Οι δυνατές φωνές που ακούγονταν από το σπίτι του 70χρονου, πριν από τέσσερα χρόνια, «πρόδωσαν» όσα γίνονταν μέσα σε αυτό,   επί έναν ολόκληρο χρόνο για να αρχίσει επιτέλους να ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Οι δυνατές φωνές που ακούγονταν από το σπίτι του 70χρονου, πριν από τέσσερα χρόνια, «πρόδωσαν» όσα γίνονταν μέσα σε αυτό,

 

επί έναν ολόκληρο χρόνο για να αρχίσει επιτέλους να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης που ζούσαν τα τρία ανήλικα αδέλφια.

 

Οι φωνές των παιδιών, το 2015, έγιναν η αιτία να φτάσει η Αστυνομία στο σπίτι του 70χρονου και να καταφέρει τελικά να «σπάσει» το τοίχος σιωπής που κάλυπτε τις φήμες οι οποίες κυκλοφορούσαν στην κλειστή κοινωνία του χωριού της Λέσβου για τη δράση του ηλικιωμένου «παράγοντα» της περιοχής.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και κατέφτασαν, χτυπούσαν επίμονα την πόρτα της οικίας του 70χρονου, αλλά κανείς δεν τους άνοιγε. Μόνο μετά από ώρα, όταν πίστεψε πως είχαν πια αποχωρήσει, από τις κάμερες που είχε εγκαταστήσει γύρω από το σπίτι, ο 70χρονος άνοιξε την πόρτα οπότε και μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί. Αυτό σήμανε και την αρχή του τέλους για τον εφιάλτη που ζούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Άργησαν να το αποκαλύψουν

Τα τρία παιδιά, ένα αγόρι 14 ετών και δύο κορίτσια, 10 και 12 ετών, αντίστοιχα, δεν άργησαν να αποκαλύψουν στους αστυνομικούς τα πάντα. Όπως είπαν , επί ένα χρόνο, ο 70χρονος τα βίαζε και τα κακοποιούσε, απειλώντας τα ότι θα τα αφήσει νηστικά, θα τα πάρει η Πρόνοια και δεν θα ξαναδούν τη μητέρα τους.

Οι φήμες και τα σημάδια

Παρά τα εμφανή σημάδια της κακοποίησής τους, τα παιδιά δεν κατάφεραν να «ευαισθητοποιήσουν» τη μικρή κοινωνία του χωριού όπου όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και η «φημολογία» γύρω από τον 70χρονο ήταν έντονη.

Παρά τις συχνές απουσίες των παιδιών από το σχολείο, τις μελανιές που είχαν στο σώμα τους αλλά κυρίως παρά το ότι κάποιες φορές τα τρία αδέλφια δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν από τους πόνους, ουδείς φαίνεται ότι «θορυβήθηκε». Τα παιδιά εξακολουθούσαν να έρχονται αντιμέτωπα με τη φρίκη, στα χέρια του 70χρονου. Ακόμη κι όταν χρειάστηκε να μεταβούν, συνοδευόμενα από τον ηλικιωμένο, σε δημόσια δομή υγείας της περιοχής, έχοντας φλεγμονή στα γεννητικά τους όργανα.

Όπως αναφέρεται μάλιστα stonisi.gr , αφότου είχε ήδη αποκαλυφθεί η υπόθεση, το 2015, ο 70χρονος ο οποίος φέρεται πως ήταν παράγοντας αθλητικής ομάδας, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους , ερχόμενος τακτικά σε επαφή με παιδιά, τα οποία συνέχιζε να εκπαιδεύει.

Κάθειρξη 20 ετών

Οι περιγραφές των παιδιών για την κακοποίηση και τα βασανιστήρια που υπέστησαν, άφησαν άφωνους τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Βορείου Αιγαίου που καταδίκασαν τον 70χρονο σε κάθειρξη 20 ετών, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα, οι δικαστές δεν αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος, αλλά ούτε και την σοβαρή ασθένεια από την οποία πάσχει.

Advertisement
Babis

Πως ξεκίνησε ο εφιάλτης Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πατέρας των παιδιών είχε προβλήματα με την Δικαιοσύνη και ήταν απών. Η μητέρα, λόγω της σχέσης «εμπιστοσύνης» που είχε αναπτύξει με τον 70χρονο, μετακόμισε πλησίον της οικίας του ενώ η ίδια χρειαζόταν να λείπει συχνά, ακόμη και για πολλές ημέρες στο εξωτερικό.

Ο 70χρονος που ήθελε να επισκεφτεί τα δικά του παιδιά στο εξωτερικό, ζήτησε από τη μητέρα δήλωσή της, ώστε να πάρει στο ταξίδι μαζί του, μία από τις δύο κόρες της, όπως και έγινε. Σε αυτό το ταξίδι στο εξωτερικό ξεκίνησε για το κορίτσι το μαρτύριο.

Η μητέρα ήξερε αλλά δεν έδωσε σημασία

Μόλις επέστρεψαν στην Ελλάδα, το κορίτσι εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τι είχε συμβεί. Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η μητέρα , παραδέχτηκε πως γνώριζε, λέγοντας: «κάτι μου είχε πει»…, αλλά δεν έδωσε σημασία.

Κι έτσι, τα τρία αδέλφια αφέθηκαν να υπομένουν τον πόνο και τις «πληγές» στο σώμα και την ψυχή τους, σε μία κοινωνία που σιωπά και πέφτει για άλλη μία φορά από τα σύννεφα…

 

dikastiko.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΗΕ: «Σοβαρή στιγμή για την παγκόσμια ασφάλεια» η λήξη της συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας για τα πυρηνικά

05/02/26 9:24 πμ

ΟΗΕ: «Σοβαρή στιγμή για την παγκόσμια ασφάλεια» η λήξη της συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας για τα πυρηνικά

Ισόβια κάθειρξη στον 59χρονο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντ.Τραμπ το 2024

05/02/26 9:21 πμ

Ισόβια κάθειρξη στον 59χρονο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντ.Τραμπ το 2024

Νέο ρεκόρ με 773 εκ. ευρώ ρυθμισμένες οφειλές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμότον Ιανουάριο

05/02/26 9:14 πμ

Νέο ρεκόρ με 773 εκ. ευρώ ρυθμισμένες οφειλές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμότον Ιανουάριο

Η θαυμαστή διάσωση των Σερρών, πρεσβείαις του Αγ. Χαραλάμπους, από της θανατηφόρου λοιμικής νόσου, το έτος 1913

05/02/26 9:15 πμ

Η θαυμαστή διάσωση των Σερρών, πρεσβείαις του Αγ. Χαραλάμπους, από της θανατηφόρου λοιμικής νόσου, το έτος 1913

Ισχυρό προβάδισμα ΠΑΟΚ για τον τελικό

05/02/26 2:15 πμ

Ισχυρό προβάδισμα ΠΑΟΚ για τον τελικό

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post

05/02/26 2:14 πμ

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post

Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

05/02/26 2:13 πμ

Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

Λάρισα: Νέες κινητοποίησεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

05/02/26 2:11 πμ

Λάρισα: Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

05/02/26 2:09 πμ

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

ΔΟΕ Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

05/02/26 2:07 πμ

ΔΟΕ: Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

04/02/26 4:43 μμ

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

05/02/26 2:06 πμ

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»