Για τραγική αποτυχία στον τομέα της πρόληψης σχετικά με την κάθοδο των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τα σοβαρά επεισόδια που κατέληξαν στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ, ... Περισσότερα

Γ.Οικονόμου για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τραγική αποτυχία στον τομέα της πρόληψης- Ο εύκολος δρόμος θα ήταν να παραιτηθώ

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για τραγική αποτυχία στον τομέα της πρόληψης σχετικά με την κάθοδο των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τα σοβαρά επεισόδια που κατέληξαν στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ, έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha».

Advertisement
 

Παράλληλα, απαντώντας στην αντιπολίτευση που τον καλεί να παραιτηθεί, σημείωσε ότι ο εύκολος δρόμος θα ήταβν της παραίτησης για να αποφύγει την κριτική, την πολιτική και την κομματική. «Δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ -αν και είμαι μόλις δέκα μέρες στη θέση μου- αν το ζήτημα είχε να κάνει με τον πολιτικό σχεδιασμό. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι αστυνομικός, επιχειρησιακός, για να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν, ή για να προβάλει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν μπορεί να διανύουν τη μισή Ελλάδα και μην μπορούν να σταματήσουν κάπου» δήλωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι και αναλαμβάνω την ευθύνη μου, για όσο καιρό ο Πρωθυπουργός με εμπιστεύεται σε αυτή τη θέση, έτσι ώστε να δουλέψουμε σκληρά με τους Αξιωματικούς, με τους Έλληνες αστυνομικούς για να αλλάξουμε όσα δεν δουλεύουν σωστά. Αυτή είναι η εντολή, άλλωστε, που έδωσε ο κόσμος στη Νέα Δημοκρατία, να βελτιώσουμε ό,τι βελτιώνεται, να αλλάξουμε ό,τι αλλάζεται, να κάνουμε μία Ελληνική Αστυνομία έτσι όπως πρέπει να είναι».

Ο Υπουργός μίλησε για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα και πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν, γεγονός που επέτρεψαν στους οπαδούς της κροατικής ομάδας να περάσουν το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αθηνών-Κορίνθου και να βρεθούν εκεί που έγιναν τα επεισόδια, χωρίς να τους σταματήσει κανείς.

Advertisement
Babis

«Αυτό είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο, και ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες», είπε ο κ. Οικονόμου και τόνισε ότι δεν θα μείνει θα μείνει στην απομάκρυνση επτά αξιωματικών, που έγινε άμεσα, καθώς ξεκίνησε ήδη η ΕΔΕ: «Απαντώ ξεκάθαρα -και στους καλοπροαίρετους και σε αυτούς που σπεύδουν να βγάζουν αποφάσεις, να ειρωνεύονται, να κουνούν εύκολα το δάχτυλο και να πηγαίνουν στο άλλο άκρο του απόλυτου μηδενισμού- πως ό,τι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε και έχει ανατεθεί ήδη σε Ανώτατο Αξιωματικό, η έρευνα που ξεκινάει και το συντομότερο δυνατό θα ολοκληρωθεί, θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί, θέλω να το ξεκαθαρίσω απόλυτα», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Advertisement

Όπως είπε, «τα χτεσινά γεγονότα με τον τραγικό χαμό του συνανθρώπου μας, αναδεικνύουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικά, φοβερά αντιφατικά, πρόσωπα της Ελληνικής Αστυνομίας. Eνώ στο κομμάτι των συλλήψεων υπήρξε επιχειρησιακή επάρκεια -συνελήφθησαν 98 άνθρωποι και άλλοι 7 στους Εύζωνες, των οποίων διερευνάται η σχέση τους με το περιστατικό, με υψηλή πιθανότητα, σχεδόν βεβαιότητα, ανάμεσα σε αυτούς, που έχουν συλληφθεί, να είναι ο δολοφόνος του συμπολίτη μας- στον τομέα της πρόληψης, της αποτροπής, είχαμε μια τραγική αποτυχία».

Καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου επεσήμανε:

«Να θυμίσω ότι οι δολοφόνοι του ‘Αλκη Καμπανού είναι στη φυλακή. Ρέπουμε στην υπερβολή, το μηδενισμό, την καταγγελία και ακυρώνουμε τη σπουδαία προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια σειρά από πράγματα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Έχουμε 98 συλληφθέντες, ενδεχομένως και κάποιους ακόμη, στοιχεία τα οποία θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε, προκειμένου να βρούμε τον δράστη αυτής της αποτρόπαιης αυτής δολοφονίας».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρώσεις των ΗΠΑ στους ενεργειακούς ομίλους Rosneft και Lukoil της Ρωσίας

24/10/25 8:45 μμ

Κυρώσεις των ΗΠΑ στους ενεργειακούς ομίλους Rosneft και Lukoil της Ρωσίας

Ροζ για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού το κτίριο Διοίκησης του «Γ.Παπανικολάου»

24/10/25 8:36 μμ

Ροζ για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού το κτίριο Διοίκησης του «Γ.Παπανικολάου»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι 11 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για την εγκληματική οργάνωση

24/10/25 8:32 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι 11 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για την εγκληματική οργάνωση

Σ. Νησιούδη: "Οι τράπεζες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για το σύστημα πληρωμών IRIS"

24/10/25 8:03 μμ

Σ. Νησιούδη: “Οι τράπεζες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για το σύστημα πληρωμών IRIS”

Εξοικονομώ 2026: Έρχεται νέο πρόγραμμα με σημαντικές αλλαγές και στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά

24/10/25 7:54 μμ

Εξοικονομώ 2026: Έρχεται νέο πρόγραμμα με σημαντικές αλλαγές και στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά

ΥΠΑΑΤ: Ακατάσχετες οι ενισχύσεις για ζωοτροφές και φερτά υλικά για Daniel

24/10/25 7:45 μμ

ΥΠΑΑΤ: Ακατάσχετες οι ενισχύσεις για ζωοτροφές και φερτά υλικά για Daniel

Ποινή 10ετούς κάθειρξης σε 25χρονη που έβαζε την ανήλικη κόρη της να ζητιανεύει ολημερίς

24/10/25 7:32 μμ

Ποινή 10ετούς κάθειρξης σε 25χρονη που έβαζε την ανήλικη κόρη της να ζητιανεύει ολημερίς

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα, λόγω της κηδείας του Διονύση Σαββόπουλου

24/10/25 7:29 μμ

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην Αθήνα, λόγω της κηδείας του Διονύση Σαββόπουλου

Χατζηβασιλείου: Θεσμικές ακροβασίες του κ. Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Οι Αθηναίοι θα κάνουν σ’ εκείνον αγωγή για ελλιπή καθαριότητα

24/10/25 7:24 μμ

Χατζηβασιλείου: Θεσμικές ακροβασίες του κ. Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Οι Αθηναίοι θα κάνουν σ’ εκείνον αγωγή για ελλιπή καθαριότητα

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις συμφώνησαν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας μια προσωρινή, ανεξάρτητη επιτροπή

24/10/25 7:21 μμ

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις συμφώνησαν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας μια προσωρινή, ανεξάρτητη επιτροπή

ΟΑΚΑ - Χαλιορής: «Με τιμή και ευθύνη στην Οργανωτική Επιτροπή του Final Four της EuroLeague»

24/10/25 7:18 μμ

ΟΑΚΑ – Χαλιορής: «Με τιμή και ευθύνη στην Οργανωτική Επιτροπή του Final Four της EuroLeague»

Νέες επιδοτήσεις 1.392 δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

24/10/25 7:11 μμ

Νέες επιδοτήσεις 1.392 δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»