«Η κυβέρνηση ακολουθεί μια εξισορροπητική στρατηγική, με την οικονομία, την κοινωνία και την εκπαίδευση ανοικτή και ταυτόχρονα με μια προσπάθεια επέκτασης των εμβολιασμών -που είναι το κλειδί της αντιμετώπισης της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Η κυβέρνηση ακολουθεί μια εξισορροπητική στρατηγική, με την οικονομία, την κοινωνία και την εκπαίδευση ανοικτή και ταυτόχρονα με μια προσπάθεια επέκτασης των εμβολιασμών -που είναι το κλειδί της αντιμετώπισης της κατάστασης- και ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για να αντέξει την πίεση» τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Advertisement
 

«Έχουμε αποφασίσει να διαχειριστούμε την πανδημία με συγκεκριμένο τρόπο. Έχουμε την κοινωνία, την οικονομία, τη ζωή σε λειτουργία στη δημόσια σφαίρα, κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα, έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού και γι’ αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι και για την 3η δόση, που βλέπουμε να αποδίδει πολύ σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχεται και που θα δεχθεί το επόμενο διάστημα, για να αντέξει» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει και επίταξη γιατρών, αν χρειαστεί, για να ενισχύσει το ιατρικό προσωπικό και να πάρει όλα τα μέτρα που έχουν και κόστος. «Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης. Όλοι οι υπουργοί στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους κάνουν ό,τι καλύτερο και περισσότερο μπορούν, για να αποδώσει η μάχη, η στρατηγική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η οποία είναι δύσκολη» είπε.

Επίσης ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Δεν μιλάει κανείς για ανοσία της αγέλης. Μιλάμε για ανάπτυξη των εμβολιασμών στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο. Αν είχαν εμβολιαστεί όσοι είναι ανεμβολίαστοι, δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση στις εντατικές, τους διασωληνωμένους, τα νοσοκομεία. Μιλάμε για μία τακτική η οποία ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι έχουμε κοντά στο 75% των ενηλίκων συμπολιτών μας εμβολιασμένο. Αντίστοιχη είναι η πρακτική που ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη» υπογραμμίζοντας ότι πουθενά δεν ξανακλείνει η οικονομία και η κοινωνία με ποσοστά εμβολιασμού που είναι παρόμοια με τα δικά μας.

Αναφερόμενος στη λειτουργία των σχολείων σημείωσε: «Η πραγματικότητα στα σχολεία είναι ότι έχουμε 80.000 τμήματα. Από αυτά, με τα πρωτόκολλα που σχεδιάσαμε από το καλοκαίρι, με το testing το συχνό που εφαρμόζεται, με το ποσοστό των εμβολιασμών που έχουμε πετύχει σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και σε αρκετούς μαθητές, σήμερα που μιλάμε είναι κλειστά κάποια λίγα τμήματα».

«Ο σχεδιασμός με τον οποίο λειτουργούν τα σχολεία έχει αποδώσει με ασφάλεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι κακό που τα παιδιά κάνουν μάθημα στα σχολεία τους με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους; Είναι κακό που τα πανεπιστήμια είναι ανοιχτά; Δεν έχει βοηθήσει το γεγονός ότι εφαρμόζουμε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο;» είπε.

Advertisement
ΔΕΗ

Τέλος, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στην Αθήνα κυκλοφορούν αυτή την περίοδο 1.300 λεωφορεία, όταν πριν τον κορονοϊό κυκλοφορούσαν 800. «Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της να βελτιώσει την κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με αυτό που ήταν πριν, για να ανταπεξέλθουμε στην απαίτηση για όσο το δυνατόν τακτικότερη μετακίνηση. Κι εκεί, όμως, επειδή προφανώς υπάρχουν ώρες που παρατηρείται συνωστισμός, έχουμε πυκνώσει τα δρομολόγια παντού» είπε.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βέροια: Βιοκλιματικό δίκτυο διαδρομών – Μια νέα ιστορική διαδρομή

04/12/25 12:54 πμ

Βέροια: Βιοκλιματικό δίκτυο διαδρομών – Μια νέα ιστορική διαδρομή

Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων των ΗΠΑ τιμά τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

04/12/25 12:49 πμ

Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων των ΗΠΑ τιμά τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Βόρειο Έβρο

04/12/25 12:43 πμ

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Βόρειο Έβρο

Eπικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ - Το καιρικό σύστημα "BYRON" θα προκαλέσει κακοκαιρία την Παρασκευή 5/12 στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας

04/12/25 12:36 πμ

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: O “BYRON” θα προκαλέσει κακοκαιρία την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας

Φυλάκιση 30 μηνών σε γιατρό για την παράνομη προμήθεια κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι

04/12/25 12:33 πμ

Φυλάκιση 30 μηνών σε γιατρό για την παράνομη προμήθεια κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι

Να στήσουν μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» την Παρασκευή αποφάσισαν σε συνέλευσή τους αγρότες και κτηνοτρόφοι

04/12/25 12:32 πμ

Να στήσουν μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» την Παρασκευή αποφάσισαν σε συνέλευσή τους αγρότες και κτηνοτρόφοι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς άρχισαν συζητήσεις για το μέλλον του σταρ στην ομάδα

04/12/25 12:31 πμ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς άρχισαν συζητήσεις για το μέλλον του σταρ στην ομάδα

«Πλημμύρισε» η Αριστοτέλους για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

04/12/25 12:06 πμ

«Πλημμύρισε» η Αριστοτέλους για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ν. Σεβαστάκης: Η δύναμη των Κοινωνικών Επιστημών και η βουτιά στο ριζικά άγνωστο της ΤΝ

04/12/25 12:05 πμ

Ν. Σεβαστάκης: Η δύναμη των Κοινωνικών Επιστημών και η βουτιά στο ριζικά άγνωστο της ΤΝ

Ποια ήταν η Αγία Βαρβάρα, η προστάτιδα του Πυροβολικού που γιορτάζει σήμερα

03/12/25 11:29 μμ

Ποια ήταν η Αγία Βαρβάρα, η προστάτιδα του Πυροβολικού που γιορτάζει σήμερα

Χατζηβασιλείου: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πλαίσιο, δεν χρειάζονται διαμεσολάβηση - Ο Πούτιν δεν φαίνεται διατεθειμένος να τερματιστεί ο πόλεμος

03/12/25 11:56 μμ

Χατζηβασιλείου: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πλαίσιο, δεν χρειάζονται διαμεσολάβηση – Ο Πούτιν δεν φαίνεται διατεθειμένος να τερματιστεί ο πόλεμος

ΒΤΑ: Ο ΟΟΣΑ προβλέπει οικονομική ανάπτυξη 3% στη χώρα το 2025, ακολουθεί μέτρια επιβράδυνση έως το 2027

04/12/25 12:03 πμ

ΒΤΑ: Ο ΟΟΣΑ προβλέπει οικονομική ανάπτυξη 3% στη χώρα το 2025, ακολουθεί μέτρια επιβράδυνση έως το 2027