέντε ετών αδελφή της γυμνή και διοχέτευε τις φωτογραφίες στο σκοτεινό διαδίκτυο. Η 19χρονη μάλιστα φωτογράφιζε και δύο δεκαεξάχρονες φίλες της.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, «από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και συνελήφθη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και νομοθεσίες περί όπλων και ναρκωτικών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αναγνώριση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εξειδικευμένης ψηφιακής έρευνας στο εμφανές και στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), εντοπίσθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων (47 φωτογραφίες και 11 βίντεο) στο οποίο συμμετέχει άγνωστη γυναίκα και (3) ανήλικα κορίτσια.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και διακριβώθηκε ότι η άγνωστη γυναίκα είναι η προαναφερόμενη αλλοδαπή.

Σε συντονισμένες έρευνες που επακολούθησαν, πρωινές ώρες της 12 Ιουνίου 2019 στην οικία της αλλοδαπής και σε (4) ακόμα οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
φορητή ηλεκτρονική συσκευή τύπου tablet,
(6) σκληροί δίσκοι,
(2) φωτογραφικές μηχανές,
(4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
(2) κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,
τραπεζική κάρτα,
τραπεζικό έγγραφο με οδηγίες και κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικής τραπεζικής,
στιλέτο σε δερμάτινη θήκη,
πυροβόλο όπλο – πιστόλι με γεμιστήρα με (4) αβολίδωτα φυσίγγια,
κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων, με (24) αβολίδωτα φυσίγγια και
(3) αυτοσχέδια τσιγαριλίκια ακατέργαστης κάνναβης.

Από την επιτόπια έρευνα των ψηφιακών πειστηρίων και από τη συνέχιση της προανάκρισης, διακριβώθηκαν τα στοιχεία των (3) ανήλικων κοριτσιών – θυμάτων της αλλοδαπής, η οποία παρήγαγε συστηματικά αρχεία πορνογραφικού περιεχομένου, που διακινούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε άλλους χρήστες, έναντι αμοιβής.

Advertisement
MEGA

Σημειώνεται ότι το στιλέτο, το πυροβόλο όπλο, το κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων και τα τσιγαριλίκια, βρέθηκαν σε οικία ημεδαπού, όπου η αλλοδαπή διέμενε προσωρινά, και συνελήφθη για παράβαση των νομοθεσίων περί όπλων και ναρκωτικών.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή».

 

enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου – «Του έδιναν ηρεμιστικά για να μην αντιδρά»

18/03/26 9:35 πμ

Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου – «Του έδιναν ηρεμιστικά για να μην αντιδρά»

Σαν σήμερα: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος Α’ νεκρός στη Θεσσαλονίκη από τις σφαίρες Σερραίου δολοφόνου

18/03/26 9:05 πμ

Σαν σήμερα: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος Α’ νεκρός στη Θεσσαλονίκη από τις σφαίρες Σερραίου δολοφόνου

Γιατί τα κινητά δεν πωλούνται πια με φορτιστή

18/03/26 8:42 πμ

Γιατί τα κινητά δεν πωλούνται πια με φορτιστή

Μυτιλήνη: Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων

18/03/26 8:31 πμ

Μυτιλήνη: Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Άγιον Όρος: Μίνι λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης

18/03/26 8:21 πμ

Άγιον Όρος: Μίνι λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης

"Η Τελίτσα και το Σύμπαν" ταξιδεύει στις 23 Μαρτίου στις Σέρρες!

18/03/26 8:15 πμ

“Η Τελίτσα και το Σύμπαν” ταξιδεύει στις 23 Μαρτίου στις Σέρρες!

Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού

18/03/26 8:00 πμ

Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή

18/03/26 7:46 πμ

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή

Ξεκίνησε η δίκη της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού

18/03/26 7:37 πμ

Ξεκίνησε η δίκη της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού

Ελεύθερη με εγγύηση η χήρα του Τράγκα μετά την απολογία της για ξέπλυμα χρήματος από φοροδιαφυγή

18/03/26 7:31 πμ

Ελεύθερη με εγγύηση η χήρα του Γιώργου Τράγκα μετά την απολογία της για ξέπλυμα χρήματος από φοροδιαφυγή

Αφθώδης πυρετός - Τι είναι, πώς μεταδίδεται

18/03/26 7:22 πμ

Αφθώδης πυρετός – Τι είναι, πώς μεταδίδεται

Παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατ, παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024 (ΟΗΕ)

18/03/26 7:12 πμ

Παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατ, παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024 (ΟΗΕ)