Φυλάκιση στους Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την ελληνική και ύψωσαν τη γερμανική σημαία

Τον Απρίλιο του 2019 είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία σε περιοχή του Σταυρού

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 10 μηνών, αντίστοιχα, καταδικάστηκαν στα Χανιά δύο Γερμανοί στρατιωτικοί.

Τον Απρίλιο του 2019 είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία και είχαν ανεβάσει στη θέση της τη γερμανική, σε περιοχή του Σταυρού.

Οι δύο Γερμανοί είχαν καταδικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία και έχουν αποπεμφθεί από την υπηρεσία τους ενώ σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων.



Babis

Το δικαστήριο επέβαλε στον έναν εξ αυτών, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή και στον δεύτερο διατήρησε την ποινή των 10 μηνών, όπως πρωτόδικα.


Όπως είχαν υποστηρίξει τότε κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου, κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν τη γερμανική, χωρίς όμως -όπως είπαν- να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το ελληνικό σύμβολο και δήλωσαν μετανιωμένοι.

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΦυλάκιση στους Γερμανούς στρατιωτικούς που κατέβασαν την ελληνική και ύψωσαν τη γερμανική...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

MMM-Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα κινηθούν ΗΣΑΠ, Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς...

Χαμηλά τα αποθέματα νερού στην Μυτιλήνη

Παλαιότερα ο καιρός χαρακτηριζόταν ο απρόβλεπτος παράγοντας που ανέτρεπε...

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι νέες δειγματοληψίες για τη δυσοσμία στον Εύοσμο

Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληψίες και οι χημικές αναλύσεις των δειγμάτων...

Τελευταία Νέα